کد خبر: 994013
تاریخ انتشار: ۱۵ اسفند ۱۳۹۸ - ۰۰:۰۶
دونالد ترامپ برخلاف ادعا‌های خود به توافقی که دولت خودش پای آن را امضا کرده است پایبند نماند و هنوز سه روز از توافق واشنگتن با طالبان نگذشته بود که دیروز جنگنده‌های امریکایی مواضع این گروه در افغانستان را بمباران کردند؛ حملاتی که به گفته مقامات امریکایی برای حفاظت از نیرو‌های دولتی افغان در برابر حملات متعدد طالبان انجام شده است. این اقدام می‌تواند در حکم تیر خلاصی به توافق صلح بین دو طرف باشد.
سرویس بین الملل جوان آنلاین: امریکا و طالبان به مدت ۱۸ ماه برای رسیدن به توافق صلح با یکدیگر مذاکره کردند، اما ماحصل این رفت و آمد‌ها توافقی بود که تنها چند روز به قوت خود باقی ماند. هنوز جوهر توافق طالبان و امریکا خشک نشده بود که واشنگتن این توافق را نقض کرد. به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، سانی لگت، سخنگوی نیرو‌های امریکایی در افغانستان روز چهار شنبه در توئیتی خبر داد که امریکا برای نخستین بار پس از توافق صلح، علیه طالبان در منطقه «نهرسراج» در ولایت «هلمند» حمله هوایی انجام داده است. وی افزود که این حمله در حالی رخ داد که طالبان به‌طور فعال به ایست‌های بازرسی نیرو‌های افغان حمله می‌کردند. لگت گفت که این نخستین حمله هوایی امریکا علیه طالبان در ۱۱ روز اخیر بود و ماهیت تدافعی داشت تا حملات این گروه را مختل کند. سخنگوی نیرو‌های امریکایی تأکید کرد: رهبری طالبان به جامعه جهانی وعده داده بود خشونت‌ها را کاهش می‌دهد و حملات را افزایش نمی‌دهد، ما از طالبان می‌خواهیم حملات غیرضروری را متوقف کند و به تعهداتش پایبند باشد. وی تصریح کرد: «همان‌طور که نشان داده‌ایم در صورت لزوم از شرکای خود دفاع می‌کنیم. ما به صلح متعهد هستیم، اما مسئولیت دفاع از نیرو‌های امنیتی و دفاعی افغان را داریم». به گزارش بی‌بی‌سی، اسکات میلر، فرمانده نیرو‌های امریکایی در افغانستان هم در واکنش به افزایش حملات طالبان به مواضع نیرو‌های دولتی افغانستان گفت: «اگر طالبان از توافقنامه صلح تخطی کند، امریکا حملات علیه این گروه را آغاز خواهد کرد». میلر تأکید کرد: «کاهش خشونت در سرتاسر افغانستان سرآغازی برای صلح در این کشور بود و طرفین درگیر در جنگ باید این اطمینان را به مردم بدهند که رسیدن به صلح قابل دسترسی است، اما اگر طالبان به تعهدات خود عمل نکند پاسخ مناسبی را دریافت خواهد کرد.»

فقط چندساعت بعد از تماس تلفنی
حمله هوایی به مواضع طالبان، تنها ساعاتی پس از گفت‌وگوی تلفنی دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور امریکا با ملا عبدالغنی برادر، رئیس هیئت مذاکره‌کننده طالبان انجام شد. به گزارش خبرگزاری جمهور، ترامپ سه شنبه شب در سخنانی گفت: «امروز با رهبر طالبان صحبت کردم. ما تماس خوبی داشتیم. خشونت را نمی‌خواهیم، ببینیم چی می‌شود». طالبان و امریکا روز شنبه توافقنامه صلح امضا کردند. طالبان بعد از توافق با امریکا اعلام کرد که این گروه حملات خود علیه مواضع امریکا را متوقف کرده، اما به نیرو‌های دولتی افغانستان حمله می‌کند. حملات هوایی واشنگتن به مواضع طالبان نشان داد که ترامپ برخلاف ادعا‌های خود که گفته است به توافقی که دولت او امضا کند، پایبند می‌ماند، اعتنایی ندارد. ترامپ در سه سال گذشته نشان داده که برای توافقات بین‌المللی هیچ ارزشی قائل نیست و خروج از توافق برجام و بدعهدی در مقابل مذاکرات با کره‌شمالی، شواهد عینی ماجرا هستند. بر اساس توافق صلح بین واشنگتن و طالبان، قرار است تا ۱۴ ماه آینده امریکا بخش زیادی از نیروهایش را از افغانستان خارج کند، ولی حملات طالبان به نیرو‌های افغانی، می‌تواند بهانه‌ای برای ماندن مجدد امریکایی‌ها در افغانستان باشد، چرا که ترامپ در عراق و سوریه نیز این سناریو را اجرا کرد و به بهانه ناامن بودن این کشور‌ها و به‌رغم هشدار‌های دولت‌های دمشق و بغداد، نه تنها نیرو‌های خود را خارج نکرد بلکه نیرو‌های جدیدی به عراق و سوریه اعزام کرد. مقامات واشنگتن در طی سال‌های اخیر بار‌ها تأکید کرده‌اند در صورتی افغانستان را ترک می‌کنند که آرامش نسبی در این کشور حاکم شود، اما طالبان با بیان اینکه دولت کابل را به رسمیت نمی‌شناسد، گفته که در موضع خود برای حمله به نیرو‌های دولتی مصمم است. نمایندگان کنگره با خروج امریکایی‌ها از افغانستان مخالف و مدعی هستند که این مسئله به قدرت‌گیری مجدد طالبان و افزایش ناامنی‌ها در منطقه کمک می‌کند.

حملات طالبان به افغان‌ها
حمله امریکا به مواضع طالبان می‌تواند به نابودی توافق صلح منجر شود. حملات هوایی امریکا به طالبان که در دفاع از نیرو‌های نظامی افغانستان بوده است، پس از آن انجام شد که با پایان مدت کاهش خشونت‌ها در افغانستان، طالبان چندین حمله را به مواضع نیرو‌های امنیتی افغانستان انجام دادند که منجر به کشته و زخمی شدن تعدادی از سربازان افغان شد. به گزارش خبرگزاری آوا، منابع امنیتی در ولایت هلمند روز چهار شنبه گفتند که در نتیجه حمله وحشتناک طالب به ولسوالی واشیر این ولایت، دو سرباز ارتش جان باخته‌اند و یک سرباز دیگر زخمی شده است. بر اساس این گزارش، یک پاسگاه پلیس نیز در شهر ترینکوت مرکز ولایت ارزگان دیروز به دست طالبان سقوط کرد. در این حمله شش نیروی پلیس کشته و هفت تن دیگر زخمی شده‌اند. شورای ولایتی کندز در شمال شرق افغانستان نیز ادعا کرد در نتیجه حملات طالبان در ولایت قندوز،۲۰ مقام امنیتی و دفاعی افغان جان باخته‌اند.

حملات طالبان در شرایطی انجام شده است که در زمان امضای توافق صلح، مقامات کاخ سفید اعلام کردند که به زودی گفتگو‌های سیاسی بین طالبان و دولت کابل شروع خواهد شد، اما گروه طالبان اراده‌ای برای گفتگو با مقامات دولتی ندارد، چرا که آن‌ها را مشروع نمی‌داند و همواره انتخابات دولتی را تحریم و آن را نمایشی توصیف کرده است. طالبان در سال‌های اخیر حملات متعددی را به نیرو‌های دولتی و غیرنظامیان افغانستان انجام داده است که طی آن صد‌ها تن کشته و زخمی شده‌اند. از سر‌گیری حملات طالبان به نیرو‌های دولتی افغان، به تشدید درگیری‌ها در این کشور منجر خواهد شد و بهانه‌ای برای حضور طولانی مدت امریکا در افغانستان خواهد شد. طالبان گفته است که دولت افغانستان باید ۵ هزار زندانی این گروه را آزاد کند، در غیر این صورت حملاتش را تشدید خواهد؛ درخواستی که کابل آن را به قطع رابطه با پاکستان منوط کرده است.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار