کد خبر: 994371
تاریخ انتشار: ۱۹ اسفند ۱۳۹۸ - ۰۰:۰۹
رعایت بهداشت فردی و ماندن در خانه همچنان بهترین نسخه‌ای است که پزشکان برای پیشگیری از مقابله با ویروس کرونا می‌پیچند و در این مسیر اگرچه دولت به طور رسمی هیچ شهری را قرنطینه نکرده، اما مردم با ممنوعیت ورود به برخی استان‌ها، قرنطینه خودساخته را اجرایی می‌کنند تا بیش از این به ویروس کرونا اجازه سفر ندهند.
زهرا چيذری
سرویس جامعه جوان آنلاین: ویروس کرونا همچنان در حال یارگیری و افزایش دامنه فعالیت‌های خود است. ۶ هزار و ۵۶۶ آخرین آماری است که کیانوش جهانپور، سخنگوی وزارت بهداشت از مبتلایان به کرونا در اختیار رسانه‌ها می‌گذارد. آماری که نشان می‌دهد دامنه فعالیت‌های این ویروس گسترده‌تر از گذشته شده است. حالا آنطور که آقای سخنگو خبر داده ۲ هزار و ۱۳۴ بیمار کرونایی بهبود یافته‌اند و مجموع فوتی‌ها به ۱۹۴ نفر رسیده است. رعایت بهداشت فردی و ماندن در خانه همچنان بهترین نسخه‌ای است که پزشکان برای پیشگیری از مقابله با ویروس کرونا می‌پیچند و در این مسیر اگرچه دولت به طور رسمی هیچ شهری را قرنطینه نکرده، اما مردم با ممنوعیت ورود به برخی استان‌ها، قرنطینه خودساخته را اجرایی می‌کنند. به همین خاطر و برای کنترل انتشار این ویروس برخی استان‌ها از ورود مسافران و افراد دارای خودرو‌هایی با پلاک غیربومی جلوگیری کردند تا بیش از این به ویروس کرونا اجازه انتشار ندهند. مازندران، گیلان، چهار محال و بختیاری، خراسان رضوی، کهگیلویه و بویراحمد و زنجان تنها به خودرو‌های بومی اجازه تردد می‌دهند. جز این چند استان، ورود مسافر به شهر‌های اورامان در استان کردستان، قمصر، نیاسر و ابیانیه در استان اصفهان، منطقه آزاد ارس در استان آذربایجان شرقی و ماکو در آذربایجان غربی هم ممنوع شده است. تردد مسافران در همه این استان‌ها همچنان از راه‌آهن، فرودگاه‌ها، پایانه‌های مسافربری اتوبوس و تاکسی‌های بین‌شهری و اسکله‌های دریایی مسافری ادامه دارد.

کروناویروس ۳۱استان را آلوده کرده و ممکن است خودش را به روستا‌ها هم برساند؛ به همین خاطر و برای کنترل شیوع کرونا، وزیر بهداشت با تأکید بر اینکه قرنطینه را شیوه‌ای علمی نمی‌داند بار‌ها از مردم خواسته تا سفرهایشان را تعطیل کنند. گزارش‌های مرکز آمار نشان می‌دهد در بهار امسال حدود ۶۰ درصد سفر‌ها با هدف دیدار دوستان و بستگان انجام شده که ۷۴ درصد اقامت‌ها هم در خانه بستگان و آشنایان بوده است. به همین خاطر هم با تعطیلی مراکز اقامتی نمی‌توان انتظار کاهش سفر‌های نوروزی را داشت. با چنین منطقی برخی استان‌ها تدابیر سخت‌گیرانه‌ای را برای ورود خودرو‌های غیربومی در نظر گرفته‌اند.

استان‌های مجری قرنطینه خودخواسته
استان‌های مازندران و گیلان نخستین استان‌هایی هستند که تنها خودرو‌های با پلاک بومی را به استان راه می‌دهند و نیرو‌های پلیس خودرو‌های غیربومی را باز می‌گردانند.

استاندار چهارمحال و بختیاری روز شنبه ۱۷ اسفند، از کنترل مبادی ورودی این استان و مقابله با ورود خودروی مسافران خبر داد و تأکید کرد: خودروی رانندگانی که از این دستور سرپیچی کنند به پارکینگ منتقل می‌شود.

در خراسان‌رضوی هم رئیس پلیس راه استان اعلام کرده که از روز شنبه ۱۷اسفندماه، رفت و آمد خودرو‌ها را در مبادی ورودی به این استان کنترل و محدود می‌کند و از ورود اتباع خارجی غیرمجاز، رانندگان و سرنشینان خودرو‌هایی که بدون علت موجه و ضرورت راهی جاده شده‌اند، جلوگیری خواهد کرد. ستاد پیشگیری و مقابله با ویروس کرونا در خراسان رضوی در اطلاعیه‌ای اعلام کرده که مسافران را در تعطیلات نوروز نمی‌پذیرد. استاندار کهگیلویه و بویراحمد هم از مسدودشدن برخی محور‌ها در این استان خبر داده است. فرمانده انتظامی زنجان هم گفته که اجازه ورود به خودرو‌های غیربومی به این استان داده نمی‌شود. جز این چند استان، ورود مسافر به شهر‌های اورامان در استان کردستان، قمصر، نیاسر و ابیانیه در استان اصفهان، منطقه آزاد ارس در استان آذربایجان شرقی و ماکو در آذربایجان غربی هم ممنوع شده است.

قم هم سرانجام در پایان روز شنبه (١٧اسفند) از اجرای برخی تدابیر سخت‌گیرانه برای کنترل سفر‌های نوروزی خبر داد. استاندار قم رسماً اعلام کرد که نمی‌توانیم مسافر بپذیریم و همه هتل‌ها و مراکز اقامتی موظف به تعطیلی شده‌اند و زائران و مسافران بدانند در صورت سفر به قم، قطعاً دچار مشکل می‌شوند. البته قم هنوز به حالت قرنطینه درنیامده است.

با وجود اینکه بیشتر استان‌ها در وضعیت قرمز اپیدمی ویروس کرونا قرار گرفته‌اند، اما ممنوعیت سفر هنوز در سراسر کشور شکلی فراگیر پیدا نکرده است. بیشتر استانداران اعلام کرده‌اند از حالا و در تعطیلات نوروز به مسافران، هیچ نوع خدماتی نمی‌دهند و پذیرش مسافر را در اقامتگاه‌های عمومی ممنوع کرده‌اند. برخی دیگر هم سیستم غربالگری را در ورودی شهر‌ها به اجرا گذاشته‌اند. تردد مسافران در همه این استان‌ها همچنان از راه‌آهن، فرودگاه‌ها، پایانه‌های مسافربری اتوبوس و تاکسی‌های بین‌شهری و اسکله‌های دریایی مسافری، ادامه دارد.

نامه‌نگاری برای تعطیلی موقت اماکن سیاحتی و زیارتی
رئیس سازمان نظام پزشکی کشور و اعضای این سازمان و همچنین مجمع انجمن‌های علمی گروه پزشکی ایران در نامه‌های جداگانه‌ای به وزیر بهداشت ضمن قدردانی از اقدامات انجام شده در مقابله با اپیدمی کرونا، خواستار تعطیلی موقت تمامی اماکن سیاحتی و زیارتی شدند.

دکتر مسعود مردانی، عضو کمیته کشوری آنفلوآنزا هم با انتقاد نسبت به مسافرت مردم به شهر‌های شمالی کشور هشدار داد و گفت: «زیرساخت‌های بهداشتی استان گیلان، برای سرویس دادن به بیماران خودشان نیز کافی نیست!»

به گفته وی سایر استان‌ها نیز از این قاعده مستثنی نیستند؛ در تمام استان‌ها، حتی در استان‌هایی که موردی از بیمار کرونا گزارش نشده است، ممکن است ورود مسافران به این استان‌ها باعث شیوع بیماری در نقاط مختلف کشور شود. مردانی با بیان اینکه بهترین مکان برای زندگی‌کردن، خانه خود افراد است، خاطرنشان کرد: «اپیدمیولوژیست‌ها تأکید دارند که بهترین شهر در زمان شیوع بیماری، شهر محل زندگی خود افراد است.»

جمعیت شناور انبوه در تهران نقطه داغ کرونا
تدابیر لازم برای برای مقابله با این ویروس مهاجم همچنان ادامه دارد و به موازات افزایش دامنه فعالیت‌های کرونا، دامنه تدابیر و اقدامات محافظتی و درمانی هم گسترده‌تر می‌شود. علیرضا زالی، فرمانده ستاد مقابله با کرونا در کلانشهر تهران در نشست اعضای ستاد مقابله با کرونا گفت: «به معاونان درمان دانشگاه‌های علوم پزشکی نسبت به استفاده بهینه و حداکثری از همه تخت‌های بیمارستانی سه دانشگاه علوم پزشکی تهران برای مبتلایان به کرونا ویروس جدید اختیار داده شد.»

وی با به اینکه بیمارانی که حال‌شان بهترشده تا ۱۴روز ممکن است عامل سرایت بیماری به افراد سالم باشند، گفت: «بنابراین قرار شد بیمارانی که حال‌شان بهتر شده و امکان منتقل شدن از بیمارستان را دارند یک فضای بینابینی برای آنان تخصیص پیدا کند.»

فرمانده عملیات مدیریت بیماری کرونا در تهران با بیان اینکه اگر تهران برای رفع نیاز‌های خود دچار مشکل شود کشور نیز دچار چالش خواهد شد، گفت: «اقلام مکشوفه به سرعت وارد مدار نمی‌شوند، همچنین افزایش ظرفیت در تولید هنوز نتوانسته در عرصه خود را بروز دهد.»

وی با اشاره به جمعیت شناور انبوه در شهر تهران تصریح کرد: «این پدیده احتمالاً تمام کشور را درگیر می‌کند، اما ما درحال حاضر در خط مقدم و نقطه داغ آن قرار داریم، به همین خاطر تهران به پروتکل متفاوتی نیازمند است، زیرا تهران ایستگاه پایانی خدمات درمانی در کشور است و بدحال‌ترین بیماران در نهایت به تهران منتقل می‌شوند.»

دشواری اعلام زمان مهار اپیدمی
بنا به تأکید زالی در تهران با وضعیت‌نگران‌کننده‌ای در الگوی ارائه خدمات رو‌به‌رو هستیم، زیرا تعداد بیماران افزایش می‌یابد و بیماران بدحال‌تری بستری خواهند شد که در نتیجه اقلام سرمایه‌ای ما در بیمارستان‌ها مانند اقلامی که در آی‌سی‌یو استفاده می‌شود در چند روز آینده مطلقاً برای بیماران بدحال کافی نخواهد بود.

وی ادامه داد: «اگر از الان به تجهیز، توسعه و لجستیک این اقلام سرمایه‌ای کمک نکنیم شاهد افزایش خسارت‌های جانی بر اثر کرونا خواهیم بود.»

زالی با بیان اینکه ممکن است درگیری با این بیماری بین دو تا سه ماه آینده نیز ادامه داشته باشد، یادآور شد: «تجربه چین نیز نشان می‌دهد در مقاطعی که به نظر می‌رسید اپیدمی در این کشور در حال کنترل است دوباره با یک موج جدید روبه‌رو شد. بنابراین اعلام زمان مهار این اپیدمی در کشور در حال حاضر کار دشواری است.»

تقدیر سازمان جهانی بهداشت از ایران
با تمام مشکلات موجود دکتر ریچارد برنان، رئیس هیئت اعزامی سازمان جهانی بهداشت به جمهوری اسلامی ایران که برای بررسی وضعیت ویروس کرونا به قم سفر کرده است، با قدردانی از تلاش‌های انجام شده در استان قم در زمینه مبارزه با ویروس کرونا گفت: «نخستین مورد ویروس کرونا در ایران، ۱۹ فوریه (۳۰ بهمن) ثابت شد و از همان دقایق اولیه، جمهوری اسلامی در راستای مقابله با شیوع این ویروس تلاش کرد.»

بنا به تأکید وی ایران یکی از قوی‌ترین سیستم‌های بهداشتی را در منطقه دارد و پیشرفت‌های ایران در زمینه مبارزه با کرونا خوب بوده است. رئیس هیئت اعزامی سازمان جهانی بهداشت تصریح کرد: «بقیه کشور‌ها در منطقه و دنیا می‌توانند از تجربه ایران در مبارزه با ویروس کرونا استفاده کنند.»
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار