کد خبر: 994538
تاریخ انتشار: ۱۹ اسفند ۱۳۹۸ - ۲۳:۱۶
هشدار وزارت بهداشت: الکل انسان را می‌کشد نه کرونا را!
زهرا چيذری
سرویس جامعه جوان آنلاین: روند ابتلا به کرونا همچنان صعودی است. طبق آخرین اخبار با شناسایی ۵۹۵ مورد جدید ابتلا به ویروس کرونا، تعداد مبتلایان به این بیماری در کشور به ۷ هزار و ۱۶۱ نفر افزایش یافت که از این تعداد تاکنون ۲ هزار و ۳۹۴ نفر بهبود یافته و ترخیص شده‌اند. همچنین با فوت ۴۳ بیمار کرونایی در ۲۴ ساعت گذشته، تعداد مرگ‌و‌میر‌های کرونایی به ۲۳۷ مورد افزایش یافت. حالا در کنار نگرانی‌ها از شیوع کرونا بازار داغ شایعات نگرانی‌های تازه‌ای در این حوزه ایجاد کرده است. انتشار شایعاتی درخصوص تأثیر مصرف الکل در پیشگیری از ابتلا به بیماری کرونا موجب افزایش مراجعه به بیمارستان به دلیل مسمومیت با الکل شده، به گونه‌ای که در استان خوزستان پس از شیوع ویروس کرونا حدود ۷۳ ابتلا‌ی قطعی وجود داشته، اما به دلیل ارائه اطلاعات نادرست درخصوص مصرف الکل، ظرف دو روز گذشته ۳۳۱نفر ناشی از مسمومیت با الکل جعلی به مراکز درمانی مراجعه کرده‌اند که از این تعداد ۲۵۶ نفر بستری شده‌اند و ۲۰ نفر جان خود را از دست داده‌اند.

کووید - ۱۹ همچنان در حال تاخت وتاز است و آمار مبتلایان روز‌به‌روز افزایش می‌یابد و در کنار رشد مبتلایان آمار بهبودیافتگان هم صعودی است. به‌خصوص اینکه دستگاه‌های مختلف از جمله سپاه و بسیج هم برای کمک به شکست کرونا پای کار آمده‌اند. در این راستا سازمان بسیج جامعه پزشکی طی تفاهمنامه‌ای با وزارت بهداشت با راه‌اندازی سامانه ۴۰۳۰ با هدف تریاژ از منزل و کاهش تردد بیماران غیرکرونایی به بیمارستان‌ها، بیماران کرونایی را شناسایی می‌کند، اما بازار شایعات کرونایی هم داغ است. به گونه‌ای که شایعاتی درباره تأثیر مصرف الکل در مقاومت بدن نسبت به ویروس کرونا موجب‌شده تا برخی افراد به مصرف الکل صنعتی یا متانول روی بیاورند که این ماجرا تلفاتی هم در پی داشته است.

هشدار وزارت بهداشت درباره مصرف الکل
به همین خاطر وزارت بهداشت و سازمان غذا و دارو درباره عواقب خطرناک مصرف متانول هشدار داده و تأکید کرده‌اند: «براساس مستندات علمی، مصرف خوراکی الکل اتیلیک (اتانول) یا غرغره‌کردن اتانول در محوطه دهانی هیچ‌گونه اثری در پیشگیری از عفونت کرونا ویروس جدید ندارد و با خطر بروز مسمومیت ناشی از اتانول همراه است.
الکل متیلیک یا همان متانول هم ضمن اینکه دارای اثرات ضدمیکروبی بسیار ناچیزی در مقایسه با الکل اتیلیک (اتانول) است، به علت سمیت بالا، مصرف خوراکی آن با بروز مسمومیت‌های شدید، کوری و مرگ همراه است. به خصوص اینکه این الکل از پوست هم جذب بدن می‌شود.»

سیر کووید - ۱۹ همچنان صعودی است
کیانوش جهانپور، رئیس مرکز روابط عمومی و اطلاع‌رسانی وزارت بهداشت ضمن اعلام آمار ۷ هزار و ۱۶۱ نفری مبتلایان قطعی به کرونا درباره آخرین وضعیت ویروس کرونا در کشور اظهار کرد: «خوشبختانه در چند روز اخیر شاهد کاهش موارد جدید ابتلا بوده‌ایم، اما هنوز برای اعلام سیر نزولی بیماری در کشور زود است و همچنان شاهد روند صعودی تعداد کل مبتلایان به بیماری کووید- ۱۹ در کشور خواهیم بود.»

وی ابراز امیدواری کرد و با رعایت نکات بهداشت فردی و عمومی و توجه مردم به اصول خود مراقبتی و دیگر مراقبتی ظرف هفت تا ۱۰روز آینده شاهد کاهش موارد جدید ابتلا باشیم.

بنا به تأکید آقای سخنگو روند ابتلا به بیماری کووید - ۱۹ در کشور صعودی است، بنابراین مهار و کنترل آن نیازمند همکاری و هم‌افزایی نظام سلامت، مردم و سایر بخش‌ها و نهاد‌های کشور است.

جهانپور با اشاره به افزایش مسمومیت‌های الکلی در روز‌های اخیر بیان کرد: «متأسفانه برخی افراد، با انتشار اطلاعات نادرست در فضای مجازی باعث شده‌اند تا گزارش موارد مسمومیت‌های الکلی در برخی استان‌ها افزایش پیدا کند. برخی افراد گمان می‌کنند الکل همانطور که می‌تواند موجب ضدعفونی سطوح و دست‌ها شود، مصرف آن نیز می‌تواند از بیماری کووید - ۱۹ پیشگیری کند.»

به گفته وی در استان خوزستان پس از شیوع ویروس کرونا حدود ۷۳ابتلا‌ی قطعی داشتیم، اما به دلیل ارائه اطلاعات نادرست درخصوص مصرف الکل، ظرف دو روز گذشته ۳۳۱ نفر مراجعه ناشی از مسمویت با الکل جعلی داشتیم که از این تعداد ۲۵۶ نفر بستری شده‌اند و ۲۰ نفر جان خود را از دست داده‌اند که واقعاً یک فاجعه است.

کیت‌های ایرانی تشخیص کرونا فروردین به بازار می‌آید
هر چند روند ابتلا به کرونا همچنان صعودی است، اما خبر‌های خوشی هم در حاشیه این بیماری شنیده می‌شود. مصطفی قانعی دبیر ستاد توسعه زیست فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری از ورود کیت‌های ایرانی تشخیص ویروس کرونا خبر داد و افزود: «شرکت‌های دانش بنیان ایرانی موفق به ساخت کیت‌های تشخیصی این بیماری شدند که تا فروردین سال آینده روانه بازار می‌شود.»

به گفته وی در حال حاضر بیماران مبتلا به کرونا با کیت‌های تشخیصی که در قالب مساعدت و خرید از طریق سازمان بهداشت جهانی، کشور چین و یونیسف وارد ایران شده‌اند، شناسایی می‌شوند.

ظاهراً کیت‌های وارد شده تا دو ماه آینده کافی هستند، اما بعد از این مدت با کمبود کیت‌های تشخیص کرونا مواجه خواهیم شد که بنا به تأکید قانعی با کمک توانمندی‌های داخلی این نیاز مرتفع خواهد شد.

۴۰۳۰ بسیج جامعه پزشکی برای تریاژ از منزل بیماران
بسیج و سپاه هم مثل همیشه در کنار مردم هستند و طی تفاهمنامه‌هایی با وزارت بهداشت برای شکست کرونا صف‌آرایی کرده‌اند. دکتر ابراهیم متولیان، رئیس سازمان بسیج جامعه پزشکی در گفتگو با «جوان» درباره اقدامات این سازمان در راستای کمک به طرح مقابله با ویروس کرونا می‌گوید: «سازمان بسیج جامعه پزشکی طی تفاهمنامه‌ای با وزارت بهداشت با راه‌اندازی سامانه ۴۰۳۰ با هدف تریاژ از منزل و کاهش تردد بیماران غیرکرونایی به بیمارستان‌ها، بیماران کرونایی را شناسایی می‌کند.»

بنا به تأکید وی علاوه بر این در حال حاضر با کمک بسیج محلات، استراحتگاه‌هایی راه‌اندازی شده تا بیماران مبتلا به کرونایی که از بیمارستان مرخص می‌شوند، برای خالی‌شدن تخت‌های بیمارستانی و بستری بیماران اورژانسی‌تر در بیمارستان‌ها، این بیماران به این استراحتگاه‌ها انتقال داده شوند؛ تجهیز این استراحتگاه‌ها با بسیج محلات و ارائه خدمات بهداشتی درمانی آن‌ها از سوی بسیج جامعه پزشکی بوده است. متولیان می‌افزاید: «ین استراحتگاه‌ها در نقاط مختلف کشور به خصوص استان‌هایی مانند گیلان که با شرایط اضطراری‌تری مواجه است، تدارک دیده شده و بسیج جامعه پزشکی با اعزام پزشکان و پرستاران داوطلب به این مکان‌ها سعی دارد تا از فشار کاری پزشکان و پرستاران فعال در بیمارستان‌های وزارت بهداشت بکاهد.»

پزشکان و پرستارانی که از سوی بسیج جامعه پزشکی به عنوان کمک کار به مناطق مختلف فرستاده می‌شوند، نیرو‌های داوطلب هستند. در کنار این‌ها فعالیت ۴۰۰ درمانگاه بسیج جامعه پزشکی و آماده باش ۷۰۰ تیم شهید رهنمون برای آموزش، پیشگیری و درمان بحث کرونا از دیگر فعالیت‌هایی است که بسیج جامعه پزشکی در راستای کمک به بسیج ملی شکست کرونا را در دستور کار دارد. 

بنا به تأکید رئیس سازمان بسیج جامعه پزشکی، همچنین برای مشخص شدن وضعیت آزمایش هموطنان قمی و نمونه آزمایشات‌شان با توجه به وضعیت استان قم و کمبود برخی از امکانات، آزمایشگاه‌هایی در تهران هماهنگ شده است. 

علاوه بر این‌ها ضدعفونی اماکن پرتردد در مناطق دور افتاده و عشایری و همچنین ضدعفونی دستگاه‌های خودپرداز از جمله اقدامات دیگر سازمان بسیج جامعه پزشکی است.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار