کد خبر: 995737
تاریخ انتشار: ۲۶ اسفند ۱۳۹۸ - ۲۳:۰۱
افزایش سرعت رشــد حجــم نقدینگی اعم از پول و شبه‌پول که ریشه آن در تأمین مالی دولت از ناحیه سیستم پولی و پرداخت سود‌های دو رقمی به سپرده بانکی ارزیابی می‌شود، نقدینگی بیش از ۲۳۰۰ هزار میلیارد تومان را در جامعه پدید آورده‌است، حال با وجودی که نقدینگی مذکور به گروه‌های مختلف سفته‌باز قدرت داده‌است، رئیس کل بانک مرکزی به‌طور مجدد با نشر مطلبی در اینستاگرامش خشم خود را از عملیات‌های سفته‌بازانه در بازار ارز بروز داد.
سرویس اقتصادی جوان آنلاین: به گزارش «جوان»، در حالی که بسیاری از کارشناسان اقتصادی خواستار تغییر سیاست‌های مالی و پولی هستند، زیرا مالیه دولت بخش پول را هم با چالش روبه‌رو کرده‌است و عملاً حجم زیادی از نقدینگی در اختیار گروه‌های متعدد و متنوع سفته باز قرار گرفته‌ا‌ست، رئیس کل بانک مرکزی بدون اینکه از برنامه‌های خود برای کنترل رشد حجم نقدینگی بدون پشتوانه سخن بگوید همچون ۱۹ ماهه اخیر که عمده تولید محتوایش مرتبط با بازار ارز و سفته‌بازی بوده‌است، به‌طور مجدد محتوایی را با این مضمون نشر داد.

در متن یادداشت عبدالناصر همتی، رئیس کل بانک مرکزی در صفحه اینستاگرامش آمده‌است: در روز‌های پایانی امسال با توجه به اثرات شیوع ویروس کرونا عملاً تقاضای واقعی و مؤثری برای ارز (اسکناس) در صرافی‌ها وجود ندارد و نرخ ارز برای واردکنندگان، با عرضه قابل‌توجه صادرکنندگان غیر‌نفتی و بانک مرکزی در سامانه نیما (فقط در اسفند ماه بیش از ۵/۱ میلیارد دلار) روند نزولی به خود گرفته‌است.

اما، خالی‌فروشان و سفته‌بازان که از مدت‌ها پیش، با امید زیاد برای بالا رفتن نرخ ارز در بازار، معاملاتی داشته‌اند، تلاش می‌کنند با عملیات روانی و اعلام نرخ‌های بالا، در کانال‌های خود در فضای مجازی، معاملات فردایی خود را سودآور کنند و یک گروه دیگر نیز تلاش می‌کند از فرصت آربیتراژ، به خاطر اختلاف قیمت واقعی و فردایی بهره‌مند شود.

صرافی‌های بانکی که تاکنون در کنار و همراه بانک مرکزی بوده و وظیفه بازارسازی را بر عهده دارند، امروز به درستی تصمیم گرفتند بدون تغییر قابل‌توجه نرخ خرید ارز، برای از بین بردن آربیتراژ، نرخ فروش خود را افزایش داده و به تدریج آن را به نرخ تعادلی برگردانند. بانک مرکزی، در دو سال گذشته با مدیریت اصولی و علمی و توجه جدی به عوامل شکل‌دهنده عرضه و تقاضای ارز، به‌رغم طوفان حوادث طبیعی، سیاسی، نظامی، روانی و تبلیغاتی و در شرایط اعمال فشار حداکثری دولت امریکا توانسته‌است، ثبات بازار ارز را حفظ کند و از این پس نیز سیاست خود را با قدرت هر چه بیشتر ادامه خواهد داد.

گفتنی است که روز گذشته گویا صرافی بانک ملی نرخ خرید دلار را در محدوده ۱۴ هزار و ۸۰۰ تومان و نرخ فروش دلار را در محدوده ۱۵ هزار و ۷۵۰ تومان اعلام کرد که این رفتار در پی آن صورت گرفت که طی روز یک‌شنبه صف خرید دلار در مقابل صرافی‌ها قابل‌رؤیت بود. به نظر می‌رسد تقاضا برای خرید دلار به‌طور مجدد افزایش یافته‌است که نرخ‌ها از سوی صرافی بانک ملی برای فروش در یک روز با جهشی در حدود ۱۰۰۰ تومان روبه‌رو شد.

لازم به توضیح است که طی روز‌های گذشته برخی از فعالان اقتصادی در رابطه با تأخیر در خصوص تخصیص ارز از ناحیه بانک مرکزی برای واردات کالا انتقاد‌هایی را عنوان کردند که جا دارد بانک مرکزی به دلیل حساسیت سیستم بانکی در سال ۹۹ رویه ارتباط با رسانه‌ها و افکار عمومی را گسترده‌تر کند و نشست‌های خبری دوره‌ای رئیس کل و سایر مقامات بانک مرکزی با اصحاب رسانه به‌طور مجدد فعال شود، زیرا پرسش‌های متعدد و متنوعی در رابطه با حوزه مذکور مطرح است.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار