کد خبر: 996043
تاریخ انتشار: ۲۹ اسفند ۱۳۹۸ - ۲۱:۳۱
رشته توئیت دکتر احمد نادری درباره شباهت منطق کرونا و سرمایه‌داری
استاد مردم‌شناسی دانشگاه تهران در توئیتر خود نوشت: «آنچه کرونا انجام می‌دهد کشتن کسانی است که توانایی جسمی کمتری برای کار دارند و نمی‌توانند در چرخه سرمایه‌داری مدرن، برای انباشت سرمایه تلاش کنند و سگدو بزنند و صرفاً سربار جامعه بوده و به زندگی انگلی از طریق مکیدن صندوق‌های بازنشستگی و بیمه‌ها ادامه می‌دهند و لذا بهتر است اصلاً نباشند.»
سرویس سیاسی جوان آنلاین: دکتر احمد نادری، عضو هیئت علمی مردم‌شناسی دانشگاه تهران و منتخب مردم در مجلس یازدهم، طی رشته توئیتی با عنوان «کرونا و بقای اصلح» نوشت:

سرمایه داری مدرن در پیشبرد روند تکامل تاریخی‌اش، مدیون داروینیسم و ایده مرکزی آن بقای اصلح و سیستم متاثر از این ایده، یعنی فاشیسم آلمانی است. ایده بقای اصلح معتقد به تکامل تک خطی انسان‌ها و رقابت برای بقا و در نتیجه زنده ماندن قویتر‌ها و از بین رفتن ضعفاست.

ناسیونال سوسیالیسم یا فاشیسم آلمانی معتقد به برتری نژاد آریایی و نقطه اوج آن، نژاد ژرمن بود و این در شعار محوری آن یعنی "آلمان برتر از هرچیز است" Deutschland über alles خود را نشان داد. نقش ایده بقای اصلح دراینجا به سرکوبی و نابودی سیستماتیک نژاد‌های پست‌تر و مردمان ضعیفتر برمی‌گشت.
 
هزاران انسان در فرایند اجرایی سازی ایده بقای اصلح بصورت سیستماتیک تحت فشار قرار گرفتند و عده‌ای قربانی شدند، تا به تعبیر راینهارد کوینل مفری برای چرخه سرمایه‌داری در حال بحران توسط فاشیسم ایجاد شود. جان انسان‌های ضعیف‌تر در این چرخه اصلاً ارزشی نداشت. باید به پای سرمایه‌داری قربانی می‌شدند.

اگر سال‌های بین دو جنگ جهانی، فاشیسم نقطه اوج سرمایه‌داری مدرن بود و ایده بقای اصلح در راس این سیستم، اکنون (به تعبیر مکتب فرانکفورت) توتالیتاریسم، سرمایه‌داری مدرن، در رأس است و همچنان ایده مرکزی، همان تز بقای اصلح است، بدون کم و کاست.

ویروس کرونا مرحله متاخر اجرایی سازی ایده بقای اصلح است. این ویروس هوشمند، با همان دستور کار فاشیسم قرن بیستمی به پاکسازی سیستماتیک ضعیف‌تر‌ها و ناتوانان و افراد مسن و البته کم بضاعت‌ها می‌پردازد و از اینرو، با توجه به ساختار هوشمند و کارویژه اش، فرضیه بیوتروریسم در مورد آن قوی است.

آنچه کرونا انجام می‌دهد کشتن کسانی است که توانایی جسمی کمتری برای کار دارند و نمی‌توانند در چرخه سرمایه‌داری مدرن، برای انباشت سرمایه تلاش کنند و سگدو بزنند و صرفاً سربار جامعه بوده و به زندگی انگلی از طریق مکیدن صندوق‌های بازنشستگی و بیمه‌ها ادامه می‌دهند و لذا بهتر است اصلاً نباشند.

کودکان به این ویروس مبتلا نمی‌شوند و جوانان جان سالم به در می‌برند و تنها افراد مسن و بیمارانی که به لحاظ جسمی ضعف دارند، می‌میرند و این دقیقاً همان ایده بقای اصلح است که سرمایه‌داری متأخر با مرکزیت آمریکا در حال پیگیری آن است، و البته شامل حال جامعه و مردم خودش هم می‌شود.

رفتارشناسی کشور‌های اروپایی و ایالات متحده در قرنطینه نکردن و همچنین گفتن اینکه ۷۰ درصد مردم مبتلا خواهند شد، شواهدی است مبنی بر این تز که سرمایه‌داری متاخر می‌خواهد از شر پیران و ضعفا خلاص شود. آیا مخالفت معنادار برخی مسولین کشور با قرنطینه و رها کردن کار، با تز بالا قرابت ندارد؟
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار