کد خبر: 997569
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار: ۲۰ فروردين ۱۳۹۹ - ۰۱:۰۰
در بحـبوحـه بـلاتکلیفـی سیاسی در عراق، امریکایی‌ها با تخلیه پایگاه‌های کوچک و تجمع در یک نقطه، اگرچه در ظاهر به دنبال از بین بردن فضای بی‌اعتمادی بین دو کشور هستند، اما در واقع با سناریوی ورود به پازل جنگ روانی، علاوه بر تلاش برای فریب افکار عمومی عراق و تداوم حضور خود در خاک این کشور، به دنبال کاستن از آسیب‌پذیری نیرو‌های خود در برابر کرونا و حملات تلافی‌جویانه مقاومت هستند.
سرویس بین الملل جوان آنلاین: با گذشت سه ماه از تصویب طرح پارلمان عراق مبنی بر خروج کامل نیرو‌های امریکایی از خاک کشورشان، مقامات واشنگتن ابتکار‌های جدیدی به خرج داده‌اند تا این طرح را به دست فراموشی سپرده و از نزدیک تحولات عراق را زیر نظر داشته باشند. امریکا که برای مجاب کردن عراقی‌ها به ماندن در این کشور، از برخی مناطق تحت کنترل خود عقب‌نشینی کرده است، این بار هم یکی دیگر از پایگاه‌هایش را به دولت بغداد تحویل داد. شبکه روسیا الیوم، روز سه شنبه گزارش داد که ائتلاف بین‌المللی به رهبری امریکا در عراق از پایگاه نظامی «ابوغریب» در شمال بغداد خارج شد و آن را به نیرو‌های عراقی تحویل داد. روز شنبه نیز نیرو‌های امریکایی از پایگاه «الحبانیه» در استان الانبار در غرب عراق خارج شدند و آن را رسماً به نیرو‌های عراقی تحویل دادند. ائتلاف امریکایی طی روز‌های اخیر، چند پایگاه و مقر خود را ترک کرده و آن‌ها را به نیرو‌های عراقی تحویل داده است. بر اساس آخرین تخمین‌ها، بیش از ۵ هزار نیروی امریکایی در عراق حضور دارند. به باور ناظران، «تصمیم امریکا برای خروج از برخی پایگاه‌ها و مراکز نظامی به دلیل این است که امریکا از حملات مستمر علیه نظامیان خود بیم دارد و این پایگاه‌ها با توجه به حملاتی که طی یک سال اخیر علیه آنجا شده از شاخص‌های لازم برای تأمین امنیت نظامیان امریکایی برخوردار نیست.»

واشنگتن قصد دارد با اینگونه جابه‌جایی‌ها و متمرکز شدن نیروهایش در یک نقطه از عراق، علاوه بر اینکه آسیب‌پذیری خود در برابر حملات تلافی‌جویانه گروه‌های مقاومت عراق را کاهش می‌دهد تا در صورتی که دچار ضرباتی شدند با تجمع در یک نقطه راحت‌تر بتوانند از خود دفاع کنند، انتقال سامانه‌های موشکی جدید به پایگاه عین‌الاسد و آزمایش سلاح‌های جدید هم در این رابطه انجام شده است. امریکا به دنبال ماجراجویی برای تحقق خواسته‌های خود در عراق است تا برنامه‌های شکست خورده خود را عملی کند. پایگاه‌هایی که نظامیان امریکایی از آن‌ها خارج شده‌اند کوچک هستند و این نیرو‌ها به پایگاه‌های بزرگ یعنی عین‌الاسد، التاجی و حریر منتقل شده‌اند تا ضریب امنیتی‌شان را بالا ببرند. لذا، سناریوی خروج از این مناطق تنها میزان پراکندگی امریکایی‌ها در سراسر عراق را کاهش می‌دهد و این نیرو‌ها کماکان به مأموریت خود در عراق ادامه می‌دهند، اما این بار با تراکم بیشتر. از طرفی، واشنگتن سعی دارد با فریب افکار عمومی عراق اینگونه وانمود کند که بسیاری از مناطق اشغالی را ترک کرده و قصد خروج از کشورشان را دارد، چرا که عراقی‌ها خواهان خروج هرچه سریعتر نیرو‌های نظامی امریکا از عراق هستند و تخلیه برخی پایگاه‌ها، حساسیت عراقی‌ها را کاهش می‌دهد.

جنگ روانی برای حضور طولانی
امریکایی‌ها با تحرکات نظامی در عراق و به راه انداختن جنگ روانی علیه گروه‌های مقاومت، درصدد هستند وضعیت عراق را ناامن جلوه دهند. مقامات کاخ سفید در ماه‌های اخیر بار‌ها مدعی شده‌اند که گروه‌های حشدالشعبی عراق به پایگاه‌های نیرو‌های امریکایی حمله کرده‌اند تا به این بهانه، در روند خروج خود از عراق وقت‌کشی کرده و حضور طولانی مدت خود را تثبیت کنند. گروه‌های حشدالشعبی هشدار داده‌اند که هرگونه اقدام نظامی امریکا را به شدت پاسخ می‌دهند و در صورت عدم تمکین امریکایی‌ها به خروج از عراق، به زور متوسل خواهند شد. در حال حاضر، امریکا بر سر دوراهی ماندن و رفتن از عراق گیر افتاده است، خارج نشدن از عراق باتوجه به موج مخالفت‌ها و هشدار گروه‌های مقاومت، هزینه‌های این کشور را چند برابر خواهد کرد و از سویی، خروج کامل نیز به ادعای واشنگتن عملاً به معنای واگذاری این کشور به ایران است؛ بنابراین امریکا نه تنها قصدی برای خروج از خاک عراق ندارد، بلکه در هفته‌های اخیر با استقرار سامانه‌های موشکی، مواضع خود را مستحکم کرده است. هرچند این احتمال نیز وجود دارد که دولت امریکا برای کاستن از فشار‌های عراقی‌ها، به مرور بخشی از نیروهایش را از عراق خارج کند، اما تا زمانی که واشنگتن از تضمین‌های دولت آتی بغداد برای تأمین منافعش اطمینان حاصل نکند، به این اقدام مبادرت نخواهد کرد.

انتقال و جابه‌جایی نیرو‌های امریکایی به وضعیت داخلی این کشور هم ارتباط پیدا می‌کند. اکنون دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور امریکا با چالش مقابله با ویروس کرونا در داخل مواجه است و موج انتقادات از بی‌توجهی دولت افزایش یافته است. بنابراین، کاخ سفید برای انحراف افکار عمومی امریکا به دنبال مطرح کردن یک بحران جدید در عراق است تا از فشار افکار عمومی در ارتباط با موضوع ویروس کرونا خارج شود. با توجه به افزایش ابتلای نظامیان امریکایی به بیماری کرونا، تجمع نیرو‌های امریکایی در یک نقطه خاص از عراق می‌تواند از افزایش تلفات آن‌ها جلوگیری کند.

بلاتکلیفی سیاسی در عراق
در شرایطی که رئیس‌جمهور عراق چند هفته‌ای است عدنان الزرفی، را به عنوان نخست‌وزیر مکلف برای تشکیل کابینه در این کشور معرفی کرده است گزارش‌ها حاکی از این است که جریان‌های سیاسی توافقی روی الزرفی ندارند و انسداد سیاسی در عراق همچنان ادامه دارد. به گزارش شبکه السومریه‌نیوز، حسن فدعم در این باره تأکید کرد: «دو شنبه شب در منزل هادی العامری، رهبر ائتلاف الفتح با حضور نوری المالکی، رهبر ائتلاف دوله القانون و رئیس جریان حکمت و «حرکه عطاء» و برخی شخصیت‌های سیاسی شیعه دیگر جلسه‌ای برای بررسی موضوع انتخاب نامزد نخست‌وزیری تشکیل شد. در این جلسه گزینه الزرفی بررسی شد.» فدعم توضیح داد که حاضران در این جلسه بر رد الزرفی و انتخاب جایگزینی برای او و ارسال نام نامزد جدید در قالب نامه‌ای رسمی برای برهم صالح، رئیس‌جمهور عراق به توافق رسیدند. این سیاستمدار عراقی همچنین گفت: «احزاب شیعه از جمله ائتلاف النصر (به رهبری حیدر العبادی) و سائرون (به رهبری مقتدی صدر) بر گزینه جایگزین برای الزرفی و اطلاع رئیس‌جمهور از این گزینه توافق کردند». یک منبع که خواست نامش فاش نشود، به سایت ارم‌نیوز گفت: «برهم صالح رسماً نام مصطفی الکاظمی را از سوی فراکسیون‌های شیعه برای جایگزینی الزرفی دریافت کرده است. این چهره با توافق سایر گروه‌ها و احزاب اهل تسنن و کرد عراق که شروط خود را به فراکسیون‌های شیعه و شخص الکاظمی اعلام کرده بودند، معرفی شد.»

الزرفی، سومین گزینه‌ای بود که در ماه‌های اخیر برای نخست‌وزیری عراق انتخاب شد، اما هیچ کدام نتوانسته‌اند نظر مساعد فراکسیون‌های عراقی را جلب کنند. در هفته‌های اخیر برخی منابع و رسانه‌ها اعلام کردند که الزرفی گزینه مورد اعتماد امریکا است و به گفته مقامات کاخ سفید، او به دلیل داشتن تابعیت امریکایی بهتر از دیگران می‌تواند خواسته‌های واشنگتن را محقق کند. واشنگتن به دنبال روی کار آوردن مهره‌های خود و حذف سیاستمداران مخالف حضور نظامی در عراق است و حتی اخیراً گزارش‌هایی مبنی بر احتمال کودتای امریکایی در عراق منتشر شده است. گروه‌های مقاومت عراق هشدار داده‌اند که با گزینه‌های تحمیلی برای نخست‌وزیری این کشور به شدت مقابله خواهند کرد.
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۱
میرزا
|
Iran, Islamic Republic of
|
۲۲:۲۳ - ۱۳۹۹/۰۱/۲۲
0
0
امریکا باید با نهایت ذلت از منطقه خارج شود .
قطعا تاکتیک بخرج می دهد و تکنیک بکار می برد که این امری طبیعی است ، اما بداند که ما هم در مقایل تاکتیک ها و تکنیک ها دستمان پر است و اگر دست از پا خطا کند گور خود را در منطقه کنده است ؛ چرا که با سیلی سخت عین الاسد قاطعیت و سختی کار را دریافت نمود .
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار