کد خبر: 998344
تاریخ انتشار: ۲۶ فروردين ۱۳۹۹ - ۰۴:۱۵
جهادگران دانشجو تعطیلات نوروز امسال را در قالب گروه‌های مختلف در چند جبهه جنگیدند! همانطور که نوروز سال قبل هم هجوم سیل آنان را از کنار خانواده بودن محروم کرده بود. امسال هم دانشجویان بسیجی علاوه بر مقابله با کرونا هم درگیر هجوم ملخ و هم رودررو با سیل و زلزله شدند.
سرویس جامعه جوان آنلاین: مهم‌ترین اقدامات دانشجویان جهادی از نوروز هر سال آغاز می‌شود و این گروه‌های بسیجی مناطقی را شناسایی می‌کنند و به خدمت‌رسانی در این مناطق می‌پردازند. نوروز امسال بحران کرونا هم فعالیت این جوانان را پیچیده‌تر کرده بود. با شیوع بیماری کرونا در کشور، دانشجویان بسیجی در هر استان قرارگاهی برای مقابله با ویروس کرونا تشکیل داده و به تولید محتوای آموزشی، کار‌های پژوهشی و حتی کمک به کادر درمانی پرداختند.

مطالبه‌گری و ارتباط با مسئولان
پایان سال ۹۸ کشورمان میزبان مهمان ناخوانده‌ای شد که این مهمان از نوع ویروس و بیماری بود و خطرات زیادی را ایجاد کرد. بلافاصله پس از اعلام خطر وزارت بهداشت گروه‌های جهادی به سرعت وارد میدان مبارزه شدند و سازمان بسیج دانشجویی قرارگاه مبارزه به کرونا را ایجاد کرد و به تبع آن در تمامی استان‌ها گروه‌های جهادی با وظایف تعریف شده به کمک نظام سلامت کشور آمدند.

کارگروه‌هایی در این قرارگاه تشکیل شد و در بخش‌هایی از جمله، تولید لوازم بهداشتی، ضدعفونی کردن معابر و مراکز عمومی، تأمین نیروی تخصصی برای مراکز درمانی، آموزش بهداشت، تولید و انتشار محتوای آموزشی، مطالبه‌گری و ارتباط با مسئولان فعالیت می‌کنند که تاکنون توانستند فعالیت خود را در تمامی استان‌ها گسترش دهند.

در واقع تمامی گروه‌های جهادی پای کار آمدند که بتوانند ذره‌ای از مشکلات را حل کنند.

در گام اول در هر استان از سوی بسیج دانشجویی، قرارگاه‌های مقابله با ویروس کرونا در زمینه‌های تولید محتوا، مطالبه‌گری و آموزشی تشکیل شد.

توزیع اطلاعات در بین شهروندان
در شهر قم که نقطه شروع و کانون ویروس کرونا اعلام شد، دانشجویان بسیجی در قالب ستاد دانشجویی مبارزه با کرونا با حضور در مساجد و خیابان‌های شهر، به روشنگری مردم نسبت به کرونا ویروس پرداختند و از رعایت نکات بهداشتی گفتند. به گفته دبیر ستاد دانشجویی مبارزه با کرونا در قم، اولویت ایجاد آرامش و آگاهی در این میان مردم بود که در این زمینه تعدادی از اعضای این ستاد به ساخت محتوا‌های علمی و تبدیل آن به پوستر پرداخته‌اند تا با توزیع این اطلاعات در بین شهروندان هم از استرس آن‌ها کم کرده و هم به اطلاعات آن‌ها اضافه کنند.

دانشجویان فراخوان زدند
گروه سفیران سلامت هم که شامل دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی قم بود، در این شرایط که عرصه را خالی دید، به کمک بدنه درمان آمد.

در باقی استان‌های کشور هم با مشاهده شدن چندین مورد مثبت کرونا یا حتی همجواری با استان‌های در وضعیت اضطرار، قرارگاه جهادی تشکیل شد. در برخی شهر‌های دیگر نیز با توجه به اینکه کمبود نیروی کادر درمانی وجود داشت، دانشجویان فراخوان زدند و درخواست کمک کردند. مثلاً دانشجویان دانشگاه آزاد نجف‌آباد با اعلام فراخوانی از نیرو‌های جهادی، برای آموزش پیشگیری از کرونا فراخوان اعلام کردند.

«طهرانی مقدم» به میدان آمد
دانشجویان جنوبی، اما با یکدیگر هم‌نوا شدند و برای مبارزه با کرونا قرارگاهی واحد تشکیل دادند. مسئول قرارگاه دانشجویی مبارزه با کرونای منطقه جنوب کشور با بیان اینکه این قرارگاه زیر‌نظر معاونت سلامت و مطالبه‌گری بسیج دانشجویی دانشگاه‌های علوم پزشکی منطقه جنوب تشکیل شده، گفته است مرکز هماهنگ‌کننده بسیج دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور، با نگاهی مسئله‌محور و برای کمک به حل بحران کروناویروس، تصمیم به تشکیل هسته‌های مبارزه با کرونا در سطح کشور گرفته است.

اما در پی شیوع ویروس کرونا و لزوم دسترسی به موادضد‌عفونی‌کننده دست، محققان و دانشجویان برخی دانشگاه‌ها و حتی قرارگاه‌ها دست به کار شدند. هسته تخصصی دارویی قرارگاه شهیدطهرانی مقدم، واحد پژوهش و فناوری بسیج دانشجویی استان بوشهر موفق به تولید آزمایشگاهی اسپری ضدعفونی کننده دست شد.

فرمولاسیون این اسپری ضدعفونی‌کننده دست طبق استاندارد‌های بین‌المللی است و با مطالعات مداوم در حوزه مواد‌آرایشی و بهداشتی تهیه و تولید شده است.

از کرمان تا شمال
دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی کرمان نیز توانستند نوعی مایع ضدعفونی‌کننده با خاصیت بالا تولید کنند. البته به گفته مسئول گروه جهادی دانشگاه علوم پزشکی کرمان این محلول در حد کمی تولید شده و منتظر پاسخ دانشگاه برای حمایت از این طرح هستند؛ که در صورت امکان این مایع ضدعفونی‌کننده را به تولید انبوه برسانند.

دانشجویان شمالی نیز در حرکتی جهادی به کمک اساتید دانشکده داروسازی اقدام به تولید ۳۵۰ لیتر محلول ضدعفونی‌کننده (الکل ۸۷ درصد) کردند. این اقدام با همراهی و کمک‌های معاون پژوهشی دانشگاه و مدیر اجرایی معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مازندران انجام پذیرفت. این فرآورده در اختیار معاونت بهداشتی قرار گرفت تا در مراکز درمانی سطح یک که محل مراجعات مردمی هستند مورد استفاده قرار گیرد.

نگاه مسئله‌محور
در ادامه تولیدات موادضد عفونی‌کننده، خط تولید این مواد دست و صورت و سطوح به همت دانشجویان جهادگر لرستان افتتاح شد. در جریان این افتتاحیه که با حضور کشکولی، فرمانده سپاه استان لرستان و میلاد شرفی، مسئول دانشجویی استان برگزار شد، شرفى با بیان اینکه نگاه بسیج دانشجویی به موضوع کروناویروس مسئله‌محور است، عنوان کرد: با توجه به کمبود مواد‌ضدعفونی‌کننده و احتکاری که در این زمینه رخ می‌دهد، نیاز امروز مردم را مواد شست‌وشو‌کننده پوست و سطوح دانستیم و وارد میدان شدیم.

نبرد در پیاده‌رو
بعد از اقدامات پژوهشی دانشجویان جهادگر دانشگاه‌های کشور، نوبت به فعالیت‌های اجرایی برای ریشه‌کن کردن و پیشگیری ویروس کرونا رسید. در این راستا دانشجویان به صورت خود‌جوش یا با برنامه‌ریزی‌های قرارگاه شروع به ضد‌عفونی معابر و اماکن‌های عمومی کردند.

در این راستا، جهادگران اردبیلی در شهرستان‌های اصلاندوز و بیله‌سوار، عملیات ضدعفونی و گندزدایی اماکن عمومی و وسایل نقلیه را آغاز کردند. در بیله‌سوار علاوه بر ضدعفونی و گندزدایی اماکن عمومی و پرتردد شهری، ضدعفونی خودرو‌های ورودی به شهرستان نیز از سوی جهادگران انجام شد. همچنین در شهرستان اصلاندوز عملیات ضدعفونی و گندزدایی اماکن عمومی شهر، معابر، مراکز بهداشت، ادارات مختلف و بانک‌های شهرستان انجام شد.

با توجه به آغاز فعالیت قرارگاه جهادی مبارزه با کرونا که از سوی معاونت عملیات جهادی بسیج دانشجویی استان خوزستان راه‌اندازی شده، بسیج دانشجویی دانشگاه آزاد دزفول اولین اقدام جهادی خود را در این زمینه انجام داد. در این راستا، گروه جهادی شهیدگودرزی که متشکل از دانشجویان دانشگاه آزاد دزفول است، برای ضدعفونی قسمت‌های مختلف بیمارستان گنجویان شهرستان دزفول اقداماتی انجام داد.

دانشجویان احیاگر شیرازی
دانشجویان شیرازی هم برای مقابله با احتکار، یک کارخانه غیرفعال برای تولید ماسک در استان را احیا کردند. معاون فرهنگی و امور دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی شیراز دراین‌باره گفت که با توجه به ورود بیماری تنفسی کروناویروس جدید به کشور و ابتلای برخی از هموطنان، به یکباره نیاز به تجهیزات حفاظتی از جمله ماسک بهداشتی افزایش یافته و ذخیره موجود در بازار کشور، پاسخگوی تقاضای عمومی نبوده است.

تشکل جامعه اسلامی دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی شیراز، با پیگیری و هماهنگی‌های صورت گرفته، موفق به احیای سوله یک کارگاه تولیدی غیر‌فعال واقع در شهرک صنعتی شیراز شد و با نصب و راه‌اندازی تجهیزات لازم، شروع به کار تولید ماسک‌های کاغذی بهداشتی کرده است.

اما حالا که همه آستین بالا زدند طلاب جهادی آموزش دیده قمی نیز پرستار عمومی مبتلایان به کرونا شدند. آن‌ها نامه‌ای به رئیس دانشگاه علوم پزشکی قم ارسال کردند و خواستند که پرستار عمومی از مبتلایان کرونا ویروس باشند.

شاخه گلی برای کادر درمان
عده‌ای از دانشجویان بسیجی دانشگاه علوم پزشکی قم هم برای تشکر از زحمات کادر درمانی به دیدار پرستاران و پزشکان بیمارستان علی‌ابن ابی‌طالب رفتند. این دانشجویان با اهدای شاخه گلی از کادر درمان این بیمارستان که در بخش بیماران کرونایی در حال خدمت‌رسانی هستند، قدردانی کردند.

شیوع بیماری کرونا همزمان با زلزله در شهرستان خوی باعث شد تا گرو‌های جهادی برای آموزش از پیشگیری این ویروس راهی این مناطق شوند. در این راستا مسئول جهاد سازندگی بسیج دانشجویی آذربایجان غربی گفته که گروه جهادی خوی در حوزه پزشکی در این مناطق خدمت‌رسانی می‌کند و برای آگاهی مردم و راه‌های پیشگیری از ویروس کرونا بروشور‌هایی تهیه کرده است. همچنین کلاس‌های آموزشی برگزار خواهد شد.

دانشجویان بسیجی زودتر از همه رسیدند
از این ماجرای ویروس کرونا که بگذریم سیل، زلزله و هجوم ملخ‌ها در صدر اخبار استان‌ها بود. جهادگران برای کمک‌رسانی به این مناطق هم کم نگذاشتند و با حضور به موقع توانستند کمک کنند.

حدود چند روز از وقوع زلزله در شهرستان خوی می‌گذرد. قرارگرفتن روستای قطور روی خط زلزله باعث شد تا این شهرستان ۶۰ بار بلرزد و باعث تخریب شدن بسیاری از منازل مسکونی روستا‌های اطراف شود.

در این راستا با وجود سرما و صعب‌العبور بودن بعضی از روستا‌های خوی، نیرو‌های امدادی و جهادی بسیج دانشجویی خود را در ساعات اولیه به این مناطق رساندند و برای کمک‌رسانی به مردم مناطق زلزله‌زده تقسیم‌بندی کردند، به‌طوری‌که تیم پزشکی دانشگاه علوم پزشکی ارومیه برای درمان کسانی که در این زلزله آسیب دیده بود، اعزام شدند و گروه‌های امداد و جهادی هم مشغول توزیع چادر و اقلام غذایی بین این افراد شدند.

آماده‌باش در برابر ملخ‌ها
خوشبختانه هنوز ملخ‌ها به نواحی جنوب کرمان وارد نشدند؛ با این حال نیرو‌های جهادی در حال آماده‌باش هستند. به گفته مسئول مجمع جهادگران کرمان؛ با توجه به تجربه سال گذشته، تقسیم وظایف را بین نیرو‌های جهادی انجام دادیم تا بتوانیم کار را به خوبی جلو ببریم. اگر بتوانیم در همان ابتدا که ملخ‌ها به بلوغ نرسیده‌اند، آن‌ها را از بین ببریم، به احتمال خیلی زیاد سال آینده چنین مشکلی نخواهیم داشت.

جهادگران لرستانی در کنار سیل‌زدگان
بارش‌های شدید باران در روز‌های اخیر موجب وقوع سیل در استان لرستان شد؛ از همان لحظات ابتدایی جهادی‌ها آماده بودند و بعد از آب‌گرفتگی‌ها به کمک مردم آمدند. مسئول جهادی بسیج دانشجویی استان لرستان گفته به منظور امدادرسانی به سیل‌زدگان لرستانی حدود هزار و ۲۰۰ بسته غذایی نیز از سوی جهادگران بین مردم سیل‌زده شهرستان نورآباد توزیع شد.

رئیس مجمع جهادگران استان لرستان هم خاطر نشان کرده که برخی از ساکنان پلدختر که در معرض سیلاب احتمالی بودند، جابه‌جا شدند و به منازل اقوامشان در بخش‌های دیگری انتقال پیدا کردند و تقریباً بخشی از ضلع غربی پلدختر که در معرض سیل بود، تخلیه شد.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار