کد خبر: 1001736
تاریخ انتشار: ۱۵ ارديبهشت ۱۳۹۹ - ۲۲:۰۲
با پایان یافتن انتخابات مجلس یازدهم و واگذاری اکثریت پارلمان به رقبای سیاسی اصلاح طلبان، وزن‌کشی‌ها درون این جبهه سیاسی که بیشتر درون‌گروهی بود، این روز‌ها صورت عینی به خود گرفته و روزی نیست که در رسانه‌های اصلاحات علیه شورای عالی اصلاحات و شخص محمدرضا عارف مطلبی نگویند و ننویسند. شاید بتوان گفت حزب پیشرو در این جریان که انتقاد علیه روش‌های اصلاح‌طلبی را کلید زد، حزب کارگزاران سازندگی بود که در انتخابات مجلس یازدهم، مستقل از شورای هماهنگی اصلاح‌طلبان لیست داد. حزبی که به زعم سردبیر ارگان رسانه‌ای آن اولین حزب پیشرو اصلاح‌طلبی، حتی پیش از آنکه اصلاح‌طلبی در ایران به یک جناح سیاسی بدل شود، بوده است.

در ادامه این انتقادات، اما محمدرضا تاجیک، مشاور رئیس دولت اصلاحات روز گذشته در مصاحبه با روزنامه شرق از شخص عبور و به ساختار اصلاح طلبان انتقاد کرد. او به طعنه گفت: «شورای عالی اصلاح‌طلبی از همان آغاز شورایی بود برای «شور» نکردن، برای «عالی» نبودن و برای «اصلاح‌طلب» نبودن. در درون این شورا، از همان آغاز «شوراها» برپا بود و بازی زبانی ۷۲ گروه و حزب و شخصیت. بنابراین از همان آغاز در پس و پشت هر تصمیم و تدبیر، هر ورود (عضویت) و خروجی (عدم عضویت)، هر موضع و مواضعی، هر استراتژی و تاکتیکی، هر ائتلاف و انفصالی و بالاخره هر دم و بازدمی، نوعی تنازع قدرت و بقا نقش بازی می‌کرد. عده‌ای در این شورا، از همان آغاز از سانترالیسم دموکراتیک، فقط سانترالیسم آن را فهم کردند و بساط نوعی توتالیتاریسم فردی و گروهی (حزبی) را در صحن عمومی و خصوصی شورا گستراندند و به نام نامی اصلاح‌طلبی آوردند و بردند، گذاشتند و برداشتند، نوشتند و خط زدند... صریح بگویم، امروز «تغییر» این شورا در «تعطیلی» آن است».

تاجیک در ادامه به تشتت و چند پارگی درون اصلاحات اذعان می‌کند و می‌گوید: «چون نیک بنگریم بسیاری از اصلاح‌طلبان امروز را در «هیچ‌کجا» و «هرکجا»‌ی نظری و عملی می‌بینیم. اینان اصلاح‌طلبی را دقیقاً در همان موقف و موضعی تعریف می‌کنند که قدرت و منفعت‌شان اقتضا می‌کند. این عده برای رسیدن به قدرت آرام و قرار ندارند. کک قدرت افتاده توی تن و جان‌شان و آرامش و قرار را از آنان ربوده است. اینان تابعان قدرتند؛ بنابراین هرکجا قدرت هست، آنان نیز هستند». مشاور خاتمی صراحتاً اعلام کرده است که تغییر اصلی در شورای عالی سیاستگذاری اصلاحات، در تعطیلی آن است. تاجیک سالیان پیش نیز تصریح کرده بود که اصلاح «سر» ندارد.

اینکه این خود انتقادی و اعتراف رسانه‌ای از ساختار ناکارآمد اصلاحات چه میزان واقعی است، نیاز به گذشت زمان دارد، خصوصاً اینکه، نقش خاتمی در ایجاد وضعیت بغرنج فعلی شورای عالی اصلاحات، قابل تأمل و بررسی است. رئیس دولت اصلاحات در سال‌های اخیر، با گزاره «تَکرار می‌کنم» در رأی دادن به روحانی، لیست امید مجلس دهم و لیست امید شورای شهر پنجم، نقش اساسی ایفا کرد و اکنون جبهه اصلاحات با کوهی از مطالبات برجای مانده مردمی مواجه است و اگر برای انتخابات ۱۴۰۰ نیم نگاهی دارد، شاید مرزبندی با مجلس و دولت برآمده از اصلاحات تنها راه فرار تشخیص داده شده است.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار