کد خبر: 1001760
تاریخ انتشار: ۱۵ ارديبهشت ۱۳۹۹ - ۲۳:۵۷
مطالبه‌گری‌های دانشجویان جهادی به سود کارگران که از قبل در دستور کار قرار داشته است در سال جهش تولید پر رنگ‌تر خواهد شد
عليرضا سزاوار
سرویس جامعه جوان آنلاین: حمایت دانشجویان بسیجی و طلاب از کارگران در یک‌سال اخیر به قدری برجسته بود که چندی پیش تحسین آیت‌الله رئیسی را هم برانگیخت و رئیس قوه قضائیه از مطالبه‌گری دانشجویان جهادی برای کارگران تشکر کرد. امسال هم با توجه به شعار جهش تولید توجه دانشجویان به کارگران بیشتر خواهد بود. تازه‌ترین مورد هم آخرین هفته فروردین ماه رقم خورد که انجمن اسلامی ۱۳ دانشگاه بزرگ کشور در نامه‌ای به وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی پیشنهادات و راهکار‌هایی را درباره افزایش حمایت از کارگران مطرح کردند. سال پیش اعتراضات کارگران ماشین‌سازی با مطالبات دانشجویی همراه شد؛ اعتراضاتی که تا مدت‌ها ادامه پیدا کرد و بسیج دانشجویی دانشگاه صنعتی سهند تبریز همراه دیگر دانشجویان انقلابی همیشه و همه‌جا پشت کارگران ماندند.

افشاگری‌های بسیج دانشجویی

قوه قضائیه هم با جدیت وارد شد و قربانعلی فرخزاد را به‌عنوان یکی از ابربدهکاران بانکی که نقش پررنگی هم در اخلال بازار ارز داشت، محاکمه کرد. افشاگری‌های بسیج دانشجویی ماه‌ها بعد تحسین رئیس دستگاه قضا از این مطالبه‌گری را هم به‌دنبال داشت.

دانشجویان بسیجی تبریزی همزمان با یکی از اعتصابات کارگری کارخانه نسبت به اتفاقات ماشین‌سازی وارد قضیه شدند. تحقیق و تفحص پیرامون اهمیت و موقعیت و آمار کارخانه آغاز شد. دانشجویان با بیشتر مدیران و کارگران قدیمی و جدید کارخانه ارتباط گرفتند و توانستند وضعیت شفافی از حوزه‌های مالی و کاری کارخانه ترسیم کنند. برای دانشجویان بسیجی مسجل شده بود که عده‌ای نمی‌خواهند چرخ ماشین‌سازی تبریز دوباره بچرخد.

حالا وقت آن بود که سراغ مسئولان استانشان بروند، از نامه‌نگاری خطاب به امام‌جمعه تبریز تا ریاست دادگستری استان، از پزشکیان نماینده تبریز و نایب‌رئیس مجلس تا پوری‌حسینی رئیس وقت سازمان خصوصی‌سازی. بخت با بچه‌ها یار نبود و تقریباً هیچ‌کس پاسخشان را نداد، اما مسئله برای دانشجویان انقلابی تبریز تمام نشد.

موج مطالبات در بیت رهبری

تجمع اعتراض دانشجویان در تیرماه ۹۸ در خیابان پاستور به‌همراه تشکل‌های دانشجویی در همین راستا بود. دیدار‌های مناسبتی رئیس قوه‌قضائیه و حتی دیدار دانشجویان با رهبر انقلاب نیز از موج مطالبات دانشجویان جهادی تبریز بی‌نصیب نماند. علی سنبلی، نماینده بچه‌های صنعتی سهند بود که مطالبات کارگران را به گوش رئیس قوه قضائیه رساند و از ایشان قول پیگیری گرفت.

هرچند مسیر این مطالبه‌گری هموار نبود و گاهی کار به نیرو‌های امنیتی و احضار دانشجویان هم کشیده می‌شد، اما درنهایت طرح تحقیق و تفحص مجلس از ماشین‌سازی تبریز کلید خورد و در دی‌ماه ۹۸ با تلاش و پیگیری‌های بسیج دانشجویی دانشگاه سهند، درمورد بازگشت سهام گروه ماشین‌سازی تبریز به ایدرو تصمیم‌گیری و قول بازگشت داده شد.

ماجرایی که همچنان ادامه دارد

ماجرای هپکو هم در شهریور ۹۸ دوباره اوج گرفت. نزدیک ایام ۱۶ آذر بود که بسیج دانشجویی دانشگاه تهران میزبان رئیس دستگاه قضا شد، شکل کلاسیک اینگونه برنامه‌ها مشخص است. صحبت تنی چند از نمایندگان تشکل‌های دانشجویی دانشگاه و درنهایت هم سخنرانی مهمان مربوطه؛ اما آنطور که خبرگزاری بسیج دانشجویی گزارش داد، این‌بار دانشجویان قصد داشتند درمیان خودشان یک مهمان هم داشته باشند تا تریبون خود را به او امانت بدهند.

نماینده کارگران هپکو درمیانه روز دانشجو مقابل آیت‌الله رئیسی ایستاد و صدای همکارانش را به عالی‌ترین مقام قضایی کشور رساند. ماجرا‌های جنبش دانشجویی انقلابی با کارگران هپکو تا همین امروز البته رو به رشد همچنان ادامه دارد.

نوبت به جهادگران تهرانی رسید

تابستان سال گذشته هم با شدت گرفتن اعتراضات کارگری هفت‌تپه، تشکل‌های دانشجویی استان خوزستان (بسیج دانشجویی دانشگاه شهید چمران اهواز و دانشگاه علوم پزشکی اهواز) به‌منظور حمایت از این کارگران مظلوم به جمع معترضان آمدند و پای درددل‌های کارگران نشستند.

در دیدار دانشجویان با کارگران معترض هفت‌تپه، مصطفی حیدری، مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه شهید چمران اهواز بود که در میان جمع کارگران فریاد می‌زد: «اگر لازم باشد، ۱۰ بار دیگر در جمع‌تان حاضر می‌شویم تا به نتیجه برسیم. صدای کارگران را به گوش مسئولان خواهیم رساند و پیگیر حل این جریان خواهیم بود.»

اعتراضات مسالمت‌آمیز کارگران هفت‌تپه ادامه پیدا کرد تا آنجا که منجر به بازداشت کارگران کارخانه به دلیل مسائل امنیتی شد! با دستگیری این کارگران و بعد از دیدار دانشجویان و طلاب بسیجی دانشگاه‌های اهواز با کارگران هفت‌تپه، نوبت به دانشجویان انقلابی دانشگاه‌های تهران، شهیدبهشتی و شریف رسید و این دانشجویان مطالبه‌گر با همراهی دانشجویان بسیجی دانشگاه‌های خوزستان اعلام کردند به مدت سه روز در اهواز و منطقه هفت‌تپه حضور پیدا می‌کنند.

نوبت به صدا و سیما هم رسید

رایزنی و مذاکره، راه‌حل اول بچه‌های دانشجو بود؛ از دیدار با نمایندگان کارگران تا امام‌جمعه اهواز و دیگران. نامه‌نگاری با مسئولان عالی‌رتبه کشور و تبلیغات در بستر رسانه نیز گام دوم دانشجویان بسیجی بود. بسیج دانشجویی دانشگاه‌های تهران، شهیدبهشتی و شریف طی نامه‌ای به رئیسی، رئیس قوه قضائیه بر ضرورت حضور وی در میان کارگران نیشکر هفت‌تپه برای حل مشکلات تأکید کردند. همچنین این دانشجویان در نامه دیگری خطاب به علی عسگری، رئیس سازمان صداوسیمای جمهوری اسلامی، خواستار پوشش صریح و بی‌پرده اتفاقات و مطالبات هفت‌تپه در صداوسیما شدند.

لیست بلند مطالبه‌گری دانشجویان

تشکل‌های دانشجویی استان خوزستان همچنان پیگیر رسیدگی به مطالبات کارگران هفت‌تپه هستند و از مسئولان می‌خواهند به مشکلات رسیدگی کنند. حتی در موارد بعدی که به صدور حکم قضایی برای برخی کارگران منجر شد با پیگیری‌های رسانه‌ای و توجهات قوه قضائیه در برخی احکام تجدیدنظر و در برخی موارد تبرئه صورت گرفت.

مطالبات دانشجویان جهادی البته لیست بلند بالایی دارد. کشت‌وصنعت مغان، قند یاسوج، کنتورسازی قزوین، صنایع چوب مازندران، شرکت غله همدان، ماهیگیران هرمزگانی، کارگران سد چمشیر گچساران، کارگران شهرداری بروجرد، مشکلات کارخانه کاوه سودا و ده‌ها مسئله دیگر که اگر از منظر کارکرد‌های بیرونی جنبش دانشجویی به آن نگاه کنیم، متوجه آثار درخشانی در رشد عملی این نسل از دانشجویان خواهیم شد که انکارشدنی نیست.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار