کد خبر: 1002266
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار: ۱۹ ارديبهشت ۱۳۹۹ - ۱۵:۵۳
رییس سازمان غذا و دارو
رییس سازمان غذا و دارو گفت: مطالعه بالینی فاویپیراویر در مراحل پایانی است، اما در درمان کرونا نتوانست نمره قبولی بگیرد و همه مولفه‌ها نشان می‌دهد که فاویپیراویر در درمان کرونا موثر نیست.
سرويس جامعه جوان آنلاين: محمدرضا شانه ساز روز جمعه در نشست خبری ویدیو کنفرانس که از وزارت بهداشت گفت: داروی «رمدسیویر» هم در دنیا برای درمان کرونا مطرح شده و برخی کشور‌ها مصرف آن را توصیه کرده‌اند. درباره این دارو هم نمی‌توان اظهار نظر قطعی داشت. این دارو‌ها باید به‌شکل ترکیبی با سایر دارو‌ها مصرف شوند و باید برای نتیجه قطعی اثربخشی آن صبر کنیم.

وی ادامه داد: البته ظرفیت و توان تولید هر دو داروی فاویپیراویر و رمدسیویر را در کشور داریم و اگر مورد تایید قرار گیرند، می‌توانیم ظرف مدت کوتاهی هر دو را در کشور تولید کنیم.

متخصصان داخلی به کیت‌های سرولوژی اعتقادی ندارند

رییس سازمان غذا و دارو درباره تولید و صادرات کیت‌های سرولوژی کرونا گفت: در مورد قابل اعتماد بودن نتیجه کیت‌های تشخیصی خیلی صحبت نمی‌کنم و باید متخصصان در این زمینه اظهار نظر کنند. در کمیته علمی کرونا بحث انواع کیت‌ها مطرح شده است. متخصصان در کشور ما هنوز خیلی به کیت‌های سرولوژی اعتقاد ندارد. این کیت‌ها در داخل تولید شده و کشور‌های دیگر هم متقاضی دریافت آن هستند. ولی در کشور ما کیت‌های دیگر به سرولوژی ترجیح داده می‌شود.

وی ادامه داد: خیلی از دارو‌ها و اقلام به کشور‌های مطرح دنیا صادر می‌شود و بسیاری از کشور‌ها روی داروسازی کشور ما و بخش‌های مختلف علمی ایران حساب می‌کنند. اگر شیطنت‌های خارجی و موانع موجود وجود نداشت، کیفیت دارو‌های ایرانی برای صادرات بسیار بالاست و حتی در حال حاضر بخش مهمی از دارو‌های ما به خارج از کشور قاچاق می‌شود. وقتی وزرای بهداشت سایر کشور‌ها به ایران می‌آیند و کارخانه‌های ما را می‌بینند متعجب می‌شوند.

قیمت ماسک و تولید در داخل

شانه‌ساز درباره قیمت ماسک در کشور با توجه به افزایش تولید آن گفت: در حال حاضر ۳ تا ۴ نوع ماسک در کشور تولید می‌شود. یک نوع ماسک سه لایه صنعتی است. در مورد قیمت انواع ماسک سه لایه، سه نوع وجود دارد که ماسک صنعتی قیمت زیر هزار تومان دارد. یک نوع دیگر توسط بسیج اصناف و صنایع تولید می‌شود و کیفیت مناسبی دارد و قیمت آن حدود هزار و ۵۰۰ تا ۲ هزار تومان است. نوع دیگر هم وارداتی است که وقتی هنوز ظرفیت تولید اطمینان بخش نشده، ثبت سفارش شده بود و در راه است و قیمت آن‌ها ممکن است تا ۵ هزار تومان هم باشد.

وی ادامه داد: همه موانع برای تولید این اقلام در کشور برداشته شده و تلاش کردیم دست تولیدکنندگان را در این زمینه باز کنیم. در مورد ماسک، نظارت‌های کیفی افزایش یافته است.

کمبود دستکش نداریم

معاون وزیر بهداشت درباره کمبود دستکش اظهار کرد: در مورد دستکش هم کمبودی وجود ندارد. ماده اولیه دستکش‌های لاتکس وارداتی است و قیمت این نوع دستکش ممکن است متغیر باشد. البته مشکلی برای مراکز درمانی و بیمارستان‌ها وجود ندارد.

صادرات کیت سرولوژی

شانه ساز گفت: کیت‌های سرولوژی در کشور به وفور تولید می‌شود و صادرات آن آزاد شده است. واردات بسیاری از محصولات دیگر مثل الکل متوقف شده است. در مورد کیت و ونتیلاتور با این‌که در داخل کشور تولید می‌شود، واردات آزاد است، زیرا می‌خواهیم که اگر پیک بیماری اتفاق افتاد، مشکلی از نظر دپو استراتژیک نداشته باشیم.

تلاش برای تولید واکسن کرونا در کشور

رییس سازمان غذا و دارو گفت: چند مرکز خصوصی و وابسته به بخش‌های دولتی در حال کار روی تولید واکسن هستند. به سرعت در حال کار روی موضوع واکسن کرونا هستیم. محققان کشور بدون وقفه در این زمینه تلاش می‌کنند. به هر حال ویروس رفتار پیچیده‌ای دارد و تولید واکسن کرونا کار ساده‌ای نیست.

تهیه واکسن آنفلوآنزا برای سال جاری

وی در مورد تهیه واکسن آنفلوآنزا در کشور نیز بیان کرد: چیزی حدود ۱۰ برابر سال گذشته واکسن آنفلوآنزا در کشور تهیه می‌شود. این واکسن حداکثر تا تابستان باید وارد کشور شود. هر سال سویه واکسن آنفلوآنزا در کشور عوض می‌شود و نمی‌توان از واکسن سال گذشته برای امسال استفاده کرد. پیش بینی‌های لازم در زمینه واکسن آنفلوآنزا انجام شده است. برای بخش خصوصی نیز به همین میزان پیش بینی می‌کنیم.

شانه ساز افزود: همه دنیا در حال حاضر به دنبال تامین واکسن آنفلوآنزا هستند و ما هم تلاش کردیم سریع‌تر از گذشته این کار را انجام بدهیم. اگر شیطنت‌های بانکی مانع نشود، می‌توانیم واکسن را برای گروه‌های پرخطر تامین کنیم.

معاون وزیر بهداشت ادامه داد: برای تولید داخلی واکسن آنفلوآنزا هم چند سال است که تلاش می‌شود و امیدواریم از سال‌های بعد از واکسن تولید داخل آنفلوآنزا استفاده کنیم.

تولید لباس‌های محافظتی برای کادر درمان

شانه ساز درباره تولید لباس‌های محافظتی برای کادر درمان گفت: کمتر از دو هزار عدد لباس محافظتی در روز در کشور تولید می‌شد که پارچه‌های آن هم وارداتی بود. به سرعت با همکاری وزارت صمت و پتروشیمی، لباس‌های محافظتی تولید شد که تحمل آن برای ۸ ساعت دشوار بود. در ادامه جنس این پارچه را لطیف‌تر کردیم و پارچه‌ای که الان برای لباس‌های محافظتی استفاده می‌شود بسیار لطیف‌تر بوده و کیفیت بهتری از نمونه‌های وارداتی دارد و مورد تایید سازمان انرژی اتمی نیز قرار گرفته است.

وی ادامه داد: این پارچه‌ها اجازه نمی‌دهند که چیزی از بیرون وارد لباس شود، اما از طرفی تعریق و تنفس انجام می‌شود. این پارچه ظرف ۴۵ روز تولید شد و قیمت آن یک پنجم نمونه وارداتی است.

رییس سازمان غذا و دارو همچنین بیان کرد: در مدت دو تا سه هفته از شیوع ویروس کرونا در کشور، در زمینه تولید اقلام ضد عفونی کننده نیاز مراکز درمانی و سپس نیاز مردم را برطرف کردیم. در ادامه کار به موضوع لباس محافظتی نیز پرداختیم. با هماهنگی مراکز دانشگاهی و صنایع مختلف و پتروشیمی، توانستیم لباس‌هایی برای کادر درمان تهیه کنیم که کیفیت آن به مراتب بهتر از انواع وارداتی آن است. قیمت این لباس هم یک پنجم نمونه‌های وارداتی است. همچنین در حال حاضر جزو کشور‌های صادرکننده کیت‌های تشخیصی کرونا هستیم. اجازه دادیم که کیت‌های سرولوژی تولیدی از کشور برای صادرات خارج شود.

کمبود داروی بیماران خاص

معاون وزیر بهداشت در پاسخ به سوالی درباره کمبود داروی بیماران خاص گفت: در زمینه داروی بیماران خاص، به جز اقلام خاصی که به علت فشار تحریم‌هاست، مشکلی وجود ندارد. اصرار بر تهیه برخی برند‌های خاص از طرف بیمار یا پزشکان وجود دارد. البته با وجود این‌که در قانون آمده که باید داروی ژنریک و تولید داخل تهیه شود، برای این‌که بیماران تحت فشار نباشند، دارو‌های برند را هم تا جایی که بتوانیم تامین می‌کنیم.

وی ادامه داد: هفته گذشته چند داروخانه را به همراه رسانه‌ها سر زدیم. هر نسخه‌ای که دست مردم بود، با وجود مشکلات تحریم‌ها و حمل و نقل، تهیه می‌شد. البته برخی اقلام امکان توزیع در همه داروخانه‌ها را ندارند. این دارو‌ها معمولا جزو دارو‌های کم مصرف هستند. باید برای استفاده از ارز موجود در کشور برنامه ریزی کنیم تا ابتدا بیماران به دارو‌های مورد نیاز دسترسی داشته باشند و سپس برند‌های خاص تهیه شوند.

نیمایی شدن ارز دارو‌های بدون نسخه

شانه ساز درباره خروج دارو‌های بدون نسخه از دریافت ارز ۴۲۰۰ تومانی بیان کرد: سال گذشته ارز ۴۲۰۰ تومانی فقط به ماده موثره دارو‌های تولید داخل داده می‌شد و حدود ۳۵ درصد داروی ساخته شده ارز ۴۲۰۰ تومانی می‌گرفت و بقیه اجزای آن بر مبنای ارز نیمایی محاسبه می‌شود. اگر دارو‌های بدون نسخه از شمول ارز ۴۲۰۰ تومانی خارج شود، بسیاری از این دارو‌ها افزایش قیمت نخواهند داشت.

وی افزود: این قول را می‌دهیم که افزایش قیمت دارو خارج از تورم نیست. در سال ۹۸ که توانستیم بخش عمده نیاز مردم را از تولید داخل تامین کنیم، افزایش قیمت پایین‌تر از تورم اعلام شده بود. هرچه به تولید داخل بیشتر توجه کنیم، حتما در مورد قیمت به نفع مصرف کننده و سازمان‌های بیمه گر خواهد بود.

خیلی از کشور‌ها به توان تولید داروی ایران اعتقاد دارند

این مقام مسوول اظهارداشت: تجهیزات و دارو‌های مختلفی در کشور تولید می‌شود که به سایر کشور‌ها صادر می‌کنیم و حتی در برخی موارد نمی‌توانیم نام ایران را روی آن بگذاریم، چون از صادرات آن جلوگیری می‌شود و مشکلاتی ایجاد می‌کنند. خیلی از کشور‌ها به توان ایران در زمینه تولید دارو اعتقاد دارند.

معاون وزیر بهداشت در مورد واکسن کرونا نیز گفت: تولید واکسن یک مرحله آزمایشگاهی و سپس صنعتی دارد. نمی‌توان در یک آزمایشگاه تولید انبوه واکسن انجام داد. مطالعات بالینی برای واکسن باید انجام شود. معمولا استاندارد‌های دارو و واکسن بین المللی است. برخی می‌گویند کیفیت دارو در کشور پایین‌تر است، اما استاندارد‌ها و مراجع بین المللی مطرح است و در ایران هم همین استاندارد‌ها استفاده می‌شود. همه دارو‌ها و واکسن‌ها باید در مرحله تولید و پس از آن استاندارد‌های بین المللی را حفظ کنند.
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۱
ناشناس
|
France
|
۱۷:۳۸ - ۱۳۹۹/۰۲/۱۹
0
0
حالا که کشورهای اروپای غربی زیر شدیدترین حملات هستند که چرا بخاطر منافع بزرگ مافیای دارو و اهداف سیاسی پشت آن بیماران را با داروهای ضد ویروسی معالجه نمیکنند و در امریکا هم تصمیم به درمان با این نوع داردها گرفتهاند.....
در ایران با درمان بیماری و امار مرگ ومیر کنترل شده تازه بعضی اقایان امتیاز درمان دارویی را زیر سوال میبرند....خنده دار است
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار