کد خبر: 1002435
تاریخ انتشار: ۲۰ ارديبهشت ۱۳۹۹ - ۱۶:۲۶
بنیانگذار زلزله شناسی ایران در گفتگو با «جوان آنلاین» درباره زلزله اخیر تهران
بنیان گذار زلزله شناسی در ایران می‌گوید: «نمی توان گفت این زمین لرزه پیش آمده زمین لرزه اصلی بوده یا پیش لرزه و پس لرزه رخ داده است. اما با توجه به زلزله‌های ۲ تا ۳ ریشتری که از بامداد جمعه اتفاق افتاده است می‌توان گفت که خوشبختانه انرژی گسل مشا در حال آزاد شدن است.»
مهسا گربندی
سرویس جامعه جوان آنلاین: بامداد روز جمعه ۱۹ اردیبهشت ماه، زلزله‌ای با ۵.۱ ریشتر در ۶ کیلومتری شهر دماوند رخ داد و شهر‌های اطراف از جمله تهران و کرج را لرزاند. این زلزله که به دلیل فعال شدن گسل مشا اتفاق افتاده، منجر به فوت دو نفر و مجروح شدن ۲۰ نفر شد و هراس و وحشت بسیاری را در میان مردم تهران و شهر‌های اطراف گسل ایجاد کرد.

بهرام عکاشه، بنیان گذار زلزله شناسی در ایران در پاسخ به این سوال خبرنگار «جوان آنلاین» مبنی بر اینکه آیا هنوز هم خطر فعال شدن گسل مشا تهران را تهدید می‌کند یا نه؟ می‌گوید: «همیشه خطر زلزله تهران را تهدید می‌کند. متاسفانه پایتخت کشور شرایط نامناسبی هنگام زلزله دارد، زیرا که جمعیت چند میلیونی در آن قرار گرفته و در صورت بروز زلزله فاجعه به بار می‌آید.»

او می‌افزاید: «گسل مشا با طول تقریبی ۲۰۰ کیلومتر از فیروزکوه شروع می‌شود به دماوند می‌رسد از آنجا دو تکه می‌شود و به سمت رودهن و بومهن می‌رود، امتداد آن به تجریش می‌رسد و سپس به کرج و هشتگرد ختم می‌شود. اینطور نیست که این گسل خط مستقیم یا کوچکی باشد، بلکه تمام تهران را در برگرفته است.»

عکاشه با بیان اینکه هیچ کس در هیچ کجای جهان قادر نیست زلزله را پیش بینی کند، می‌گوید: «نمی توان گفت این زمین لرزه پیش آمده زمین لرزه اصلی بوده یا پیش لرزه و پس لرزه رخ داده است. اما با توجه به زلزله‌های ۲ تا ۳ ریشتری که از بامداد جمعه اتفاق افتاده است می‌توان گفت که خوشبختانه انرژی این گسل در حال آزاد شدن است و احتمال زلزله با شدت بیشتر را به حداقل می‌رساند.»

او ادامه می‌دهد: «ایران زلزله خیز است، زیرا که از یک سمت بر روی مناطق فشرده افغانستان، هندوستان و کوه‌های آلپ قرار گرفته و از سمت دیگر نیز زاگرس و البرز در منطقه فشرده و زلزله خیز است. به همین دلیل مردم در معرض خطر هستند و باید آمادگی زیادی داشته باشیم، اما مشاهده می‌شود که بین حرف تا عمل مسئولان تفاوت بسیار زیادی وجود دارد.»

بنیان گذار زلزله شناسی در ایران اظهار می‌دارد: «مردم باید همیشه هوشیار باشند و خانه هایشان را ایمن سازی کنند. زیرا که به دلیل زلزله خیز بودن ایران و به خصوص تهران همیشه احتمال وقوع زلزله وجود دارد.»

عکاشه در پایان تاکید می‌کند: «هر ۱۵۰ سال زلزله اتفاق می‌افتد، آن هم نه زلزله ۵ ریشتری. منظور من وقوع زلزله‌ای با شدت ۷ ریشتر است؛ که اگر این زلزله در زمان نامناسب مانند شب که مردم در خانه هایشان خواب هستند یا زمانی که بچه‌ها در مدرسه هستند اتفاق بیفتد مصیبت به بار می‌آید؛ بنابراین نه امروز که حرف زلزله بر سر زبان‌ها افتاده است بلکه برای مقابله با زلزله احتمالی باید اقدامی جدی و موثری انجام شود.»
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار