کد خبر: 1002476
تاریخ انتشار: ۲۰ ارديبهشت ۱۳۹۹ - ۲۲:۰۶
شاخص کل بورس تهران با بیش از ۴۲‌هزار واحد رشد از مرز روانی یک‌میلیون واحد عبور کرد و سکه به دلیل رشد اندک دلار در بازار داخلی و قرار گرفتن هر اونس طلا در بازار جهانی در مرز هزارو ۷۰۰ دلار به محدوده ۶ میلیون و ۹۰۰ هزار تومان نزدیک شد، در عین حال بیت کوین هم به مرز ۱۰ هزار دلار حرکت کرد
سرویس اقتصادی جوان آنلاین: اگر چه شاخص کل بورس تهران روز گذشته با رشد بیش از ۴ درصدی رکورد یک‌میلیون واحد را به ثبت رساند و میانگین رشد بازار از ابتدای سال تا کنون به محدوده صد درصد نزدیک شد، اما بازار بورس تنها بازاری نیست که در سال جاری با رشد مواجه شده است به طوری که بازار‌های مواد غذایی، لوازم خانگی، خودرو، ارز، طلا و سکه و رمز ارز بیت کوین نیز با رشد مواجه شده و تنها بازاری که از جهش بازمانده است، بازار مسکن می‌باشد.

هدایت نقدینگی به بازار سرمایه از منظر بسیاری از کارشناسان اقتصادی امری مثبت ارزیابی می‌شود، اما این نکته وجود دارد که ورود نقدینگی به بازار سرمایه باید به تقویت حساب سرمایه شرکت‌های حاضر در بازار سرمایه منتج شود تا این شرکت‌ها با تقویت ساختار مالی خود، ساختار تولیدی و اشتغالزایی خود را نیز بهبود ببخشند، از این رو اگر ورود نقدینگی به بازار سرمایه صرفاً به گران‌تر شدن قیمت سهام موجود در بازار منتج شود، اقتصاد ایران در آینده با ریسک اصلاح سنگین بازار سرمایه مواجه خواهد بود.

بازار سرمایه، محلی است برای تأمین مالی اقتصاد بدین شکل که شرکت‌ها با ورود به بازار سرمایه و عرضه بخشی از سهام خود به بازار تأمین نقدینگی می‌کنند تا بتوانند برنامه‌های تولیدی و توسعه‌ای بنگاه را پیش ببرند در پایان کار نیز در صورت سودآوری از محل فعالیت شرکت، سهامدار عمده و خرد هر دو منتفع می‌شوند، در این میان جامعه نیز به واسطه توسعه بنگاه‌ها و اشتغالزایی و پرداخت حق بیمه و مالیات منتفع می‌شود.

آنچه عنوان شد زمانی محقق می‌شود که فکر نکنیم انتقال نقدینگی به بازار سرمایه پایان کار است زیرا اگر نقدینگی وارد شده به بازار صرفاً در بازار ثانویه به افزایش پیوسته قیمت سهام شرکت‌ها منتج شود و سود‌های نجومی در این بازار پدید آید، امکان دارد تولیدکنندگان به طور کل کسب و کار را رها کنند و سرمایه را به بازار بورس بیاورند و به بورس بازی روی قیمت سهام مشغول شوند، در چنین حالتی هم قیمت سهام از ارزش ذاتی فاصله می‌گیرد و هم اینکه امکان دارد در صورت اصلاح قیمت‌ها بخشی از مردم جامعه که در پیک قیمت سهام اقدام به خرید سهم کرده‌اند با زیان‌های قابل ملاحظه روبه‌رو شوند. با توجه به توضیحات فوق این انتظار وجود دارد که نه سهامداران و نه مردم بیرون از بازار سرمایه از اتفاقی که در بازار سرمایه در جریان است آسیب نبینند و با هدایت صحیح نقدینگی به سمت تولید و اشتغال خیر عمومی از این فرایند حاصل شود.

اگر در رابطه با هدایت نقدینگی به بازار سرمایه اشتباهی انجام گیرد و در اثر جهش‌های مستمر ناشی هدایت پیوسته نقدینگی در بازار سرمایه، قیمت سهام شرکت‌ها بسیار متورم شود و در نهایت عده‌ای با سرمایه‌های چند برابر شده در بورس به سمت بازارهایی، چون مسکن، ارز، طلا و سکه، ملک در بازار داخلی و خارجی، خودرو‌های لوکس روی آورند و این بازار‌ها را با تکانه‌های شدید افزایش قیمت ناشی از پمپاژ نقدینگی روبه‌رو کنند، با این اتفاق هم اشخاص گیر کرده در زمان اصلاح قیمت‌ها در بورس زیان می‌بینند و هم اینکه مردم بیرون از بازار سرمایه به دلیل چند برابر شدن قیمت در بازار‌های فوق با خسران روبه‌رو می‌شوند، از این رو انتظار می‌رود نقدینگی در بازار سرمایه به شکل صحیحی مدیریت شود که به پیشرفت و توسعه اقتصادی از مسیر تولید منتج شود.

در هر صورت در جریان مبادلات روز گذشته بازار بورس تهران، شاخص کل به دلیل افزایش قیمت بسیاری از سهم‌های حاضر در بازار با رشد بیش از ۴۰‌هزار واحدی از مرز روانی یک‌میلیون و ۲۰ واحد عبور کرد و ارزش بازار نیز در محدوده ۳ هزارو ۸۳۰ هزار میلیارد تومان قرار گرفت.

طی معاملات روز گذشته بیش از ۵/ ۶ میلیارد سهم به ارزش ۱ /۱۰ هزار میلیارد تومان مبادله شد، در این میان فولاد، فارس، پارس و تاپیکو بیشترین اثر مثبت را بر شاخص کل داشتند. اکنون ارزش بازار سرمایه ایران از ۳ هزارو ۸۳۰ هزار میلیارد تومان عبور کرده که با نرخ دلار امروز، معادل ۲۳۵ میلیارد دلار است، این در حالی است که عموماً ارزش بورس تهران تا پیش از این در محدوده ۵۰ الی ۸۰ میلیارد دلار قرار داشت، از این رو عده‌ای معتقدند یا باید ارزش دلار چند برابر شود یا اینکه در آینده بازار سرمایه تعدیل شود یا اینکه در آینده با عرضه‌های اولیه قابل ملاحظه نقدینگی از بازار با ارائه سهام جدید خارج و بازار بسیار نرم و نامحسوس با تعادل مواجه شود.

بازدهی نزدیک به ۱۰۰ درصد بورس

شاخص از ابتدای سال تاکنون، بازدهی بیش از ۹۹ درصد را برای سهامداران به ارمغان آورد. بورس تهران در کل سال ۹۸، بازدهی ۱۷۸ درصدی را ثبت کرده بود. در این بین باید پذیرفت طبقه اجتماعی در ایران در حال ظهور است که ثروت افسانه‌ای خود را از بازار سرمایه به دست آورده است.

در این میان در حالی که شاخص‌های بازار فرابورس نیز روز گذشته صعودی بود، بورس و ارزش این بازار نیز به سمت هزارو ۲۰۰ هزارمیلیارد تومان حرکت کرده است، بازار سکه و طلا نیز همچون بازار سرمایه طوفانی شد که البته نرخ‌ها همچون بازار بورس در بازار خودرو، مواد غذایی، لوازم خانگی و... نیز جهشی است تا جایی که عده‌ای به مزاح می‌گویند برخی از اصناف و تولیدکنندگان سال جهش تولید را با سال جهش قیمت اشتباه گرفته‌اند.

طلا و سکه هم مسیر جهش قیمت‌ها را پیش گرفتند

در این بین، قیمت سکه امامی در مبادلات روز گذشته در محدوده قیمت ۶ میلیون و ۹۰۰ هزار تومان قرار گرفت و نیم‌سکه ۳ میلیون و ۵۰۰ تومان، ربع سکه ۲ میلیون تومان و سکه گرمی در محدوده یک‌میلیون تومان معامله شد، البته به گفته کارشناسان اقتصادی تزریق ۶ تریلیون دلار از سوی بانک‌های مرکزی دنیا به اقتصاد چشم‌انداز‌ها برای رشد بازار جهانی طلا از محدوده ۲ هزار دلار به محدوده ۴ هزار دلار جهش داده است، همین وضعیت ناشی از رشد پیش بینی قیمت طلا در شرایط شیوع ویروس کرونا باعث شده است تا در چند ماهه اخیر قیمت جهانی اونس طلا از محدوده هزارو ۴۵۰ دلار به بیش از هزارو ۷۰۰ دلار افزایش یابد.

به اعتقاد کارشناسان، افزایش قیمت طلا در بازار داخلی متأثر از رشد قیمت جهانی است و اگر نرخ‌ها در بازار داخلی متناسب با بازار جهانی نوسان نیابد، قاچاق طلا به بیرون از مرز‌های ایران افزایش می‌یابد، البته باید پذیرفت که بازار‌ها از یکدیگر اثر می‌پذیرند و رشد‌های روزانه بورس نمی‌تواند بی‌تأثیر بر قیمت در بازار‌های موازی و رقیب باشد، کما اینکه نرخ‌ها در بازار مسکن بدون اینکه معامله‌ای در این بازار انجام گیرد به شکل دلبخواهی جهش یافته است.

بیت کوین در مرز ۱۰ هزار دلار قرار گرفت

بیت کوین در هفته گذشته حرکت جدیدی را به سمت کانال ۱۰‌هزار دلاری آغاز کرد و معاملات در بالاترین سطح خود از ماه فوریه تاکنون قرار گرفت.

بر اساس نمودار‌های موجود قیمت بیت کوین در آخرین معاملات به ۹‌هزار و ۹۴۷ دلار رسید.

بنا به گزارش‌های موجود، همزمان با بازگشت به یک نقطه مقاومت بلندمدت در شرایط بحران، رمز ارز‌ها حدود ۱۳ میلیارد دلار به بازار عرضه کرده‌اند که در نتیجه صف آرایی ایجاد شده در این بازار طی یک هفته گذشته بوده است.

پل تودور جونز میلیاردر، سرمایه‌گذار و مدیر صندوق‌های سرمایه‌گذاری در یادداشتی که طی هفته گذشته منتشر شد، خاطرنشان کرد: با ادامه همین روند فعلی، جهان شاهد تورم پولی بسیار عظیمی خواهد بود. وی با بیان اینکه در دنیایی که تورم رو به رشد دارد، بهترین استراتژی برای سودآوری بیشتر، سوار شدن بر سریع‌ترین اسب است، گفت: در شرایط کنونی هر دو سرمایه- طلا و بیت کوین- را صعودی می‌دانم، در آینده قیمت طلا به ۲ هزارو ۴۰۰ دلار در هر اونس هم خواهد رسید.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار