کد خبر: 1002481
تاریخ انتشار: ۲۱ ارديبهشت ۱۳۹۹ - ۰۳:۱۵
استاد تاریخ معاصر ایران:
امروز این تلویزیون‌ها و شبکه‌های خارجی آمده‌اند از رضا شاه یک فرد معصوم و قدیس می‌سازند، این درحالی است که اگر مردم تاریخ آن زمان را بخوانند، روزنامه‌ها و کتاب‌ها را بدانند، آن وقت می‌دانند که چنین نبوده است.
سرویس سیاسی جوان آنلاین: خسرو معتضد استاد تاریخ معاصر ایران و مورخ ایرانی در گفتگو با راه دانا با اشاره به روند بیماری‌های واگیردار در طول ۱۰۰ سال اخیر در ایران، اظهار کرد: بیماری‌های واگیردار در تاریخ ایران وجود داشته است به طوری که مورخان ایرانی می‌گویند در قرن هفتم میلادی و در زمان خسرو پرویز طاعون وارد ایران شد و بسیاری از ایرانی‌ها در اثر آن از دنیا رفتند، در آن زمان سربازان ایرانی مستقر در ترکیه، آفریقا، سوریه و فلسطین این بیماری را وارد ایران کردند. معتضد افزود: مورخان می‌گویند قُباد دوم یا شیرویه یا کواد، بیست و پنجمین پادشاه ساسانی نیز بر اثر بیماری طاعون از دنیا رفته است. ایران در طول تاریخ به لحاظ قرار گرفتن بر سر راه آسیای جدید و قدیم و غربی و شرقی همواره مورد هجمه بیماری‌های وبا، حصبه و تیسفون قرار می‌گرفت. وی با تأکید بر اینکه اغلب بیماری‌های ایران از کشور‌های همسایه وارد می‌شد، ادامه داد: همسایه‌های ما در آن زمان نادان بودند و بیماری‌ها از طریق آن‌ها وارد کشور می‌شد. «وبا» از مغرب‌زمین وارد ایران می‌شد. یک مأمور انگلیسی گزارش داده که شیراز طوری کشتار بوده که مردم دچار وحشت شدند و حاکم شهر چهار توپ جنگی را در دروازه‌های شهر مستقر می‌کند و هر روز از طریق آن‌ها به دروازه‌ها شلیک می‌کند تا وبا فرار کند.

معتضد این گونه ادامه می‌دهد که در سال ۱۸۳۵ نیز منابع روسی و انگلیسی نوشته‌اند ۳۵ هزار نفر در رشت از دنیا می‌روند به طوری که شهر جولانگاه حیوانات وحشی می‌شود.

استاد تاریخ معاصر ایران ادامه داد: آخرین اپیدمی مهم در کشور، گرسنگی به علت کمبود وسایل نقلیه بود، در کتاب رستاخیز ایران آمده است که سال ۱۳۴۱ می‌گفتند رضا شاه گندم و برنج را خریداری و اداره املاک پهلوی آن‌ها را جمع آوری و سپس به آلمان و شوروی صادر می‌کند. این مهم‌ترین علت گرسنگی مردم در زمان پهلوی بود.

وی با انتقاد از دروغگویی رسانه‌هایی مانند ایران اینترنشنال و بی‌بی‌سی درباره حقایق تاریخی ایران، تصریح کرد: امروز این تلویزیون‌ها و شبکه‌های خارجی آمده‌اند از رضا شاه یک فرد معصوم و قدیس می‌سازند در صورتی که اگر مردم تاریخ آن زمان را بخوانند، روزنامه‌ها و کتاب‌ها را بدانند، آن وقت می‌دانند که این نوع معصوم‌سازی اشتباه بزرگی است و چنین نبوده است. شبکه‌های معاند خارج نشین مردم را از کرونا بیش از حد ترساندند، آقای رمضان پور معاون مهاجرانی در وزارت ارشاد بود. آن زمان که ما در مجله کهکشان کار می‌کردیم ما را به صورت مداوم توبیخ می‌کردند و امروز آن طرف آب فعالیت‌های ضد ایرانی و مردمی می‌کند. وی تأکید کرد: مطبوعات ما در گذشته مطالب خوب و جالبی می‌نوشتند و از آن طریق علاقه‌مند به تاریخ شناسی شدم، اما امروز دیگر مطالب تاریخی نمی‌بینیم و نمی‌خوانیم، به دلیل همین عدم آگاهی مردم از تاریخ است که می‌گویند زمان‌های گذشته مردم در بهشت بوده‌اند.

وی ابراز کرد: نماینده جامع اتفاق ملل پیش از جنگ جهانی دوم بود که در سال ۱۳۰۴ سه پزشک را به ایران می‌فرستد تا گزارشی را درباره روند بیماری‌ها در این کشور مورد بررسی قرار دهند. آن‌ها در این گزارش می‌نویسند که ۲۱۰ بیماری از جمله حصبه، کچلی، مالاریا و تیفوس وجود دارد که این آمار بیماری‌ها را مشخص می‌کند. وی تأکید کرد: هویدا در آن زمانی که آمده بود در مصاحبه با خبرنگاران و ما می‌گفت، صدای من را پخش نکنید، او لهجه فرنگی داشت چراکه بیشتر عمر خود را در خارج از کشور زندگی کرده بود. اما امروز می‌بینیم که هویدا در بین عامه مردمی که تاریخ نخوانده‌اند مشهور شده است، می‌گویند کبریت در زمان او یک قیمت ثابت داشته است که یک گزافه گویی بیش نیست.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار