کد خبر: 1002627
تاریخ انتشار: ۲۱ ارديبهشت ۱۳۹۹ - ۲۲:۰۱
دکتر مهندسی زلزله در گفتگو با «جوان آنلاین» مطرح کرد
مهدی علیرضایی می‌گوید: ‌«اگر ساختمان‌های مقاوم در برابر زلزله ساخته و توسط مجری ذی صلاح بر روی آن نظارت شود، آن وقت فرقی نمی‌کند که فردا یا چند سال آینده زلزله بیاید؛ بنابراین توجه به مقاوم سازی ساختمان‌ها بسیار پراهمیت است.»
سرویس جامعه جوان آنلاین:‌ پس از وقوع زلزله ۵/۱ ریشتری بامداد روز جمعه که بر اثر فعالیت گسل مشاء در اطراف دماوند رخ داد، بامداد امروز نیز زلزله‌های متوالی دماوند را به لرزه درآورد.
 
در ساعت ۲:۴۸ بامداد یکشنبه ۲۱ اردیبهشت لرزه‌ای به بزرگی ۳ ریشتر در عمق ۱۰ کیلومتری زمین، منطقه دماوند را تکان داد. دقایقی بعد در ساعت ۲:۵۱ در همین محدوده زلزله‌ای به بزرگی ۳.۸ ریشتر در عمق ۱۰ کیلومتری زمین همین منطقه را تحت تاثیر قرار داد و در ساعت ۲:۵۳ نیز لرزه‌ای خفیف به بزرگی۲.۷ ریشتر در عمق ۱۲ کیلومتری از سطح زمین در این منطقه به ثبت رسید.

مهدی علیرضایی، دکتری مهندسی زلزله و عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی ملایر درباره زلزله‌های متوالی در دماوند به خبرنگار «جوان آنلاین» می‌گوید: «هر زلزله‌ای که اتفاق می‌افتد تعداد کمی پیش لرزه و تعداد زیادی پس لرزه دارد. مانند زلزله‌ای که در کرمانشاه اتفاق افتاد و ما شاهد بیش از صد پس لرزه در آنجا بودیم. به احتمال بسیار قوی زلزله ۵/۱ ریشتری بامداد روز جمعه همان زلزله اصلی بود و لرزش‌هایی که تا امروز اتفاق افتاده پس لرزه است، زیرا که زلزله‌ها از روز جمعه رو به کاهش رفته اند و همچنین مدت زمان زیادی از زلزله ۵/۱ ریشتری گذشته است.»

او ادامه می‌دهد: «اکثر زلزله‌ها به صورت آماری تا چند ماه پس لرزه دارند؛ بنابراین پس لرزه‌هایی که رخ می‌دهد کاملا طبیعی بوده و نه تنها نگران کننده نیست بلکه منجر به کاهش خطر زلزله قوی‌تر می‌شود.»

علیرضایی اظهار می‌دارد: «زلزله‌ای که در بامداد روز جمعه در دماوند اتفاق افتاد زلزله متوسطی بود تا جایی که مقاومت سازه‌های شهری تحمل این زلزله را داشت و خوشبختانه خسارتی متوجه مناطق اطراف گسل مشا نشد. اما ممکن است در ماه‌های آینده یا سال‌های آینده حتی در گسل‌های دیگر تهران شاهد باشیم و هیچ قطعیتی برای اینکه دیگر زلزله نمی‌آید نداریم.»

او بیان اینکه احتمال وقوع زلزله شدید در تهران زیاد است می‌گوید:‌ «در بندرعباس و لرستان که جز زلزله خیزترین مناطق ایران هستند هیچ وقت زلزله شدید اتفاق نمی‌افتد، زیرا که به طور مداوم زلزله‌های خفیف رخ می‌دهد و انرژی آزاد می‌شود. اما در البرز این مسئله وجود ندارد و تعداد زلزله‌ها کم و قدرت آن زیاد است. به همین دلیل هشدار‌ها برای تهران زیاد است، زیرا که امکان زلزله قدرتمند در پایتخت بسیار زیاد است.»

عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی ملایر تصریح می‌کند: «تنها بیان ریشتر برای نشان دادن قدرت زلزله مقیاس درستی نیست بلکه هنگام وقوع زلزله باید به عمق، طول، زمان و فاصله از کانون زلزله توجه شود تا میزان مخرب بودن یا نبودن آن مشخص شود. ممکن است یک زلزله با ۵ ریشتر قدرت و زمان ۲۰ ثانیه مخرب‌تر از زلزله‌ای با قدرت بیشتر و زمان کمتر باشد.»

علیرضایی با اشاره به اینکه مسئولان اهمیت زیادی برای مقابله با زلزله قائل نیستند تاکید می‌کند: «مسئولان نباید فقط زمانی که زلزله می‌آید و خطر شهروندان را تهدید می‌کند به تکاپو بیفتند بلکه باید مسئله زلزله را برای همیشه مدنظر قرار دهند. از همه مهمتر ساخت سازه‌های مقاوم در برابر زلزله است.»

او می‌گوید: «هرچند زمان وقوع زلزله قابل پیش بینی نیست، اما ما می‌دانیم که در ماه‌ها یا سال‌های آینده امکان وقوع زلزله پرقدرت در تهران وجود دارد و زلزله در کمین است بنابراین باید خودمان را از همین حالا برای آن آماده کنیم. اگر ساختمان‌های مقاوم در برابر زلزله ساخته و توسط مجری ذی صلاح بر روی آن نظارت شود، آن وقت فرقی نمی‌کند که فردا یا چند سال آینده زلزله بیاید؛ بنابراین توجه به مقاوم سازی ساختمان‌ها بسیار پراهمیت است.»
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار