کد خبر: 1002656
تاریخ انتشار: ۲۲ ارديبهشت ۱۳۹۹ - ۰۳:۴۵
گفت‌وگوی «جوان» با بهداد سلیمی درباره مسئولیت اجتماعی قهرمانان به بهانه حضورش در رزمایش همدلی و احسان
در روز‌هایی که بحران کرونا زندگی معیشتی و اقتصادی بخشی از مردم کشورمان را تحت تأثیر قرار داده است، قهرمانان و ورزشکاران کشورمان با حضور در رزمایش احسان و همدلی سعی می‌کنند نقشی در کمک به خدمت‌رسانی به محرومان داشته باشند.
سعيد احمديان
سرویس ورزشی جوان آنلاین: در این زمینه هفته گذشته رزمایش همدلی و احسان توسط ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) در تهران برگزار شد و چهره‌های شاخص ورزش کشورمان مانند بهداد سلیمی قهرمان وزنه‌برداری جهان و المپیک در این مراسم حضور پیدا کردند. به بهانه این مراسم با بهداد سلیمی درباره مسئولیت اجتماعی قهرمانان در مواقع بحرانی و کمک‌رسانی به قشر‌های آسیب‌پذیر صحبت کرده‌ایم.

هفته گذشته در رزمایش همدلی و احسان که برای کمک به خانواده‌های آسیب‌دیده از بحران کرونا اجرا می‌شود، حضور پیدا کردید، در ابتدای صحبت‌هایتان از این مراسم صحبت می‌کنید؟

کار قشنگی بود که از طرف ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) صورت گرفت و من هم وظیفه خود دانستم که در این کار نه مشارکت، بلکه کمکی انجام دهم و به عزیزانی که در این رابطه زحمت می‌کشند و تلاش می‌کنند، روحیه دهیم و خدا قوت بگوییم. به هر حال کار، کار بزرگی بود و من هم دوست داشتم در این کار بزرگ هر چند به اندازه یک سهم کوچک سهیم باشم و بتوانم در کنار مجریان این حرکت عظیم که برای خدمت‌رسانی به محرومان به راه افتاده است، حضور پیدا کنم.

از حس و حالی که از حضور در این مراسم داشتید، بگویید.

احساسی که آدم از شرکت در برنامه‌هایی از این دست دارد، قابل وصف نیست و نمی‌توان آن را بیان کرد. کار بسیار بزرگی صورت گرفته است و اگر یک میلیون بسته غذایی در اختیار خانوار‌های محروم و آسیب‌دیده از کرونا قرار می‌گیرد و هر خانواده اگر سه نفر عضو داشته باشد، مایحتاج حداقل ۳ میلیون نفر در کشورمان تأمین می‌شود، اگر چه برای یک مدت است، اما همین هم کار بزرگی است. از بالاترین مسئولی که در این مراسم حضور داشت یعنی آقای مخبر تا عزیزانی که به کار بسته‌بندی مشغول بودند، آنقدر با ذوق و شوق کارشان را انجام می‌دادند که آدم عشق و علاقه را در چهره‌شان می‌دید.

سایر قهرمانان المپیکی هم بودند و استقبال خوبی از سوی ورزشکاران شده بود.

وقتی کمک به همنوعان مطرح باشد، به طور قطع استقبال خوبی هم از این مسئله می‌شود و در حرکتی که ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) انجام می‌دهد هم با توجه به این مسئله، ورزشکاران استقبال خوبی داشتند. من هم در کنار سایر بچه‌های ورزشکار دوست داشتم در کنار این کار حضور پیدا کنم و با قبول درخواستی که شده بود در این مراسم شرکت کردم.

چنین فعالیت‌هایی از سوی قهرمانان المپیک و مدال‌آور کشورمان در راستای مسئولیت اجتماعی قهرمانان تعریف شده و انتظاری که از یک قهرمان که در جامعه شناخته شده است می‌رود این است که در چنین حرکت‌هایی فعال ظاهر شود. البته چنین مسئله‌ای را در بحران‌هایی مانند سیل، زلزله و حالا کرونا شاهد بودیم که قهرمانان حضور پررنگی داشتند. می‌خواهیم نظر شما را به عنوان یک قهرمان المپیک و جهان که افتخارات زیادی را برای ورزش ایران به ارمغان آورده است در این رابطه بدانیم.

در بحران‌هایی که کشور را در برمی‌گیرد و بخشی از جامعه را با مشکل روبه‌رو می‌کند، از یک ورزشکار انتظار می‌رود در راستای مسئولیت اجتماعی که شما هم اشاره کردید، در کنار مردم قرار بگیرد و تا جایی که می‌تواند برای رفع مشکلات و دغدغه‌هایی که جامعه را گرفتار کرده، قدمی بردارد. به هر حال این قهرمان اعتبار و آبرو را به واسطه مردم کسب کرده است و در مواقع بحرانی هم باید وارد میدان شود و از این اعتبار و آبرو خرج و به مردم کمک کند. برخی ورزشکاران در این زمینه فعال‌تر ظاهر می‌شوند و برخی هم مشارکت کمتری دارند، اما در مجموع این وظیفه یک قهرمان است که در چنین اتفاقاتی کنار گود ننشیند و در کنار مردم قرار بگیرد.

حضور شما و سایر قهرمانان المپیکی کشورمان در چنین برنامه‌هایی که برای کمک‌رسانی به مردم اجرا می‌شود، با توجه به شناخته شده بودن قهرمانانی مانند شما نقش مؤثری در تشویق مردم و افزایش فعالیت‌های کمک‌رسانی و خدمت به محرومان و کسانی که در حوادثی مانند سیل، زلزله، کرونا و... آسیب دیده‌اند، دارد. درباره تأثیری که حضور یک قهرمان در تشویق مردم به فعالیت خیرخواهانه دارد، صحبت می‌کنید؟

قطعاً بی‌تأثیر نیست و می‌تواند باعث یک حرکت عظیم شود و موجی از کمک‌رسانی به راه بیندازد، البته مردم عزیزمان همواره در مقطع‌های مختلفی که کشور با یک بحران روبه‌رو شده، در کمک‌رسانی پیشقدم بوده‌اند و به کمک همنوعشان آمده‌اند و حضور یک ورزشکار معروف هم می‌تواند در افزایش یک همدلی تأثیرگذار باشد و باعث تشویق بیشتر شود. هر کاری که باری از دوش مردم نیازمند بردارد، قابل ستایش است و قهرمانان ما هم در این زمینه فعال بوده‌اند و تا جایی که توانسته قدمی برداشته‌اند.

به هر حال مردم به قهرمانانی مانند بهداد سلیمی که افتخارات زیادی را در ورزش برای کشورمان به ارمغان آورده است، به عنوان یک الگو نگاه می‌کنند و قطعاً حضور شما و دیگر قهرمانان در چنین حرکت‌هایی مانند امروز که برای همدلی و کمک به آسیب‌دیدگان از بحران کرونا شکل گرفته تأثیرگذار است. با وجود چنین پتانسیلی که ورزشکاران در راستای مسئولیت اجتماعی‌شان دارند، اما کمتر مشاهده شده است در فدراسیون‌ها و بخش‌های دیگر تصمیم‌گیرنده ورزش از این ظرفیت استفاده شود و برنامه‌ای در این باره نداریم، چطور باید از این پتانسیل استفاده کرد؟

جامعه ورزش و هنری کشور در بین مردم اعتبار و آبروی خاصی دارند، اما به خاطر مشغله و دغدغه‌ای که دارند نمی‌توانند به شخصه وارد چنین فضایی شوند و برنامه‌ریزی کنند. در این زمینه متولیان ورزش باید وارد عمل شوند، وزارت ورزش، کمیته ملی المپیک و... می‌توانند با برنامه‌ریزی‌هایی که انجام می‌دهند تا از پتانسیلی که جامعه ورزش برای استفاده از مسئولیت اجتماعی قهرمانان در راستای فعالیت‌های خیریه دارد، استفاده شود و ورزشکاران در برنامه‌هایی مانند کمک‌رسانی به اقشار آسیب‌دیده از بحران‌ها حضور پیدا کنند.

با وجود چنین پتانسیلی که شما هم اشاره کردید، می‌خواهیم از بهداد سلیمی به عنوان یک قهرمان که در دوران ورزش حرفه‌ای مدال‌های زیادی را برای کشورمان کسب کرده و امروز هم در عرصه مربیگری و مدیریت ورزش حضور دارد، بپرسیم آیا توانسته‌ایم از ظرفیتی که ورزشکاران در راستای مسئولیت اجتماعی برای بسیج کمک‌رسانی دارند، به صورت کامل استفاده کنیم؟

این اتفاق نیفتاده است و از همه پتانسیلی که جامعه ورزش در این زمینه دارد، استفاده نشده است و جای کار زیادی دارد و بیشتر می‌توان از این ظرفیت استفاده کرد. البته چنین مسئله‌ای زمانی اتفاق خواهد افتاد که برنامه‌ریزی خوبی صورت بگیرد تا با توجه به برنامه‌هایی که اجرایی می‌شود یک قهرمان و ورزشکار با توجه به جایگاهش در جامعه بتواند به صورت تأثیرگذارتری و کامل‌تر به مسئولیت اجتماعی که در جامعه دارد، عمل کند.

با وجود اینکه برنامه‌ای در این زمینه دیده نمی‌شود، اما قهرمانان کشورمان استقبال خوبی از حضور در چنین فعالیت‌هایی دارند و به نظر می‌رسد اگر برنامه‌ای باشد قطعاً این حضور می‌تواند تأثیر بیشتری هم همانطور که اشاره کردید، از خودش بجا بگذارد.

قطعاً همین طور است، ورزشکاران علاقه دارند در چنین برنامه‌هایی حضور پیدا کنند، اما برنامه خاصی در این رابطه از سوی مدیران ورزشی وجود ندارد. معتقدم برای تأثیرگذاری بیشتر نقش یک قهرمان در تشویق مردم به کار خیر، جایی باید به عنوان رهبر این کار، ورزشکار را در راستای مسئولیتی که در این زمینه نسبت به جامعه دارد، سازماندهی کند تا از این پناسیل استفاده شود.

به نقش نهاد‌های برنامه‌ریز ورزش در راستای استفاده از پتانسیل قهرمانان برای تشویق مردم به کار خیر اشاره کردید، شما مشاور رئیس کمیته ملی المپیک در امور المپین‌ها هستید، آیا در این زمینه کمیته ملی المپیک برنامه‌ای تدوین کرده تا در بخش مسئولیت اجتماعی، قهرمانان کشورمان فعال‌تر ظاهر شوند؟

در این رابطه می‌شود برنامه‌ریزی کرد و کمیسیون ورزشکاران کمیته ملی المپیک می‌تواند تأثیرگذار باشد و اعضای آن کمک کنند که این اتفاقات بیفتد. البته من با توجه به پستی که در کمیته دارم منابع محدودتری دارم و معتقدم کمیسیون ورزشکاران در این زمینه می‌تواند برنامه‌هایی را تدوین کند.

در پایان می‌خواهیم بدانیم شما به عنوان یک قهرمان و چهره شناخته شده که به عنوان الگو در بین مردم شناخته می‌شود، چه حرف و چه توصیه‌ای برای مردم در زمینه همدلی و کمک به همنوع به خصوص در مواقع بحرانی مانند کرونا دارید؟

خودم را در حدی نمی‌بینم که توصیه‌ای به مردم کنم، مردم ما آنقدر باهوش و با ذکاوت و خوب هستند که در تمام بحران‌ها کنار هم بوده‌اند، این مسئله را می‌توانید در سال‌های اخیر در حادثه پلاسکو، سیل و زلزله و حالا هم کرونا به خوبی ببینید و مردم توانسته‌اند وظیفه‌ای که در قبال هم‌میهن‌هایشان دارند را به خوبی انجام دهند.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار