کد خبر: 1002680
تاریخ انتشار: ۲۲ ارديبهشت ۱۳۹۹ - ۰۱:۱۹
ظاهراً کرونا دارد معادلات انتخابات امریکا را هم دگرگون می‌کند؛ موضوعی که بیش از هر چیز دیگر در واکنش عصبی دیروز ترامپ نمایان است: «ما اقدامات بزرگی در مدیریت‌مان برای مبارزه با پاندمی ویروس کرونا انجام دادیم. این را مقایسه کنید با فاجعه ویروس آنفلوآنزا توسط اوباما و بایدن خواب آلود.»
سرویس بین الملل جوان آنلاین: دونالد ترامپ که تا همین چند روز قبل به اعتراضات خیابانی حامیانش پشتگرم بود، آرام آرام دارد با یک واقعیت میدانی دست و پنجه نرم می‌کند. مؤسسه «بروکینگز» در گزارشی به تحلیل وضع موجود پرداخت و نوشت: «بعد از حرکتِ در اغلب موارد رو به بالا در ماه مارس، رضایت از عملکرد ترامپ در خصوص بحران کرونا به میزان ابتدای این بحران بازگشته است. رضایت از نحوه عملکرد وی در خصوص اشتغال هم همین روند را طی کرده است.»

‌به نوشته بروکینگز، ترامپ در نظرسنجی‌های ملی با اختلاف بیش از ۵درصد از رقیب خود، «جو بایدن»، معاون رئیس‌جمهور سابق امریکا را دنبال می‌کند و یک بررسی جدید هم نشان می‌دهد که ترامپ جایگاه خود را بیشتر در ایالت‌های کلیدی، یعنی همان ایالتی‌هایی که هیچ‌کدام از دو حزب اصلی و نامزد‌های آنان پشتیبانی قاطع در آن ندارد، در مقایسه با ایالت‌های یکپارچه دموکرات یا جمهوریخواه، از دست داده است. به نوشته بروکینگز، جو بایدن در پنج ایالت از شش ایالت محل رقابت اصلی شامل پنسیلوانیا، میشیگان، ویسکانسین، فلوریدا و آریزونا پیشتاز است و در کارولینای شمالی هم پابه‌پای ترامپ پیش می‌رود، ضمن اینکه در ایالت‌های اوهایو، آیووا و جورجیا که ترامپ باید با فاصله از رقیبش جلو باشد، رقابت تنگاتنگ است. ظاهراً همه این‌ها به واسطه مدیریت ضعیف ترامپ در حال رقم خوردن است. بروکینگز در این باره نوشته است: «در حالی که ترامپ برای بازگشایی اقتصاد امریکا فشار می‌آورد، افراد سالخورده که برایشان از بین رفتن کامل بیماری کرونا نسبت به بازگشت به کار در اولویت است، نارضایتی خود را بروز می‌دهند.» نکته قابل توجه اینکه دموکرات‌ها هم با درک این وضعیت، تدارک قابل‌توجهی مقابل ترامپ در پیش گرفته‌اند. پایگاه امریکایی دیلی بیست نوشته که کارزار جو بایدن نامزد دموکرات انتخابات ریاست جمهوری سوم نوامبر ۲۰۲۰ (۱۳ آبان ۱۳۹۹) این کشور، «به طور محرمانه در حال ایجاد یک گروه جمهوریخواه است.»‌دیلی بیست در گزارش خود به نقل از یک منبع جمهوریخواه که خواست نامش فاش نشود، گزارش داد، گروهی که کارزار بایدن به دنبال تشکیل آن است شاید بخشی از تلاش‌ها برای ایجاد جنبش موسوم به «جمهوریخواهان حامی بایدن» باشد.

این منبع ناشناس جمهوریخواه افزود: «این جنبش جمهوریخواهان حامی بایدن عملاً در حال تشکیل است و این کار قرار است انجام شود. سؤال بر سر این نیست که آیا تشکیل می‌شود یا نه بلکه سؤال این است که تا چه اندازه و شکلی این کار انجام می‌شود». یکی دیگر از منابع پایگاه دیلی بیست به این رسانه امریکایی گفته که کارزار بایدن در پیش بردن سناریوی تشکیل گروه حامیان جمهوریخواه محتاط عمل خواهد کرد. این منبع افزود: «حس من این است که آن‌ها (کارزار جو بایدن) در پیش بردن هر چیز رسمی درباره سناریوی «جمهوریخواهان حامی بایدن» محتاط بوده است چرا که آن‌ها می‌خواهند مطمئن شوند که در وهله اول همه دموکرات‌ها با این موضوع مشکلی ندارند.»

روندی که تغییرپذیر است

همزمان دموکرات‌ها حملات‌شان را به ترامپ تشدید کرده‌اند. بعد از آنکه باراک اوباما، رئیس‌جمهور سابق روز جمعه در یک کنفرانس ویدئویی خصوصی عملکرد دولت را در مقابل همه‌گیری کرونا یک «فاجعه و هرج و مرجی مطلق» خواند، «ال گور» معاون بیل کلینتون رئیس‌جمهور پیشین نیز به شبکه سی‌ان‌ان گفت: «ترامپ مملکت را بر حسب شانس و اقبال پیش می‌برد و به عنوان رئیس‌جمهور امریکا شکست خورده است».

ال گور گفته است: «امریکا در خطر وخیمی قرار گرفته است و ما در آغاز سر باز شدن یک زخم قرار داریم.»‌این انتقادها، دیروز واکنش تند ترامپ را به دنبال داشت و او در حساب توئیتری خود خطاب به بایدن نوشت: «ما اقدامات بزرگی در مدیریت‌مان برای مبارزه با پاندمی ویروس کرونا انجام دادیم، به ویژه ممنوعیت زودهنگام ورود افراد از چین، مرکز شیوع ویروس به خاک ایالات متحده. این را مقایسه کنید با فاجعه ویروس آنفلوآنزا از سوی اوباما و بایدن خواب آلود؛ اقدامات ضعیف و رأی بد.» ارزیابی کلی بروگینگز از وضعیت کنونی این است که این رویه‌های منفی قطعاً قابل تغییر است: «هنوز تا انتخابات شش ماه زمان هست، زمانی که در تقویم سیاسی قابل توجه است. ترامپ در حال شرط‌بندی ادامه حیات سیاسی خود بر روی پیامد‌های بازگشایی اقتصادی و اجتماعی امریکاست. اگر همه چیز خوب پیش برود و مردم بتوانند بر سر کار و به جامعه بازگردند بدون آنکه ابتلا در این کشور روند صعودی پیدا کند، حامیان مردد وی احتمالاً به سوی او بازمی‌گردند. اما اگر اوضاع بد پیش برود، آن‌ها احتمالاً تنها اعضای ائتلاف سال ۲۰۱۶ ترامپ نیستند که کشتی توفان‌زده وی را به سمت مقصدی امن‌تر ترک می‌کنند.»
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار