کد خبر: 1002860
تاریخ انتشار: ۲۲ ارديبهشت ۱۳۹۹ - ۲۳:۴۹
سرانجام قانون ضدقاچاق پس از هفت سال معطلی در مجلس، در دو روزگذشته در صحن علنی مطرح و اصلاحیه قانون به تصویب رسید. از این پس، در امر مبارزه با قاچاق کالا و ارز به‌صورت علمی به کشف جرم پرداخته خواهد شد و از اقدامات و برخورد‌های سنتی و سلیقه‌ای دستگاه‌ها که منجر به افزایش هزینه‌های نظام، مردم و بازرگانان شده بود، جلوگیری می‌شود.
سرویس اقتصادی جوان آنلاین: نامگذاری امسال با عنوان جهش تولید زمانی محقق می‌شود که مبارزه با قاچاق کالا و ارز جدی گرفته و بستر برای مبارزه علمی و همه‌جانبه با پدیده قاچاق در سطح کشور فراهم شود. طی روز‌های اخیر اعضای هیئت تحقیق و تفحص از قاچاق کالا و ارز از خاک خوردن گزارش این هیئت درکشوی هیئت‌ر‌ئیسه مجلس در دو سال گذشته گله کرده و اعلام کردند: «دست‌های پنهانی اجازه انتشار گزارش چندبار اصلاح‌شده تحقیق و تفحص از ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز را نمی‌دهد.» گزارشی که نشان می‌دهد قاچاق کالا دو برابر ادعای دولت است، یعنی یک اختلاف ۱۳میلیارد دلاری!

در پی این انتقادات در دو روزگذشته مجلس شورای اسلامی تصویب قانون قاچاق کالا و ارز و اصلاحیه آن را در دستور کار خود قرار داد. در این خصوص رئیس ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز با تأکید براینکه با تصویب این اصلاحیه ضمن حمایت از امنیت تجارت و تولید، مبارزه با پدیده قاچاق در کشور به‌صورت علمی دنبال خواهد شد، گفت: شاه بیت این قانون این است که از این پس، در امر مبارزه با قاچاق کالا و ارز به‌صورت علمی به کشف جرم پرداخته خواهد شد و از اقدامات و برخورد‌های سنتی و سلیقه‌ای دستگاه‌ها که منجر به افزایش هزینه‌های نظام، مردم و بازرگانان شده بود، جلوگیری شود.

علی مویدی خرم‌آبادی افزود: این قانون که تکمیل‌کننده خلأ‌های قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز مصوب سال ۱۳۹۲ مجلس شورای اسلامی است، می‌تواند ارتقای امنیت تجارت، اقتصاد و تولید کشور را به دنبال داشته باشد. بر اساس این قانون، دستگاه‌های مسئول اعلام آمار قاچاق، احصا شده‌اند و دستگاه‌های دیگر حق اعلام آمار قاچاق را ندارند.

وی ادامه داد: بر اساس مصوبه مجلس شورای اسلامی، سامانه‌های مختلف دستگاه‌هایی که بخشی از تجارت و تولید کشور را هدایت و راهبری می‌کنند باید پاسخگوی نیاز‌های اطلاعاتی ستاد مبارزه با قاچاق باشند و با توجه به اینکه برای اتصال سامانه‌ها به یکدیگر در دو سال گذشته اقدامات بسیار خوبی در کشور انجام شده است، امیدواریم تا یک ماه دیگر عملکرد همه دستگاه‌ها در جهت تکمیل و اتصال سامانه‌ها که حرکت بسیار مهم اقتصادی و تجاری است را به اطلاع عموم مردم برسانیم.

رئیس ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز با تجلیل از حرکت انقلابی مجلس شورای اسلامی در تصویب این لایحه بعد از هفت سال معطلی در دو دوره اخیر مجلس تأکید کرد: امیدواریم به‌زودی با تأیید این قانون در شورای نگهبان قانون اساسی و ابلاغ آن توسط رئیس‌جمهور، شاهد اجرایی شدن این قانون باشیم.

اعلام نمرات ۲۶ دستگاه دخیل در مبارزه با قاچاق

همچنین عضو کمیته تحقیق و تفحص از ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز مجلس شورای اسلامی نمره ۲۶ دستگاه دخیل در امر مبارزه با قاچاق را براساس گزارش نهایی این کمیته در کشور اعلام کرد و گفت: براساس گزارش نهایی تحقیق و تفحص از بررسی روند مبارزه با قاچاق کالا و ارز و بررسی سیاست‌های دولت در مقابله با قاچاق و دلائل ناکارآمدی آن نمره اتاق بازرگانی ۵ /۲ از ۲۰، گمرک ۱ /۳ از ۲۰، وزارت امور اقتصاد و دارایی ۵ /۳ از ۲۰، دبیرخانه شورای‌عالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی ۵ /۴ از ۲۰، اتاق اصناف ایران ۵ از ۲۰ و وزارت امور خارجه ۳/ ۶ از ۲۰ است. حسن نوروزی در برنامه رهیافت رادیو اقتصاد با اشاره به اینکه ۱۲ دستگاه مردود شدند، افزود: مطابق گزارش مزبور نمره سازمان جمع‌آوری و فروش املاک تملیکی ۵ /۶ از ۲۰، اتاق تعاون ۶/۶ از ۲۰، وزارت کشور ۷/ ۶ از ۲۰، سازمان صدا‌و‌سیما ۷ /۸ از ۲۰، نیروی انتظامی ۹/ ۸ از ۲۰، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ۱/۹ از ۲۰، بیمه مرکزی جمهوری اسلامی ایران ۱۰ از ۲۰، ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز ۱۰ از ۲۰، سازمان ملی استاندارد ایران ۱ /۱۰ از ۲۰، قوه قضائیه ۶/ ۱۰ از ۲۰، وزارت صنعت، معدن و تجارت ۸/ ۱۱ از ۲۰، وزارت جهاد کشاورزی ۱/ ۱۲ از ۲۰، سازمان تعزیرات حکومتی ۳ /۱۲ از ۲۰، وزارت راه و شهرسازی ۵/ ۱۲ از ۲۰، بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران ۱۳ از ۲۰، دیوان محاسبات ۸ /۱۳ از ۲۰، سازمان بازرسی کل کشور ۹/ ۱۳ از ۲۰، وزارت نفت ۹/ ۱۴ از ۲۰، وزارت اطلاعات ۴/ ۱۷ از ۲۰ و وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات ۷/ ۱۷ از ۲۰ است.

داوود گودرزی دبیر قرارگاه مبارزه با مفاسد اقتصادی نیز در این برنامه گفت: کشور در یک جنگ تمام عیار اقتصادی به‌سر می‌برد. برخی‌ها می‌گویند در شرایط تحریمی اینقدر قاچاق قاچاق نکنید، بگذارید کالای قاچاق به کشور وارد شود این افراد چه بخواهند و چه نخواهند در پازل دشمن بازی می‌کنند.

گودرزی با تأکید بر اینکه مقوله نظارت در کشور لنگ می‌زند، اظهار داشت: تحقیق و تفحص یکی از ابزار‌های نظارتی مجلس شورای اسلامی است. وی اضافه کرد: طی این سال‌ها تحقیق و تفحص‌های زیادی از سوی مجلس انجام شده، اما بخش عمده‌ای از گزارش این تحقیق و تفحص‌ها قرائت نشده و اگر هم قرائت شده فقط دو گزارش از اول انقلاب تا به حال به قوه قضائیه برای برخورد ارسال شده که متأسفانه این دو گزارش هم در این قوه بایگانی شده است. انجام این تحقیق و تفحص بیش از سه سال طول کشیده و اکنون گزارش نهایی آن آماده است. وی خطاب به نمایندگان مجلس افزود: چرا اجازه می‌دهید جریان‌های فساد برای کار‌های درست کشورمانع تراشی کنند.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار