کد خبر: 1003006
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار: ۲۳ ارديبهشت ۱۳۹۹ - ۲۲:۵۰
بعد از گذشت پنج سال از توافق هسته‌ای میان ایران و ۱+۵، برجام به توافقی فاقد اثر و فایده برای طرف ایرانی و ابزار فشار و تحدید کشور‌های غربی علیه کشورمان تبدیل شده است، به طوری که در فاز جدیدی از فشار‌های برجامی، امریکا و برخی از کشور‌های اروپایی به دنبال تمدید تحریم‌های تسلیحاتی ضدایرانی در قالب یک قطعنامه جدید هستند.
سعید همتی
سرویس سیاسی جوان آنلاین: در تمام پنج سال گذشته افکار عمومی کشور تنها وعده بهبود اوضاع اقتصادی و معیشتی را شنیده و هیچ گاه درک واقعی از چنین شعار تبلیغاتی- انتخاباتی نداشته است.

یکی از خروجی‌های مسلم برجام افزایش گستاخی امریکایی‌ها علیه جامعه ایرانی بوده است، به طوری که مقامات ارشد این کشور بار‌ها جامعه ایرانی را به تروریست پروری متهم کرده و با گسترش ویروس کرونا خواهان گسترده‌تر شدن تحریم‌های دارویی علیه ایرانیان شده‌اند.

برجام به زودی محو خواهد شد!

رویه دولتمردان سابق امریکا مبنی بر «عدم‌ارائه یک امتیاز به طرف ایرانی در متن برجام- قطعنامه ۲۲۳۱» ماه‌هاست توسط دولت دونالد ترامپ پیگیری می‌شود، به طوری که نه تنها دولت کنونی امریکا همانند باراک اوباما تحریم‌های متعدد و گسترده‌ای را علیه جمهوری اسلامی ایران وضع کرده است بلکه تلاش دارد با بازگرداندن تحریم‌های تسلیحاتی تنها دلخوشی دولت تدبیر و امید را نیز به یأس و ناامیدی تبدیل کند. در همین باره برایان هوک، نماینده ویژه امریکا در امور ایران در گفتگو با سی‌ان‌بی‌سی بار دیگر مدعی حمایت ایران از تروریسم در منطقه می‌شود و با حمله به توافق هسته‌ای برجام این توافق را غیرمؤثر عنوان کرده و مدعی می‌شود: «بعضی‌ها مثل «جو بایدن» قول می‌دهند که می‌خواهند به برجام برگردند، منتها چیزی از برجام باقی نمانده و به زودی به صورت بخار محو خواهد شد.»

برکات برجام برای امریکا

چنانچه بخواهیم اظهارات برایان هوک را بدون تعصب مورد کنکاش قرار دهیم، به خوبی به این نتیجه خواهیم رسید که این ادعا با واقعیت‌های صحنه کاملاً منطبق است، به طوری که هیچ کدام از وعده‌های طرف مذاکره کننده ایرانی نظیر برداشته شدن تحریم‌های ضدایرانی غرب، عادی‌سازی روابط تجاری و اقتصادی ایران با سایر کشورها، به رسمیت شناختن حق غنی‌سازی ایران، بهبود آنی وضعیت معیشتی خانواده‌های ایرانی، افزایش سرمایه گذاری خارجی در کشور، بازگرداندن رونق به کارخانه‌ها و تولیدی‌های کشور، رفع فقر و بیکاری و تورم در کشور محقق نشده است و در مقابل تمام این شعار‌ها به شکل حیرت آوری به نقطه مقابل خود تبدیل شده است.

اوضاع نامساعد اقتصادی و اجتماعی حاصل از توافق هسته‌ای طی پنج سال اخیر و تشدید آن طی ماه‌های اخیر، حتی امریکا - اروپا را به این باور رساند که می‌توانند با افزایش فشار‌ها به جمهوری اسلامی ایران زمینه ایجاد اغتشاشات خیابانی و آشوب‌های سیاسی در کشور را فراهم کنند که البته در دو مقطع زمانی سال‌های ۹۶ و ۹۸ توانستند با اهدافی در این زمینه دست پیدا کنند. آنچه مسلم است اینکه برجام برای طرف غربی برکات فراوانی به همراه داشته است که از جمله مهم‌ترین آن‌ها می‌توان به تعطیلی صنعت هسته‌ای کشور، تحمیل مطالبات پردامنه خود به طرف ایرانی در متن برجام و پس از آن گسترش دامنه تحریم‌ها و محدودیت‌های ضدایرانی اشاره کرد.

تحریم به جای سیب و گلابی

افکار عمومی کشور هنوز هم به خاطر دارد که رئیس جمهور در آبان ۹۵ طی سفر به شهر اراک و در واکنش به نقد‌های کارشناسان، صاحبنظران و مردم درباره اینکه برجام عایدی برای کشور نداشته است، اظهار داشت: «ما غاصب را از باغ خود بیرون کردیم و در باغ به روی مردم باز شده است ولی امروز عده‌ای کودک به در باغ آمده و می‌گویند، سیب و گلابی کجاست که می‌خواهیم میل کنیم؟ امروز این باغ که نهال‌های آن تازه غرس‌شده آماده باروری است، اما برای به ثمر نشستن صبر لازم است.»

در حالی که از این تاریخ به بعد دولتمردان و رسانه‌های متعصب حامی دولت بار‌ها مدعی بودند میوه‌های برجام و به عبارتی سیب و گلابی برجام در سال‌های ۹۶ و ۹۷ و ۹۸ خواهد رسید، اما میوه‌های برجام چیزی جز افزایش تحریم‌ها و تشدید گرانی و رکود و بیکاری نبود و امروز در حالی به ششمین سالگرد برجام در تیرماه نزدیک می‌شویم که موجی از فشار‌های ضدایرانی به واسطه متن قطعنامه ۲۲۳۱ علیه کشورمان در حال ساماندهی است.

تلاش برای حفظ برجام تا انتخابات ریاست‌جمهوری امریکا

ابوالفضل زهره وند سفیر اسبق ایران در ایتالیا با اشاره به کانال مالی سوئیس گفت: نهایتاً سوئیس با هماهنگی امریکا برای فریبکاری بحثی را تحت عنوان کانال مالی سوئیس و صرفاً در حوزه دارو مطرح کرد، اما کل این ماجرا فریبکاری بوده و نباید به آن توجه کنیم. امریکایی‌ها هم در چارچوب فریبکاری خود وقتی با فشار افکار عمومی مواجه شدند، اعلام کردند که دارو تحریم نیست، این موضوع که غذا و دارو تحریم نیست درست است، اما به شرط اینکه این اقلام را به صورت هدیه به ایران دهند.

او اضافه کرد: بر سر راه تجارت، خرید، معامله و دریافت با ساختار تحریمی، ممنوعیت‌ها و مشکلات عدیده‌ای وجود دارد، بنابراین همه این موارد در چارچوب نظام تحریمی امریکا با بن بست مواجه می‌شود. ظهره وند تصریح کرد: به همین دلیل در ظاهر برای اغوا و دادن آدرس غلط اظهار می‌کنند که غذا و دارو را تحریم نمی‌کنند، اما اگر قرار باشد خرید، بیمه اقلام و نقل و انتقال انجام شود، در چارچوب تحریم‌های کلی پولی، بیمه‌ای و حمل و نقل قرار می‌گیرد، بنابراین قابل عمل نخواهد بود.

دیپلمات پیشین کشورمان تصریح کرد: معتقدم به این موضوعات نباید توجه کرد و باید مسیر خود را طی کنیم، بحث کانال سوئیس و این قضایا می‌تواند افکار عمومی را از خباثت امریکایی‌ها منحرف کند.

او در پاسخ به این سؤال که آیا اروپا تلاش دارد برجام را تا انتخابات ۲۰۲۰ امریکا به صورت کجدار و مریز حفظ کند یا خیر، تأکید کرد: بله قطعاً همینطور است؛ ۱+۴ و به ویژه اروپا اظهار می‌کنند بیشترین بهره امنیتی را از برجام برده‌اند و به هر روشی در تلاش هستند تا بتوانند برجام را بدون پرداخت حفظ کنند.

ظهره وند ادامه داد: آن‌ها در همین راستا امید دارند که با انتخابات ۲۰۲۰ ریاست جمهوری امریکا، حزب دموکرات پیروز شود که در این صورت می‌توانند روش گذشته اوباما را طی کنند و به سمت تغییر رفتار ایران و تحمیل محدودیت‌های پنهانی در قالب برجام ۲، ۳، ۴ و... پیش بروند تا به نقطه تغییر نظام ایران برسند. این کارشناس بین‌الملل در پایان تأکید کرد: اروپایی‌ها تغییر نظام ایران را در سایه تغییر رفتار می‌خواهند که این تفاوت نگاه اروپا و حزب دموکرات امریکا با جمهوریخواهان است، از ابتدا هم برنامه آن‌ها همین بود و قرار نبود اروپا کار خاصی انجام دهد.
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۱
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۳:۵۹ - ۱۳۹۹/۰۲/۲۴
0
0
بسیارجالب بود
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار