کد خبر: 1003032
تاریخ انتشار: ۲۴ ارديبهشت ۱۳۹۹ - ۰۰:۲۰
سناریوی قهر و بگو مگوی ترامپ
رسانه‌های امریکا همچنان اطلاعات رئیس‌جمهور این کشور را در زمینه اقدامات دولت وی برای مهار بحران کرونا به چالش می‌کشند. در تازه‌ترین مورد، دونالد ترامپ در پی پافشاری خبرنگاران برای پاسخگویی، پس از جدل لفظی با دو نفر از آنان، جلسه را ترک کرد.
سرویس بین الملل جوان آنلاین: جلسه ۴۰ دقیقه‌ای پرسش و پاسخ روز دو شنبه در کاخ سفید بار دیگر به مجالی برای بگو مگوی دونالد ترامپ با اصحاب رسانه تبدیل شد تا جایی که ترامپ به یکی از خبرنگاران گفت: «من شما را حتی بهتر از خودتان، درک می‌کنم.» تنش زمانی اوج گرفت که خبرنگاری از رئیس‌جمهور پرسید، در شرایطی که امریکایی‌ها روزانه در پی ابتلا به کرونا می‌میرند، چرا مدام به رکورد آزمایش‌های کرونا در امریکا اشاره می‌کنید؟ ترامپ با ناراحتی به این خبرنگار گفت که نباید چنین چیزی را از او بپرسند بلکه باید این سؤال را از چینی‌ها پرسید. خبرنگار CBS که بنابر اعلام رسانه‌های امریکایی، اصالت چینی دارد به ترامپ گفت: «چرا این نکته را به طور خاص به من گفتید؟» و زمانی که ترامپ این پرسش را سؤالی نامربوط دانست، خبرنگار گفت که چنین سؤالی بی‌خود و نامربوط نبوده است. در این لحظه رئیس‌جمهوراز خبرنگار سی. ان. ان خواست تا سؤال خود را مطرح کند، اما به‌رغم اصرار خبرنگار این شبکه خبری، ترامپ با اعلام اینکه زمانی که وی را صدا کرده‌اند دیر جواب داده است، کنفرانس خبری را ترک کرد و به دفتر خود بازگشت.

واقعیت در تضاد با ادعای ترامپ

شواهد حاکی از آن است که موضوع تست کرونا که ترامپ روی آن مانور می‌دهد و جرقه جر و بحث اخیر را زد به صورتی که وی به آن اشاره دارد نیست. گزارش پایگاه Worldometers تأکید دارد که ممکن است در امریکا تست کرونای زیادی گرفته شده باشد، اما بر اساس جمعیتی که این کشور دارد، آمار تست‌گیری امریکا به رتبه اول نمی‌رسد و در این زمینه حتی پایین‌تر از ده‌ها کشور دیگر از جمله روسیه، کانادا، اسپانیا، ایتالیا، اسلوونی و بلاروس قرار دارد. ترامپ همچنین ادعا کرده است کسانی که می‌خواهند تست کرونا از آن‌ها گرفته شود، اکنون می‌توانند این کار را انجام دهند، اما بلافاصله بعد از آن، گفت تنها افرادی که علائم این بیماری را دارند باید تست شوند.

طبق دستور کاخ سفید، افرادی که در ارتباط با رئیس‌جمهور و معاون وی کار می‌کنند باید به طور روزانه تست کرونا بدهند. جو بایدن رقیب ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۰ در جدید‌ترین پیام‌های توئیتری خود این موضوع را دستمایه انتقاد از ترامپ قرار داد و نوشت: «به نظر می‌رسد که دونالد ترامپ و تیمش متوجه هستند که گرفتن تست چقدر برای ایمنی خودشان حیاتی است. خب چرا آن‌ها اصرار دارند که این کار برای مردم امریکا اقدامی غیرضروری است؟» وی در توئیتی دیگر رئیس‌جمهور کشورش را در حل بحران کرونا فردی شکست خورده دانست: «دونالد ترامپ اصلاً متوجه این نیست؛ ما به خاطر اینکه یک بحران سلامت عمومی داریم، یک بحران اقتصادی هم داریم و دلیل اینکه بحران سلامت عمومی داریم این است که او در اقدام [برای حل بحران کرونا]شکست خورد.»

ترامپ درباره آخرین وضعیت شیوع ویروس کرونا ضمن انتقاد از رسانه‌های منتقد از وی در حساب توئیتر خود نوشت: «روند نزولی آمار مرگ در ایالات متحده امریکا به صورت قابل‌توجهی مشاهده شده و پیشرفت‌هایی حاصل شده است. مرگ و میر ناشی از ویروس تقریباً در همه نقاط کشور در حال کاهش است.»‌پایگاه Worldometers ادعای دیگر ترامپ را درباره اینکه امریکا و آلمان کمترین میزان تلفات بر اثر ویروس کرونا را داشته‌اند، زیر سؤال برد و اعلام کرد که میزان مرگ و میر در امریکا در هر یک میلیون نفر از جمعیت این کشور ۲۴۷ نفر بوده است که این میزان بالا‌ترین رقم را در میان دیگر کشور‌ها نشان می‌دهد. بر اساس گزارش، میزان تلفات آلمان در هر یک میلیون نفر از جمعیت این کشور ۹۱ نفر بوده است.

ساعت مرگ ترامپ

بیلبوردی به نام ساعت مرگ ترامپ که یوجین جارک، فیلمساز مشهور امریکایی آن را ساخته و در میدان ساعت نیویورک نصب شده است را می‌توان نمادی از بی‌اعتمادی عمومی به برنامه‌های کرونایی رئیس‌جمهور دانست. این بیلبورد، تعداد قربانیان ویروس کرونا در امریکا را نشان می‌دهد و سازنده آن تأکید دارد که اگر رئیس‌جمهور سریع‌تر وارد عمل می‌شد، این امکان وجود داشت که از این تعداد تلفات جلوگیری شود. این همان نکته‌ای است که آنتونی فائوچی، مدیر مؤسسه ملی آلرژی و بیماری‌های عفونی امریکا نیز پیش‌تر به آن اشاره کرده و گفته بود که اگر اقدامات احتیاطی زودتر آغاز می‌شدند، این امکان وجود داشت که جان تعداد بیشتری از مردم نجات یابد. فائوچی در تازه‌ترین موضع‌گیری درباره اقدامات دولت امریکا هم گفت: «اگر از محل‌های بازرسی در دستورالعمل بازگشایی امریکا غافل شویم، کشور را در معرض خطر شیوع چندین بیماری در سراسر کشور قرار خواهیم داد. بازگشایی زودهنگام اقتصاد نه تنها به رنج و مرگ ناخواسته منجر می‌شود، بلکه به واقع ما را بر سر جای اول خود، در تلاش برای بازگشت به حالت عادی برمی‌گرداند.»

ترامپ به انتخابات نوامبر چشم دوخته است

شبکه خبر‌ی سی‌ان‌ان با اعلام اینکه شمار تلفات در امریکا روزانه ۲ هزار نفر است و می‌تواند به ۳ هزار نفر در روز نیز برسد، نوشت که ترامپ همچنان بر انتخابات نوامبر (آبان ماه) ۲۰۲۰ متمرکز است و برای پیروزی وی امریکایی‌ها باید متقاعد شوند که اقدامات برای کرونا به پایان رسیده‌اند. همزمان که ترامپ ادعا می‌کند عملکرد فوق‌العاده‌ای در دوره کرونا داشته است، همدستان وی در رسانه‌های راستگرای امریکا کار‌زاری را به راه انداخته‌اند تا آمار‌های مرگ و میر را بی‌اعتبار جلوه دهند و این نظریه را پیش ببرند که آمار تلفات ناشی از بیماری کرونا، نقشه‌ای علیه رئیس‌جمهور امریکاست.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار