کد خبر: 1003037
تاریخ انتشار: ۲۴ ارديبهشت ۱۳۹۹ - ۰۶:۳۰
تأکید سخنگوی دولت بر آمادگی ایران برای تبادل زندانیان با امریکا زمزمه‌هایی در مورد مذاکرات دو دولت را بر زبان‌ها انداخت تا جایی که بالاخره وزیر امور خارجه تصریح کرد مذاکره‌ای در کار نیست، هرچند لااقل دو طرف در سطح یک مقام عالی‌رتبه وزارت امنیت داخلی امریکا و سخنگوی وزارت خارجه به تبادل الفاظ تند به یکدیگر پرداختند. مقام امریکایی با لحنی موهن به سبک رئیس‌جمهور امریکا یعنی به صورت توئیتری، ایران را به تعلل در بازگرداندن اتباعش از امریکا متهم کرد و طرف ایرانی هم با عبارت «مزخرف‌گویی» جواب طرف مقابل را داد.
سرویس بین الملل جوان آنلاین: به گزارش فارس، محمدجواد ظریف در گفت‌وگویی با خبرنگاران پس از حضور در کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس درباره مذاکره با امریکا گفت: هیچ مذاکره‌ای در میان نیست و امریکایی‌ها نشان دادند نمی‌شود به مذاکرات‌شان و نتیجه مذاکرات‌شان اعتماد کرد.

رئیس دستگاه دیپلماسی افزود: تقریباً همه دنیا به این نتیجه رسیده که هر توافقی با امریکا کند، هر لحظه‌ای که امریکایی‌ها بخواهند، آن توافق را نادیده می‌گیرند، لذا دولت کنونی امریکا باید رفتارش را اصلاح کند، به‌جای اینکه دنبال بهانه‌تراشی باشد.»

کوچینلی، کفیل قائم مقام وزارت امنیت داخلی امریکا در یادداشتی منتشره در توئیتر نوشت: «ظریف، شما ماه‏هاست که فرایند مذاکره با سازمان امنیت داخلی امریکا را در رابطه با بازگرداندن سیروس عسگری طول می‌دهید و حالا به‌طور غیرمنتظره‌ای بیدار می‌شوید و می‌گویید که خواهان بازگشت او هستید. شما می‌گویید که خواهان بازگشت تمام شهروندان خود هستید و من این را «حرف مفت» می‌نامم. بهتر نیست اول فکر کنید و بعد حرف بزنید؟» وی ادامه داده است: ۱۱ نفر از شهروندان شما نزد ما هستند. آن‌ها مهاجران غیرقانونی هستند که سعی می‌کنند به کشور شما برگردند. شما ناگهان خواهان بازگشت آن‌ها شدید. فکر نمی‌کنید بهتر باشد اگر شما هواپیمایی برای بازگشت آن‌ها بفرستید؟ دیگر این موضوع را کش ندهید. دست به کار شوید.»

سیروس عسگری، پژوهشگر و استاد دانشگاه ماه نوامبر گذشته از اتهامات وارده مبنی بر تلاش برای دور زدن تحریم‌های امریکا بر ضد ایران و ربودن اسرار و اطلاعات تجاری این کشور تبرئه شد، اما هنوز تحت نظر دستگاه امنیتی امریکا در واشنگتن به سر می‌برد و البته بنا به ادعای امریکا در طول این مدت شش بار بلیت او به دلیل لغو همه پرواز‌ها در بحران کرونا کنسل شده است. معاون اجرایی اداره امنیت امریکا پیش‌تر مدعی شده بود تلاش برای بازگرداندن این استاد ایرانی به کشورش از آذرماه سال گذشته آغاز شده، اما این روند تا اواخر بهمن به دلیل خودداری ایران برای صدور گذرنامه به تأخیر افتاده است.

به گفته کوچینلی پس از رفع مشکل گذرنامه، شش بار برای بازگرداندن سیروس عسگری به کشورش بلیت هواپیما رزرو شد، اما بازگشت وی به دلیل لغو پرواز‌ها پس از شیوع گسترده ویروس کرونا میسر نشد. از سوی دیگر عباس موسوی، سخنگوی وزارت امور خارجه ایران در واکنش به ادعای واشنگتن در خصوص سنگ‌اندازی تهران گفت: «مزخرف‌گویی را پایان دهید! آقای ظریف از سپتامبر ۲۰۱۸ موضوع «تبادل سراسری زندانیان» را روی میز گذاشته و از امریکا خواسته در قبال ایرانیان گروگان در امریکا و دیگر کشورها، مسئولانه اقدام کند. رژیم شما تاکنون با بی‌توجهی واکنش نشان داده و جان آن‌ها را به خطر انداخته است. جهان به اقدام شما و نه حرف‌تان می‌نگرد. هموطنان ما را آزاد کنید!»
 
آنطور که برخی منابع خبری می‌گویند در ازای آزادی سیروس عسگری تهران قرار است مایکل وایت، افسر سابق نیروی دریایی امریکا را که پیش‌تر در مشهد دستگیر شده بود، آزاد و به کشورش بازگرداند. گفته می‌شود هر دو زندانی که مقدمات لازم برای مبادله آن‌ها فراهم شده در زندان به ویروس کرونا مبتلا شده‌اند. به ظاهر، عسگری دوهفته پیش هنگام دریافت مجوز پزشکی سفر متوجه مثبت بودن تست کرونا شده و مایکل وایت نیز پس از ابتلا به ویروس در زندان در اوایل ماه مارس، به مرخصی خارج از بازداشتگاه فرستاده شده است. تهران و واشنگتن پیش از این نیز با استرداد متقابل ژائو یانگ، تبعه چینی‌تبار امریکایی و مسعود سلیمانی، پژوهشگر ایرانی اقدام به تبادل زندانی کرده بودند.

بایدنی‌ها در فکر تمدید محدودیت‌های برجامی

مشاور ارشد نامزد احتمالی حزب دموکرات برای انتخابات ریاست‌جمهوری ۲۰۲۰ امریکا، با بیان اینکه هم طرفداران و هم مخالفان برجام درباره تحریم‌های ایران اشتباه می‌کردند، گفت، تحریم‌ها نتیجه دلخواه کاخ سفید را در پی نداشت. به گزارش فارس، «جِیک سالیوان» مشاور امنیت ملی «جو بایدن» می‌گوید خروج واشنگتن از توافق هسته‌ای ایران نشان داد که موافقان و مخالفان برجام درباره تأثیر تحریم‌ها علیه ایران در اشتباه بودند. به نوشته وبگاه «المانیتور» سالیوان در مصاحبه آنلاین با اندیشکده هیودسن، توضیح داد: «موافقان و مدافعان [برجام]از جمله خود من، گمان می‌کردیم زمانی که دولت ترامپ [از توافق]خارج شده و تحریم‌های یکجانبه را اعمال کند، آن تحریم‌ها چندان مؤثر نخواهد بود، زیرا دولت ترامپ نمی‌تواند مابقی جهان را با خود همراه کند.» وی در ادامه مدعی شد: «[اما]مشخص شد که این [تفکر]درست نبود. در حقیقت، آن تحریم‌ها در زمینه محدود اعمال زجر اقتصادی عمیق بر ایران بسیار مؤثر بود.»

سالیوان معتقد است که تحریم‌ها علیه ایران به تنهایی نتوانست نتیجه‌ای را که دولت کنونی امریکا به دنبال آن بود، فراهم کند. او گفت: «مخالفان توافق هم اشتباه می‌کردند، زیرا بازگرداندن تحریم‌ها، چندان هم چیز ساده‌ای برای انجام دادن، بعد از خروج ترامپ از برجام نبود.» به نوشته «المانیتور»، وی همچنین تأکید کرد که اگر دولت بعدی امریکا (در انتخابات ماه نوامبر) از حزب دموکرات باشد، باید فوراً دیپلماسی هسته‌ای با ایران را از سر بگیرد و پیشرفت‌هایی در خصوص بند‌های توافق انجام دهد، اما در کنار آن نیز به سرعت روند مذاکره روی توافق متعاقب آن را آغاز کند.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار