کد خبر: 1003154
تاریخ انتشار: ۲۴ ارديبهشت ۱۳۹۹ - ۲۱:۵۰
شب نوزدهم ماه مبارک رمضان بعد از چند ماه در‌های مساجد به روی مردم باز شد تا نخستین مراسم احیای شب‌های قدر در ایام قرنطینه کرونایی با رعایت تمام پروتکل‌ها و دستورالعمل‌های بهداشتی از سوی مردم برپا شود.
زهرا چيذری
سرویس جامعه جوان آنلاین: سعید نمکی وزیر بهداشت با اشاره به گزارشات رسیده از سراسر کشور از برگزاری این مراسم، با ابراز رضایت از همکاری مردم در رعایت مسائل بهداشتی گفت: «مردم ما را در مقابل همه همکاران و کسانی که از روز اول مواردی را مطرح می‌کردند روسفید کردند و با انضباط و با اصول و رعایت پروتکل‌های بهداشتی این مراسم را برگزار کردند.» همراهی خوب مردم برای برگزاری نخستین مراسم شب احیای ماه مبارک رمضان، حالا دست استاد ملی مقابله با کرونا را برای تصمیم‌گیری درباره سایر مراسم‌های فرهنگی- مذهبی و همچنین بازگشایی آستان‌های مقدس باز گذاشته‌است. به همین خاطر هم چگونگی برگزاری راهپیمایی روز قدس و نماز عید فطر، کنکور و بازگشایی آستان‌های مقدس و حرم‌ها موضوعات روز گذشته کمیته امنیتی اجتماعی و انتظامی ستاد ملی مبارزه با کرونا بود. هرچند مباحث مطرح شده در این جلسه نهایی نشد، اما طبق تأکید و توافق همه اعضای ستاد ملی مقابله با کرونا بنا شد هر نوع تصمیمی در زمینه بازگشایی اماکن مختلف در کشور باید با رعایت جوانب و ملاحظات مبتنی بر رعایت سه اصل تأمین سلامت، امنیت و مسائل فرهنگی و اجتماعی جامعه اتخاذ شود.

چند ماه حضور یک ویروس و ابتلای حدود ۵/ ۴ میلیون نفر در سراسر دنیا به کرونا، کم‌کم همه را با این واقعیت روبه‌رو می‌کند که باید زندگی با این ویروس را یاد گرفته و بر مبنای آن فعالیت‌های عادی خود را از سر بگیریم. شب نوزدهم ماه مبارک رمضان هم مراسم دعا و شب زنده داری در سراسر کشور با رعایت فاصله‌گذاری اجتماعی و موازین بهداشتی همچون استفاده از ماسک، دستکش و به همراه داشتن سجاده نماز کتاب دعا و مهر و تسبیح شخصی، بدون توزیع نذورات و در فضایی سرشار از معنویت برگزار شد تا دل‌های خسته و روح فرسوده مردمی که ماه‌هاست به‌واسطه اخبار ناخوشایند ویروس کرونا در التهابند در سایه دعا و مناجات با خدا به آرامش برسد و شاید همه ما معنوی‌ترین تجربه برپایی مراسم‌های احیای شب‌قدر را در اوج همه‌گیری کرونا تجربه کردیم.

وضعیت قرمز در خوزستان و تهران

کرونا همچنان در کشور فعال است و اوضاع عادی نشده‌است. روز گذشته هم هزارو۹۵۸ بیمار جدید مبتلا به کووید- ۱۹ در کشور شناسایی شد و با در نظر گرفتن موارد جدید، مجموع بیماران مبتلا به کووید- ۱۹ در کشور به ۱۱۲ هزار و ۷۲۵ نفر رسید.

تاکنون۸۹هزارو ۴۲۸ نفر از بیماران مبتلا به کووید- ۱۹ در کشور بهبود‌یافته و از بیمارستان ترخیص شده‌اند که حدود ۸۰ درصد مبتلایان است.

به گفته کیانوش جهانپور، سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا، تاکنون ۶۲۹ هزار و ۵۳۴ آزمایش تشخیص کووید- ۱۹ در ۱۲۶ آزمایشگاه کشور انجام شده‌است حدود ۲۵ درصد موارد جدید از بستری بیمارستانی و حدود ۷۵ درصد موارد جدید از افرادی است که به صورت سرپایی هستند و علائم خفیف دارند. ۴۹۰ مورد از موارد مثبت از موارد بستری است و هزارو۴۶۸ مورد از بین مبتلایان سرپایی است که نمونه از آن‌ها اخذ شده‌است و یک چهارم این موارد متعلق به استان خوزستان است. بنا به تأکید وی، خوزستان کماکان در وضعیت قرمز است و محل توجه ویژه است و دقت و جدیت بیشتری در همکاری مردم این استان با وزارت بهداشت لازم است.

رئیس مرکز روابط عمومی وزارت بهداشت با تأکید بر اینکه وضعیت عادی نیست، خاطر نشان کرد: «در اکثر استان‌ها به جز خوزستان کاهش تدریجی موارد فوت و ابتلا را داریم، اما در استان خوزستان و تهران موضوع متفاوت است و خوزستان همچنان وضعیت قرمز دارد.»

راه‌اندازی کسب و کار‌ها از خرداد

با وجود ادامه فعالیت‌های ویروس کرونا در کشور و در سراسر جهان، اما باید به حضور این ویروس و زندگی با آن عادت کنیم به همین خاطر هم همانطور که تا کنون با رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی بازگشایی برخی مشاغل و مراکز صورت گرفته است در روز‌های آینده نیز این بازگشایی‌ها ادامه خواهد یافت.

به گفته وزیر بهداشت پروتکل‌های جدید برای انجام فعالیت‌های ورزشی امروز به وزارت ورزش و جوانان ارسال می‌شود تا در شهر‌های غیرقرمز، نسبتاً کم‌خطرتر، با خطر متوسط حتی پرخطر ورزش‌های انفرادی برقرار شود.

همچنین بناست درباره تمرینات لیگ‌ها تصمیم‌گیری و به مراکز ورزشی ابلاغ شود.

نمکی درباره زمان فعالیت رستوران‌ها و بقیه کسب و کار‌ها نیز گفت: «در این باره جلساتی برگزار می‌کنیم تا در خردادماه بتوانیم کمک کنیم که کسب و کار‌ها به مرور راه‌اندازی شود.»

سناریو‌های برپایی نماز عید فطر

«عبدالرضا رحمانی فضلی» وزیر کشور هم با اشاره به برگزاری جلسه کمیته امنیتی اجتماعی و انتظامی ستاد ملی مبارزه با کرونا درباره چگونگی برگزاری راهپیمایی روز قدس و نماز عید فطر، کنکور و بازگشایی آستان‌های مقدس و حرم‌ها گفت: «درباره برپایی نماز عید فطر پیشنهاداتی مطرح شد؛ نخست اینکه فقط در شهر‌های سفید و در فضای باز و با رعایت کامل پروتکل‌ها نماز برپا شود. پیشنهاد دوم اینکه در شهر‌های سفید و شهر‌های زرد که بیش از ۴۰۰ شهر را شامل می‌شود، با همین شرایط نماز را برگزار کنیم. سوم برگزاری در کل کشور با رعایت شرایط پروتکلی و در همه مساجد و فضای باز بود. البته همه تصمیمات باید به ستاد ملی مبارزه با کرونا انتقال داده شود و ستاد روی این موضوع‌ها و پیشنهادات تصمیم بگیرد.»

وی با اشاره به اشتیاق مردم برای بازگشایی اماکن متبرکه تأکید کرد: «باید در مورد بازگشایی آستان‌های مذهبی به ویژه حرم امام رضا (ع) همه جوانب مسئله را در نظر بگیریم، زیرا در این زمینه، مسئله ازدیاد مسافرت‌ها و فعالیت رستوران ها، هتل‌ها و بازار را شاهد خواهیم بود و به همین دلیل، باید موضوع را به صورت همه‌جانبه در نظر بگیریم تا بتوانیم تصمیمی درست و منطقی اتخاذ کنیم.»

در این نشست مقرر شد نتایج این جلسه پس از بررسی و تصویب نهایی در نشست ستاد ملی مدیریت بیماری کرونا در چند روز آینده به اطلاع مردم برسد.

پیش‌بینی مرگ روزی ۶ هزار کودک در اثر عواقب ویروس کرونا در جهان

آمار‌های جهانی ویروس کرونا نیز هر لحظه افزوده‌می‌شود، طبق آخرین آمار، شمار قربانیان بیماری کووید- ۱۹ در سراسر جهان به رقم ۲۹۲ هزار و ۹۱۳ نفر رسیده و تاکنون ۴ میلیون و ۳۴۳ هزار و ۲۵۱ مبتلا به این بیماری شناسایی شده‌اند. همچنین بنابر تازه‌ترین آمار بیش از یک میلیون و ۶۰۴ هزار و ۵۶۲ نفر از بیماران مبتلا به کووید- ۱۹ درمان شده‌اند. امریکا بیشترین آمار مربوط به قربانیان و مبتلایان به کووید- ۱۹ را در میان کشور‌های جهان به خود اختصاص داده‌است. همچنین انگلیس، ایتالیا و اسپانیا از کانون‌های اصلی شیوع کرونا در اروپا به حساب می‌آیند. از سوی دیگر گزارش‌ها حاکی‌است که شمار مبتلایان در روسیه همچنان سیر صعودی دارد، به‌طوری که این کشور به لحاظ تعداد بیماران کووید‌-۱۹ اکنون ایتالیا و انگلیس را پشت سرگذاشته‌است. بنا بر اعلام یونیسف به دلیل تأثیرات شیوع کرونا بر خدمات معمول بهداشت و درمان ممکن است طی شش ماه آینده روزانه ۶ هزار کودک بر اثر عوامل قابل‌پیشگیری جان خود را از دست بدهند. بروز اختلال در خدمات مراقبتی و بهداشتی از مادران و کودکان در جهان از قبیل برنامه‌های تنظیم خانواده، وضع حمل، مراقبت‌های پس از زایمان و واکسیناسیون ممکن است به فوت ۲/ ۱ میلیون کودک زیر پنج سال دیگر طی شش ماه آینده منجر شود.

در گزارش این سازمان آمده‌است: همه‌گیری بیماری کووید- ۱۹ با پیامد‌های قابل‌توجهی برای زندگی تمامی افراد همراه است، اما بدون شک این بیماری بزرگ‌ترین و فوری‌ترین بحران در جهان است که کودکان از جنگ جهانی دوم با آن روبه‌رو بوده‌اند.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار