کد خبر: 1003354
تعداد نظرات: ۲۱ نظر
تاریخ انتشار: ۲۶ ارديبهشت ۱۳۹۹ - ۲۲:۴۸
در حالی که ارزش کشت و صنعت ۲۷ هزار هکتاری دشت مغان طبق آخرین گزارش دیوان محاسبات ۴ هزار میلیارد تومان بود، این شرکت در سال ۹۷ با ۵۴ درصد تخفیف به یک شرکت خصوصی تولید بیسکوئیت واگذار شد و اکنون بعد از دو سال معامله ابطال می‌شود.
سرویس اقتصادی جوان آنلاین: به گزارش فارس، کشت و صنعت مغان با ۲۷۰ میلیون مترمربع وسعت و با داشتن بیش از یک میلیون مترمربع تجهیزات و کارگاه و با رشته تولید زراعت، باغ‌های وسیع، دامداری و صنایع وابسته به آن در سال ۹۷ به یک کارخانه‌دار بخش خصوصی و تولید‌کننده بیسکوئیت واگذار شد.

در حالی که سرمایه اولیه دشت مغان که در سال ۱۳۵۳ با هدف کشاورزی بزرگ و نوین احداث شده بود، ۷ میلیارد ریال (معادل ۱۰۰ میلیون دلار) بوده و سرمایه احداث شده بر این کشت و صنعت بزرگ در زمان واگذاری ۵/۲ میلیارد دلار بوده است و بر اساس گزارش تفریغ بودجه سال ۹۶ که از سوی دیوان محاسبات کل کشور اعلام شده، ارزش روز کشت و صنعت دشت مغان ۴ هزار میلیارد تومان برآورد شده است.

این شرکت عظیم در مجاورت دو سد بزرگ خداآفرین و میل و مغان قرار دارد که ارزش سرمایه‌گذاری این دو سد بالای ۱۰۰ میلیارد تومان بوده و مجاورت این کشت و صنعت با دو سد یاد شده ارزش افزوده بسیار زیادی فراهم کرده است.

سازمان خصوصی‌سازی در راستای واگذاری تصدی‌های دولت در دو نوبت قصد داشت این کشت و صنعت عظیم را از طریق مزایده واگذار کند که در نوبت اول در مرداد ۹۷ شرکت دشت مغان به متقاضی برنده مزایده (شرکت توسعه بازار سرمایه تهران) واگذار شد، اما، چون خریدار جزو بدهکاران کلان بانکی محسوب می‌شد، واگذاری اول با مداخله وزارت اطلاعات و انصراف خریدار باطل شد.

بعد از آن هیئت وزیران در ۲۹ مهر ۹۷ مقرر کرد سازمان خصوصی‌سازی برای واگذاری این کشت و صنعت پس از جلب نظر وزارت اطلاعات مطابق قانون اقدام کند.

همچنین وزارت اطلاعات به خاطر قیمت‌گذاری ناظر این مجموعه منحصر‌به‌فرد و تخلفات قانونی صورت گرفته در فرآیند واگذاری در نامه‌ای به رئیس وقت سازمان خصوصی‌سازی خواستار بازبینی فرآیند ارزش‌گذاری شرکت و برگزاری مجدد مزایده و همچنین تشخیص اهلیت متقاضیان با استعلام سابقه آن‌ها شد، اما سازمان خصوصی‌سازی برخلاف مصوبه هیئت وزیران در دی‌ماه ۹۷، کشت و صنعت مغان را به نفر دوم متقاضی در مزایده واگذار کرد، در حالی که این اقدام غیرقانونی بود و این شرکت عظیم را به بهای ناچیز حاصل از کارشناسی قبلی فروخت.

در نتیجه شرکت ۴ هزار میلیارد تومانی کشت و صنعت دشت مغان به ۴۶ درصد قیمت، یعنی به رقم هزار و ۸۴۰ میلیارد تومان واگذار شد، آن هم به صورت قسطی که خریدار فقط ۱۰۰ میلیارد تومان آورده نقدی ارائه کند و هزار و ۷۴۰ میلیارد تومان باقیمانده را بعد از دو سال تنفس و طی اقساط ۹ ساله و با سود ۱۴ درصد بپردازد.

اشکالات فروش

در این واگذاری سه اشکال اساسی وجود دارد؛ اول اینکه کشت و صنعت با ۵۴ درصد تخفیف به فردی واگذار شده که مزایده دوم برگزار نشده و اشکال دوم این است که با توجه به اینکه کشت و صنعت مغان در رشته کشاورزی، تولید پنبه، ذرت، گندم، جو و نیز باغ‌های بزرگ و دامپروری فعالیت داشته، هیچ سنخیتی بین این کار و شغل برنده مزایده آقای یونس ژائله‌سعدی، دارنده کارخانه بیسکوئیت‌سازی شیرین عسل ندارد که کل مجموعه او ۲ هکتار بوده است.

اشکال سوم این است که سازمان خصوصی‌سازی حتی به ایراد وزارت اطلاعات مبنی بر واگذاری به یک متقاضی دارای اهلیت نیز توجه نکرده است.

تخلف مدیران سازمان خصوصی‌سازی

در این زمینه احمد توکلی، رئیس هیئت مدیره دیده‌بان شفافیت و عدالت اعلام کرده که تخلفات قانونی مسئولان مربوطه در سازمان خصوصی‌سازی در امر واگذاری شرکت کشت و صنعت دامپروری مغان طی پرونده‌ای در دادسرای دیوان محاسبات کشور مطرح شد و با توجه به وقوع تخلفات قانونی و تضییع حقوق بیت‌المال، پرونده مذکور برای فسخ قرارداد واگذاری توسط دادستان دیوان محاسبات به هیئت‌های مستشاری دیوان ارسال شد و منتظر صدور حکم است.

وی همچنین عنوان کرده که به دنبال کشف ایرادات و تخلفات قانونی عدیده در این واگذاری از سوی نهاد‌های امنیتی، محاسباتی و نظارتی، هیئت واگذاری در جلسه ۹ دی‌ماه ۹۸ مصوب کرد که به علت ایرادات و ابهامات مطرح شده در مورد قیمت پایه تعیین شده که با ۵۴ درصد تخفیف در نظر گرفته شده و همچنین مخدوش بودن اعتبار گزارش کارشناسی اولیه، نحوه رجوع به نفر دوم مزایده بدون تکرار مزایده و فقدان اهلیت مالی و تخصصی نفر دوم مزایده، سازمان خصوصی‌سازی دادخواستی را به هیئت داوری موضوع ماده ۳۰ قانون سیاست‌های اصل ۴۴ ارائه کند.
غیر قابل انتشار: ۲
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۲۱
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۱۴ - ۱۳۹۹/۰۲/۲۷
2
1
خداروشکر
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۴۴ - ۱۳۹۹/۰۲/۲۷
3
5
کشت و صنعت مغان در بهترین منطقه هم از نظر خاک حاصلخیز، هم آب فراوان و غنی رودخانه ارس و همچنین شرایط آب و هوایی بسیار مناسب برای کشاورزی قرار داره!. مفت مفت فروخته بودن!!!
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۵۱ - ۱۳۹۹/۰۲/۲۷
3
5
کشت و صنعت مغان توانایی تولید بسیاری از نیازهای کشور رو در این دوران تحریم ، داره.
نباید فروخته بشه
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۳۸ - ۱۳۹۹/۰۲/۲۷
0
0
بالاخره میشود یا شد!!

خودتی
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۵۶ - ۱۳۹۹/۰۲/۲۷
5
20
تاسف برای تیترتون.لطفا به سایت شیرین عسل و محصولاتش نگاهی بندازین!
پژمان
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۸:۳۲ - ۱۳۹۹/۰۲/۲۷
3
3
این کشت و صنعت و زمین آن در اصل متعلق به مردم بومی بوده که ازشون گرفته شده که مساحت آن برای خودش یه کشوره و ناعادلانه به یک نفر غیره بومی دادن
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۳:۲۷ - ۱۳۹۹/۰۲/۲۷
2
2
شرکتی عظیمی که از لحاظ وسعت، محدوده جغرافیایی سه شهرستان رو شامل می شود، که سال 97 چهارهزار میلیارد ارزش گذاری شده و با اقساط نه ساله بعد دوسال تنفس به یک شخص واگذار شده، درحالی‌که در زمان حال که ارزش شرکت به مراتب بیشتر از مبلغ ذکر شده است با یک عرضه اولیه در بورس تهران می تواند نقدینگی دولت را به مراتب آسان‌تر از روش قبلی تامین کند و شرکت رو در مقابل سهامدار های اون مسئولیت پذیرتر کند، ولی این وسط چه انتفاعی را چه کسانی می برند که اینگونه چوب حراج به بیت المال زده شده است.
Bigman
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۰۱ - ۱۳۹۹/۰۲/۲۹
8
31
من کاری به کشت و صنعت مغان ندارم ولی اینکه شخصی مثل آقای یونس ژائله سعید آباد رو یک بیسکوییت فروش معرفی میکنید نشان از کم سوادی و کج فهمی نویسنده داره. آقای یونس ژائله نخبه اقتصادی جهان اسلام و مالک هولدینگ شیرین عسل هستند که خودشون کشت و صنعت شبستر رو تو مجموعه شون دارن. ایشون مدیر بسیار توانایی هستن و محصولات شیرین عسل و مجموعه کارخانجات شیرین عسل خیلی بزرگتر از چیزی هست که متصور هستین و از بیسکوییت و کیک و آدامس و شکلات بگیر تا بستنی و لبنیات و رب و ماکارونی و شیر و حتی گوشت و خیلی محصولات متنوع دیگر تو این هولدینگ تولید میشه و به خیلی از کشورهای دنیا صادر میشه. لطفا با خصومت در مورد یک کارآفرین که از قبلش چندین هزار نفر نون میخورن اینطور یاوه نگین. لطفا نظرم رو نشر بده.
ه -- ف
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۳:۴۳ - ۱۳۹۹/۰۲/۳۰
8
17
ضمن تشکر از اظهار نظر بدون حب و بغض اعلام شده در مورد توان مجموعه شرکت شیرین عسل که نحوه خطاب بیسکویت فروش به یکی از مجموعه های ارزشمند کشور که در شرایط تحریم ها و انبوهی مشکلات دیگر از اشتغال حدود ۱۲۰۰۰ هزار نفر یا بیشتر حمایت میکند هیچ شخص منصف و علاقمند بحفظ منافع ملی چنین غیر کارشناسی به خدمت خریدار مجموعه ای که درطول ۴۰ سال گذشته هیچ خریداری حاضر
به قبول ریسک خرید این مجموعه نشده .اگر معترضان فروش این مجموعه با بینظیر و کارشناسی به حساب و کتاب این مجموعه رسیدگی میکردند بجای حمله به خریدار شرکت دشت مغان حتما از ایشان برای احیاء شرکت مزبور سپاسگزاری میکردند . سود هر مجموعه ای معیار ارزش سهام آن مجموعه میباشد آیا معترضان از این معیار برای ارزیابی استفاده کرده اند
وقتی آلمان شرقی و آلمان غربی یکی شدن واحد های بزرگی را
به خریداران دارای اهلیت و توان اداره آنها حتی به یک مارک واگذار نمودند و با این روش تولید و صنایع خود را حمایت و ارزش پول ملی خود را تقریبا به دو برآر افزایش دادند . اگر بدون حب و بغض وبا نظر حمایت از اشتغال ، تولید ملی و حفظ سرمایه گداریهای کشور فکر کنیم بجای چوب لای چرخ این اقدام گذاشتن حامی این اقدام باشیم
شهریار
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۱۴ - ۱۳۹۹/۰۶/۲۹
11
9
این آخر نظرای بعضی رو دیدم که یه جوری از این یارو طرفداری میکنن که آدم شک میکنه از اقوام درجه یک یارو نباشن این بابا اومده دو هزار تومن گذاشته کف دست دولت اراضی که مال مردم و این ملت هست رو برده مگه این راضی رو دولت قبلا خریده و پول داده بابتش اینها مال مردم هستن مگه غیر از اینه که این دولت هم خدمتگذار مردمه اولا بسیار بسیار کمتر از ارزش واقعی و دوم اینکه صد میلیاردی که پیش داده هیچ گرهی از مشکلات دولت باز نمی کنه پس این مثل یک کلاهبرداری و اختلاس نوینه همونطور که گفتن انگار یه اسب رو به قیمت نعلش فروختن من که به شخصه احساس تاسف میکنم فقط امیدوارم این جواهرو از دست این کلاهبردارای دزد پس بگیرن
روح اله
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۱:۲۷ - ۱۳۹۹/۰۷/۰۴
0
0
دولت به خاطر کسری پول که حقوق کارمندان رو تامین کنه با قیمت پایین به حراج گذاشته
Arash
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۲۲ - ۱۳۹۹/۰۷/۰۵
2
4
کشف انبارعظیم مواد خوراکی احتکار شده ی یونس ژائله، رئیس فاسد اتاق بازرگانی تبریز: انباری به گنجایش ۴۲ هزار تن، که به گزارش بازرسان اداره ی تعزیرات حکومتی مواد خوراکی فراوانی، از جمله بیش از ۲۵۰۰ تن برنج، به طور غیرقانونی در آن احتکار شده است و متعلق به یونس ژائله، سرمایه دار مشهور وابسته به رژیم می باشد، در شهر مراغه کشف گردید. یونس ژائله سعدآباد، دارنده ی هولدینگ «شیرین عسل»، مجتمع کشت و صنعت مغان و دارایی های بزرگ دیگر، از دزدان بزرگ حکومتی است که از راه واگذاری واحدهای اقتصادی دولتی با نفوذ سیاسی و رشوه به ثروتی نجومی رسیده و از پشتیبانی نیرومند سران و کارگزاران رژیم جمهوری اسلامی بهره مند می باشد. این حزب اللهی دزد ریش تراشیده و موذی، بارها از سوی نهادهای رژیم به عنوان کارآفرین و بازرگان نمونه شناخته شده و مورد «تقدیر» قرار گرفته است پرونده فساد اقای ژائله در دست بررسی است منبع :خبر نیوز پرس انلاین
شهامت
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۷:۲۴ - ۱۳۹۹/۰۷/۰۵
0
1
واگذاری خلاف قانون ، غلط و‌فاسد بوده بدون‌شک! چون‌دولت تو خصوصی سازیهای دیگه‌اش هم نشون‌داده اهل زد و‌بند و مفت فروشی و سفارشی فروشی بوده
اما‌در باره مالک شیرین‌عسل که‌بزرگترین زنجیره‌تولید بیسکوییت و.. رو داره و حدود ۷-۸۰۰۰ نفر کارمند داره تعبیر بیسکوییت فروش بی ادبانه‌است..
مرام ما‌مسلمانی است و انصاف
یونس اردبیل
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۱:۰۸ - ۱۳۹۹/۰۷/۰۵
1
4
این بیسکوئیت فروش در منطقه شبستر دشت خصوصی احداث کرده که دشت مغان پیشیش چیزی نیست!!! در تحریم نفت و این وانفسا این بیسکوئیت فروش هرسال چندین میلیارد دلار برای کشور ارز آوری میکنه!!! این بیسکوئیت فروش در آفریقا دشت کشت و صنعت در حوزه کاکائو و قهوه داره!!! فقط کافیه به سایت شیرین عسل سر بزنید!! متوجه میشید که دشت مغان رو به هر قیمتی که بفروشن باز این بیسکوئیت فروش هست که ریسک میکنه و میخره؛ منتهی ما اردبیلی‌ها حتی من خودم هیچ وقت چشم دیدن تبریزی‌ها و موفقیت‌هاشون رو نداشتیم!!! در حالیکه یونس ژاله خیلی راحت میتونست اصلا ورود نکنه و دشت مغان تبدیل به دشت خشکسال تبدیل بشه؛ یونس ژاله یک افتخار برای کل ایران هست، یونس ژاله با هرقیمتی میتونه دشت مغان رو بخره، ولی ما اردبیلی‌ها حسادت میکنیم،میزنیم بر سر نون خودمون، در حالیکه حمایت از ژاله و دشت مغان منفعتش مال ماست،مال مغان و اردبیل و پارس‌آباد هست. حسود نباشیم . تبریز و اردبیل یک روح در دو پیکر هست لطفا تفرقه نندازین
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of)
۱۴:۱۶ - ۱۴۰۰/۰۳/۱۸
براوو این ادبیات جدیدشان است برای دلسرد کردن کارخانه داران خجالت هم نمی کشند
فریبا
|
Germany
|
۱۰:۳۴ - ۱۳۹۹/۰۷/۱۷
0
0
خب.خداروشکر که پس گرفتنش.
جوان
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۳۰ - ۱۳۹۹/۰۷/۱۷
0
0
سلام
ایتم میخواستن مث کشت و صنعت هفت تپه کنن که بعد ده سال به خاک سیاه نشوندنش ،خیلی از زمینعاشو بلرا خپد شیرینی به هر کس و ناکسی مفت بخشیدن و جونهای بومی دربه در بیکارن
من
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۰:۴۷ - ۱۳۹۹/۰۷/۱۸
3
2
همونه خب.نخبه اقتصادی بوده ک اینطور سر همرو شیره مالیده و امولل ملتو بالا کشیده. بهتره بگیم مفسداقتصادی
انقد برا دفاع ازش جلزولز نکن. بنظرم بسکویت فروش برازنده اش بود مردک
ناشناس
|
Japan
|
۲۱:۱۱ - ۱۳۹۹/۰۷/۱۸
3
2
به نظر من باید مفت به شیرین عسل میدادن تاایجاداشتغال کنه فعلا کسی بالیاقت تر ازیونس ژاله توکشوروجودنداره واقعا متاسفم که ازایشون گرفتن ومطمعنم یکی دیگ میاد کشت وصنعت را تاراج میکنع وازایران میره
مجتبی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۳۰ - ۱۳۹۹/۰۷/۱۹
0
1
باز دم ریسی گرم اگر نبود الان کشت صنعت مغان دست لاشخورا بود


این همان دیوار کشی ریسی
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۱:۳۰ - ۱۴۰۰/۰۹/۲۹
0
0
چرا دولتیهاومسعولین اینجوری خیانت میکنند به مردم زجر کشیده ایرانوسرمایه هایی که باید برای فقرزدایی بکار گرفته بشه راحیف ومیل میکنند وجدان ندارند اینها
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار