کد خبر: 1003539
تاریخ انتشار: ۲۸ ارديبهشت ۱۳۹۹ - ۰۰:۰۹
در‌شرایطی‌که محصول پیاز، گوجه و خیار کشاورزان روی دستشان مانده و از کوتاهی تعاون روستایی گله‌مندند؛ ستاد تنظیم بازار به تازگی برای رفع مشکل محصول گوجه، صادرات رب‌گوجه فرنگی را آزاد اعلام نمود و برای حمایت بیشتر از سایر محصولات کشاورزی و مرغداران دو کمیته مجزای دیگر راه‌اندازی کرد تا شاید مشکلاتشان رفع شود.
سرویس اقتصادی جوان آنلاین: براساس گزارش‌های رسیده کشاورزان امسال گوجه و پیاز خود را بدون آنکه برداشت کنند، رها کرده‌اند تا در مزرعه بماند، زیرا برداشت محصول ضرر بیشتری به آن‌ها می‌رساند و حتی پول کارگر را نیز در‌نمی‌آورند. هر کیلوگرم گوجه آن‌ها ۲۰۰ تا ۷۰۰ تومان به فروش می‌رود که پول جعبه و هزینه کارگری را نیز کفاف نمی‌دهد.

علیرضا دژکامه، فعال کشاورزی می‌گوید: محصول خیار را در فصل گذشته به کمترین قیمت فروختیم و برخی هم برداشت نکردند و پیاز را نیز کیلویی ۲۰۰ تومان خریداری می‌کنند که کشاورزان ترجیح دادند، اصلاً برداشت نکنند. یک کامیون بار گوجه به تهران فرستادم و دو بار کامیون به کرج و آن‌ها اعلام کردند که ۴ میلیون تومان کرایه ماشین را نیز باید از جیب خودم بپردازم. یعنی در حقیقت محصولی که فرستاده بودم پول سبد و کارگری هم نشده بود.

این کشاورز کرمانی دولت و عدم حمایت‌هایش را از بخش کشاورزی مقصر می‌داند و می‌گوید: هفته گذشته آقای رئیس‌جمهور در کنفرانسی که به مسئولان استانی داشت، وعده داد که به وزیر جهاد‌کشاورزی دستور دهد تا این مشکل برطرف شود، اما این وعده عملی نشده است.

وی به کارشکنی‌های دیگر مسئولان نیز اشاره می‌کند و می‌افزاید: شنیده‌ایم که آقای عدل، معاون رئیس سازمان برنامه و بودجه به استاندار کرمان گفته است بودجه برای خرید حمایتی گوجه‌فرنگی را نمی‌توانیم تأمین کنیم، شما خودتان کار را به سرانجام برسانید.

دژکامه با انتقاد از عدم اجرای الگوی کشت می‌گوید: کشاورزان براساس شانس محصول خود را کشت می‌کنند. الگوی کشت اگر اجرایی شود، همه کشاورزان منطقه براساس ظرفیت‌سنجی که قبلاً انجام شده و براساس برنامه‌ای که وزارت جهاد‌کشاورزی می‌دهد اقدام به کشت می‌کنند و در این صورت افزایش عرضه و ضرر کشاورزان نیز اتفاق نخواهد افتاد، اما سال‌هاست این طرح از سوی وزارت جهاد‌کشاورزی انجام نمی‌شود. وی می‌افزاید: مسئله دوم این است که مسئولان بخش کشاورزی مدیریت کافی در تولید ندارند. صنایع تبدیلی کافی برای محصول گوجه‌فرنگی وجود دارد و اگر هم اکنون گوجه‌فرنگی را کیلویی هزار تومان از کشاورزان خریداری و تبدیل به رب کنند، حداقل ۵۰ درصد برای آن‌ها سود خواهد داشت، اما حتی این کار را هم نمی‌کنند.

صادرات رب‌گوجه آزاد شد

در‌شرایطی‌که محصول پیاز و گوجه در استان‌های مرکزی و جنوبی باید سریعاً برداشت شده و تعیین تکلیف شود، ستاد تنظیم بازار در تصمیمی دیر‌هنگام صادرات رب گوجه را آزاد کرد. از ۲۲ اردیبهشت به تعاون روستایی دستور رسیدگی به مشکلات پیازکاران و گوجه‌فرنگی‌کاران را صادر کرده است.

دراین خصوص دبیر ستاد کارگروه تنظیم در‌خصوص جدیدترین تصمیمات ستاد تنظیم بازار می‌گوید: در جلسه دوشنبه هفته گذشته (۲۲ اردیبهشت ۹۹) به منظور حمایت از تولیدکنندگان محصولات کشاورزی و حفظ روند تولید محصولاتی از جمله پیاز و گوجه‌فرنگی، به منظور خرید حمایتی این محصولات از سوی سازمان مرکزی تعاون روستایی، قرار است در اسرع وقت و پس از هماهنگی لازم در خصوص مقدار، قیمت خرید و همچنین نحوه تأمین منابع ریالی، کمیته‌ای تشکیل شود و اقدام لازم در این خصوص را انجام دهند.

کلامی با بیان اینکه این کمیته با حضور سازمان برنامه و بودجه، دبیرخانه کارگروه تنظیم بازار و با مسئولیت وزارت جهاد‌کشاورزی قرار است این مسائل را مورد بررسی قرار دهد و تصمیمات لازم را اتخاذ کند، می‌افزاید: تصمیمات این کمیته به منزله تصمیمات کارگروه تنظیم بازار بوده و لازم الاجراست. در این راستا قرار است، استانداران و سازمان جهاد‌کشاورزی سراسر کشور، ساز‌و‌کار لازم را با استفاده از ظرفیت‌های موجود در هر استان، از جمله سازمان میادین میوه‌و‌تره‌بار را برای عرضه مستقیم محصولات کشاورزی از سوی سازمان مرکزی تعاون روستایی با استفاده از غرفه‌های عرضه مستقیم کالا، برنامه‌ریزی کند و اقدامات لازم را انجام دهد. وی اظهار می‌دارد: سقف قیمت خرده‌فروشی پیاز و گوجه‌فرنگی با در نظر گرفتن حداکثر منفعت برای کشاورز و بر‌اساس قیمت فروش این کالا در میادین مادر هر استان و رعایت ضرایب سود و هزینه‌های خرده‌فروشی مصوبه هیئت نظارت بوده و باید توسط سازمان‌های سمت استانی تعیین، کنترل و با تخلفات گران‌فروشی در سطح عرضه برخورد شود.

خرید حمایتی تخم‌مرغ

به گفته وی، قرار است با توجه به درخواست وزارت جهاد‌کشاورزی و اتحادیه میهن برای خرید حمایتی تخم‌مرغ توسط شرکت پشتیبانی امور دام و در راستای حفظ استمرار تولید تخم‌مرغ که به دلیل کاهش مصرف، قیمت آن به زیر‌قیمت مصوب رسیده است، کمیته‌ای با محوریت وزارت جهاد‌کشاورزی و با حضور شرکت پشتیبانی امور دام، سازمان برنامه و بودجه، سازمان حمایت و اتحادیه میهن بررسی و هر تصمیمی که گرفته شود مورد تأیید کارگروه تنظیم بازار بوده و لازم‌الاجرا خواهد بود.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار