کد خبر: 1003695
تاریخ انتشار: ۲۸ ارديبهشت ۱۳۹۹ - ۲۳:۴۰
وزارت بهداشت از مردم خواست برای کنترل روند شروع کرونا در تعطیلات عید فطر به سفر نروند.
زهرا چيذری
سرویس جامعه جوان آنلاین: به‌رغم سر به زیری ویروس تاجدار و ادامه روند کاهشی بیماران نیازمند بستری در کشور، با نزدیک‌شدن به تعطیلات عید سعید فطر و آغاز فصل سفر‌های تابستانی یک نگرانی جدی سیستم بهداشت و درمان جامعه را با خود درگیر کرده‌است؛ اینکه با آغاز سفر‌های تابستانی عنان ویروس تاجدار از دست وزارت بهداشت خارج شود و این ویروس دوباره بر سلامت مردم بتازد. این نگرانی وقتی جدی‌تر می‌شود که بدانیم وضعیت استان خوزستان همچنان قرمز است. استان لرستان در وضعیت هشدار قرار دارد و وضعیت استان‌های کرمانشاه و سیستان و بلوچستان نیز چندان مساعد نیست. در چنین شرایطی بدیهی است از سرگیری سفر‌ها می‌تواند کووید ۱۹ را دوباره در سراسر کشور انتشار دهد و ثبات کنونی را به هم بریزد. طبق پیش‌بینی‌ها ویروس کرونا تا دو سال دیگر هم با ما خواهد بود، بنابراین تا زمانی که داروی قطعی واکسن کووید ۱۹ پیدا شود، باید سبک زندگی‌مان را با این ویروس تطابق دهیم.

روز گذشته با شناسایی هزار و ۸۰۶ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور، تعداد مبتلایان به این ویروس از ۱۲۰ هزار نفر عبور کرد. از بین مبتلایان جدید، ۳۴۰ مورد بستری و هزار و ۴۶۶ مورد سرپایی و از افراد در تماس با مبتلایان بودند که شناسایی شدند. تا کنون ۹۴ هزار و ۴۶۴ نفر از بیماران، بهبود یافته و ترخیص شده‌اند. به گفته کیانوش جهانپور، سخنگوی وزارت بهداشت وضعیت استان خوزستان همچنان قرمز است، همچنین در درجه اول استان لرستان و در درجات بعدی استان‌های کرمانشاه و سیستان و بلوچستان نیز در وضعیت هشدار قرار دارند و ممکن است در روز‌های آتی شرایط متفاوتی داشته باشند. استان‌های دیگر کشور تقریباً وضعیت باثباتی دارند.

۳ سناریو برای پیش‌بینی کرونا در آینده

ویروس کرونا تا کی قرار است مهمان ناخوانده زندگی ما باشد و تمام ارکان زندگی‌مان را تغییر بدهد؟ این مهم‌ترین سؤالی است که از زمان پیدا شدن سر و کله ویروس تاجدار ذهن تمام مردم دنیا را با خود درگیر کرده‌است. اگرچه هر روز اخبار متعددی درباره کشف داروی واکسن کرونا منتشر می‌شود، اما پیش‌بینی‌های سازمان جهانی بهداشت به این زودی‌ها این واکسن تولید نخواهد شد.

ایرج حریرچی، معاون کل وزارت بهداشت با تأکید بر اینکه حتماً بشر در دراز مدت خواهد توانست بر ویروس کرونا غلبه کند، گفت: «در ۱۸ الی ۲۴ ماه آینده مردم سراسر جهان با این ویروس درگیر خواهند بود.»

وی برای ویروس کرونا سه پیش‌بینی را مطرح می‌کند؛ اولین پیش‌بینی این است که در نیمکره شمالی ما در پاییز با موج‌هایی از ویروس کرونا مواجه خواهیم که شدت شیوع ویروس از اسفند و فروردین ماه کمتر است، اما مجدداً منجر به قرنطینه و تعطیلی خواهد شد. پیش‌بینی دوم این است که مطابق با همه‌گیری آنفلوآنزای اسپانیایی که اوایل قرن گذشته بود، موج دوم در پاییز خصوصاً در نیمکره شمالی شدیدتر خواهد بود و تعطیلات و اقدامات بیشتری لازم باشد. پیش‌بینی سوم درباره ویروس کرونا این است که در پاییز موج‌هایی خواهیم داشت، اما منجر به تعطیلی نخواهد شد.

لزوم تغییر مناسبات اجتماعی برای ۱۸ تا ۲۴ ماه آینده

بناب تأکید حریرچی ما باید در ۱۸ الی ۲۴ ماه بسیاری از رفتارهایمان را تغییر دهیم، از جمله رفت و آمد‌های خانوادگی، سفر و ملاقات‌ها باید کم شود.

معاون کل وزارت بهداشت از مردم خواست سفرهایشان را به حداقل برسانند؛ چراکه خطر شیوع کرونا با سفر در این تعطیلات طولانی وجود دارد. سفر در انتقال ویروس تأثیرگذار است و می‌تواند موجب شیوع ویروس شود؛ چراکه افراد در طول مسیر باید در اماکن عمومی بین‌راهی مثل نمازخانه، رستوران، سرویس بهداشتی توقف داشته باشند و احتمال ناقل‌شدن در جوانان و ابتلا با علامت در سالمندان وجود دارد. همچنین اغلب چند خانواده با هم مکانی را برای گذراندن مدت سفر انتخاب می‌کنند و این خطرناک است، این احتمال وجود دارد که افراد از مناطق آلوده به مناطق کمتر آلوده بروند و ویروس را به این مناطق ببرند یا افراد از مناطق کمتر آلوده به مناطق آلوده بیایند و مبتلا شوند. آقای معاون یک‌بار دیگر تأکید کرد: «باید مناسباتمان را تا پاییز ۱۴۰۱ تغییر دهیم.»

دلایل افزایش تعداد بیماران کرونایی در کشور

حریرچی افزایش تعداد بیماران را در کشور به دلیل روند فعال بیماریابی دانست و در این باره توضیح داد: «ما چند معیار داریم، یکی معیار مرگ و میر، یکی بستری و دیگری معیار شناسایی افراد جدید؛ در خصوص مرگ و میر و بستری کرونا ۷۰ درصد نسبت به یک تا دو ماه اخیر کاهش داشته ایم؛ اصولاً اگر مبتلایان بیشتر شوند بستری و مرگ و میرمان افزایش می‌یابد، اما میزان بستری و مرگ و میر کشور ما به طور واضحی کاهش یافته‌است که این امر ناشی از افزایش قدرت بیماریابی ماست؛ یعنی از ۲ هزارو ۵۰۰ موردی که کشف می‌شود ۷۰ تا ۸۰ درصد ناشی از بیماریابی در افراد کم علامت و بی‌علامت و پیگیری افراد دارای تماس نزدیک است؛ این یک موفقیت بزرگ است که سیستم توانسته تعداد آزمایش و بیماریابی را بالا ببرد.»

به گفته آقای معاون اثرات بازگشایی‌ها صفر نبوده‌است؛ حریرچی با بیان این مطلب افزود: «عمده بازگشایی‌ها ۲۳ و ۳۰ فروردین رخ دادند، ما قبلاً نیز گفتیم که افزایش موارد سرپایی پنج روز بعد، موارد بستری ۱۵ روز بعد و موارد مرگ و میر یک ماه بعد مشخص می‌شوند؛ ما به رغم این بازگشایی ها، روند نزولی را شاهد بودیم؛ سه جزء داریم که به یکدیگر وابسته اند؛ افزایش موارد، افزایش بستری و افزایش مرگ و میر؛ وقتی دو جزء اصلی یعنی بستری و مرگ و میر روند نزولی شدید دارد و جزء اول نیز ناشی از افزایش آزمایش هاست، نمی‌شود فرضیه دیگری را درباره روند کاهشی مرگ و بیماری در کشور درست دانست.»

وی درباره هزینه‌های درمان هم کرونا از افراد دارای مشکل در هزینه بیمارستانی خواست با مددکاری تماس بگیرند تا کمک‌های لازم صورت بگیرد؛ اگر به نتیجه نرسیدند با سامانه ۱۹۰ وزارت بهداشت تماس بگیرند تا بر اساس دستور وزیر بهداشت مشکل حل شود.

علی اکبر حق دوست، رئیس کمیته اپیدمیولوژی ستاد ملی مبارزه با ویروس کرونا هم با تأکید بر اینکه افزایش آمار مبتلایان به کرونا در روز‌های اخیر به معنای افزایش ابتلا به کرونا نیست، علت این افزایش در آمار را به دلیل تغییر تمرکز وزارت بهداشت از بیماران بستری در بیمارستان به کل جامعه دانست.

به گفته وی آمار فعلی جانباختگان کرونا در روز‌های اخیر مربوط به بیماران وخیمی است که حدود یک ماه قبل مبتلا شدند. این افراد با شیوه‌های مختلفی در ICU نگهداری شده بودند، اما ارگان‌های مختلفشان مشکل پیدا کرده‌بود. آمار فوتی روز‌های اخیر همگی مواردی نیستند که اخیراً به کووید۱۹ مبتلا شده‌باشند و تعدادی از کسانی هستند که پیش از این مبتلا شده‌بودند.

نزدیکی تعداد جهانی مبتلایان به مرز ۵ میلیون نفر

تعداد مبتلایان جهانی ویروس کرونا کم‌کم به ۵ میلیون نزدیک می‌شود. بر اساس آخرین آمار جهانی پایگاه اطلاعاتی worldometer تا این لحظه ۴ میلیون و ۷۲۲ هزار و ۲۳۳ نفر در جهان به ویروس کرونا (کووید ۱۹) مبتلا شده‌اند که از این تعداد، ۲۱۳ هزار و ۲۶۶ نفر جان خود را از دست داده‌اند. از مجموع تعداد مبتلایان در جهان، تاکنون یک‌میلیون و ۸۱۳ هزار و ۲۰ نفر بهبود یافته و توانسته‌اند این بیماری را شکست بدهند. بعد از امریکا، اسپانیا، روسیه و کشور‌های انگلیس، برزیل، ایتالیا، فرانسه و آلمان بیشترین تعداد بیماران مبتلا به کرونا را دارند. کشور امریکا با بیشترین تعداد مبتلایان در جهان با افزایش ۲۱ هزار و ۹۴۲ مبتلا در ۲۴ ساعت گذشته، به مجموع یک‌میلیون و ۵۰۷ هزار و ۷۷۳ مبتلا رسیده‌است؛ تاکنون ۹۰ هزار و ۱۱۳ امریکایی مبتلا در این کشور جان خود را از دست داده‌اند.

اتهام‌پراکنی کرونایی وزیر خارجه آلمان

وزیر امور خارجه آلمان در جدیدترین اظهارات خود مدعی شد: ایران و چند کشور دیگر از فرصت ایجاد شده در سایه شیوع کرونا، برای برخورد با روزنامه‌نگاران استفاده کرده‌اند.

هایکو ماس، طی اظهارات خود در پارلمان آلمان، ادعا‌هایی اثبات‌نشده علیه ایران و چند کشور دیگر را مطرح کرد. براین اساس، وزیر امور خارجه آلمان مدعی شد: شیوع ویروس کرونا تبعاتی جدی را برای حقوق بشر رقم زده‌است و برخی حکومت‌ها از آن برای برخورد‌های سختگیرانه با شهروندان خود استفاده کرده‌اند و با نگرانی فوق‌العاده شاهد آن هستیم که چطور این بحران در حال نفع‌رسانی به برخی سران است. ماس در ادامه ادعا‌های خود اظهار کرد: روسیه، ونزوئلا، ایران، ترکیه و چین از فرصت ایجاد شده در سایه شیوع ویروس کرونا، برای برخورد با روزنامه‌نگاران استفاده کرده‌اند.

اظهارات اشتباه و غرض‌ورزانه امور خارجه آلمان در حالی صورت می‌گیرد که دستگاه قضایی ایران در ایام شیوع ویروس کرونا بسیاری از فعالان سیاسی و روزنامه‌نگارانی را که به دلایل مختلف در زندان بودند، یا آزاد یا به مرخصی فرستاده‌است؛ به نظر می‌رسد اینگونه اظهارات بیشتر به دلیل عملکرد موفق و خوب ایران در مهار کرونا و همچنین عملکرد موفق رسانه‌های داخلی ایران در مواجهه با این پدیده است.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار