کد خبر: 1003717
تاریخ انتشار: ۲۹ ارديبهشت ۱۳۹۹ - ۰۰:۵۴
جسد بی جان سفیر چین در اقامتگاه شخصی اش در حومه تل‌آویو پیدا شد
چهار روز از سفر مایک پمپئو، وزیر خارجه امریکا به تل‌آویو نگذشته، جسد بی‌جان سفیر چین، صبح دیروز در محل اقدامتش در هرتزلیا در حومه تل‌آویو پیدا شد. مرگ مشکوک «دو وی» یک پرونده دیگر به پرونده‌های بدبینی چینی‌ها به امریکا در کشاکش بحران کرونا خواهد افزود.
سرویس بین الملل جوان آنلاین: جسد بی‌جان سفیر ۵۸ ساله چین در تل‌آویو صبح دیروز در اقامتگاه سفارتی او در منطقه هرتزلیا در حومه تل‌آویو پیدا شد. اسرائیلی‌ها خبر پیدا شدن جسد سفیر میانسال را تأیید کرده‌اند و وزارت خارجه رژیم صهیونیستی گفته که بعد از پیدا شدن جنازه این دیپلمات ۵۸ ساله در اقامتگاه خودش، تحقیقات پلیس درباره این حادثه به جریان افتاده است. کانال ۱۲ تلویزیون رژیم صهیونیستی از قول یک منبع پزشکی نقل کرده که شواهد اولیه نشان می‌دهد که «دو وی» به دلایل طبیعی و در خواب درگذشته و البته بعضی‌ها هم در رسانه‌های اسرائیل، از حمله قلبی او سخن گفته‌اند. چینی‌ها تا لحظه تنظیم این گزارش واکنشی به خبر مرگ مشکوک سفیرشان در تل‌آویو نشان نداده‌اند، ولی انتشار این خبر، آن‌هم چند روز بعد از سفر مایک پمپئو، وزیر خارجه امریکا به تل‌آویو، جدای از مشکوک بودن، بدبینی چینی‌ها به امریکا را هم شدت خواهد بخشید. محور اصلی سفر پمپئو به تل‌آویو، ظاهراً رایزنی درباره نحوه رویارویی با ایران و تحولات کرانه باختری در سایه طرح الحاق رژیم صهیونیستی بود، ولی چیزی که بعد از این سفر برجسته شد، انتقاد بی‌سابقه پمپئو از گسترش مناسبات اقتصادی اسرائیلی‌ها با چین بود. پمپئو از رهبران تل‌آویو خواست از عقد قرارداد و معامله تجاری با چین خودداری کنند و با اشاره آشکاری به تبادل اطلاعات دو طرف، گفت که همکاری تجاری اسرائیل با چین تمایل امریکا برای همکاری با اسرائیل در خصوص برنامه‌های مهم را به خطر می‌اندازد. پمپئو در سخنانی گفت: «اگر اسرائیل در تغییر مسیر خود شکست بخورد، امریکا مجبور می‌شود حجم تبادل اطلاعات خود با متحدش را کاهش دهد.» وزیر خارجه امریکا در ادامه افزود: «ما نمی‌خواهیم چین به زیرساخت‌های اسرائیل، سازمان‌های ارتباطات اسرائیل و همه چیز‌هایی که شهروندان اسرائیل و توانایی امریکا برای همکاری دوش به دوش با اسرائیل در برنامه مهم را به خطر می‌اندازد، دستیابی پیدا کند.»‌پمپئو گفته «چیز‌هایی که درباره روابط با چین مطرح کردم خطر‌هایی بسیار حقیقی است، از این رو اطلاعاتی به اسرائیل دادیم تا بتواند تصمیم درستی برای خود بگیرد.» همان روز، سفارت چین در تل‌آویو، سخنان پمپئو را «نامعقول» خواند و آن را محکوم کرد.

ستایش از مناسبات با تل‌آویو

برخی ناظران همزمانی مرگ سفیر چین با سفر پمپئو به تل‌آویو و انتقاد بی‌سابقه او از گسترش مناسبات دو طرف را معنا دار خواندند. کالین رابرت در توئیتر نوشت: «سفیر چین در اسرائیل چند روز بعد از انتقاد پمپئو از مناسبات چین و اسرائیل) در خانه‌اش مرده پیدا شد. «دو وی» قبلاً سفیر چین در اوکراین بود (همزمانی!)، امیدوارم محض خاطر صلح جهانی امریکا و دونالد (موستر) ربطی به این داستان نداشته باشند.»‌سفیر چین در تل‌آویو که پیش از این سفیر چین در اوکراین بوده، از ۱۵ فوریه سال جاری میلادی مسئولیت سفارت چین را عهده‌دار شده و در بدو ورودش به تل‌آویو، دو هفته کامل خود را به دلیل کرونا قرنطینه کرد. او در پیامی که پس از انتصابش به این مقام در وب‌سایت سفارت چین در اسرائیل منتشر کرد، به ستایش رابطۀ اسرائیل با «دومین اقتصاد بزرگ جهان» پرداخت و ماه گذشته نیز در مصاحبه با یکی از روزنامه‌های اسرائیلی دربارۀ شیوع ویروس کرونا، اعلام کرد که چین در حال حاضر «سپر بلای جهان» شده است.

نگرانی امنیتی واشنگتن

گسترش مناسبات چین با رژیم صهیونیستی از سال ۲۰۰۰ شروع شده، ولی طی سال‌های اخیر روندی فزاینده به خود گرفته است. روزنامه «ساوت چینا مورنینگ پست»، نوشته بود که در سال ۲۰۱۶ سرمایه‌گذاری مستقیم چین در اسرائیل تقریباً سه برابر شده و به ۱۶ میلیارد دلار رسیده است. سرمایه‌گذاری چینی‌ها در اسرائیل به ویژه در نرم‌افزار، خدمات IT و الکترونیکی مصرفی در سال‌های اخیر به سرعت رشد کرده، ضمن اینکه یک شرکت چینی بندر حیفا - بزرگ‌ترین بندر اسرائیل - را تا سال ۲۰۲۱ به مدت ۲۵ سال اداره می‌کند و یک شرکت مهندسی چینی هم مناقصه‌ای برای ساخت بندر ۱ میلیارد دلاری اشدود را برنده شده است. مؤسسه امریکایی «RAND» در گزارش مشروح خود جنبه‌های مختلف مناسبات رژیم صهیونیستی با چین را ارزیابی کرده و درباره تأثیر گسترش مناسبات چین با اسرائیل بر امریکا هشدار داده است: «تعامل چین با اسرائیل در حوزه فناوری می‌تواند به خصوص در سایه تنش‌های تجاری فزاینده امریکا با چین، باعث ناراحتی واشنگتن شود.» مؤسسه رند نوشته است: «حضور چین در بنادر تجاری مجاور پایگاه‌های دریایی اسرائیل، باعث نگرانی‌های امنیتی برای اسرائیل و احتمالاً امریکا خواهد شد.» برخی ناظران مدت‌هاست هشدار می‌دهند که هرچند شرکت‌های چینی و اسرائیلی از ادامه همکاری خشنود هستند، ولی این همکاری برای امریکا تبعات امنیتی خواهد داشت. جیسون مک نیو، مؤسس و رئیس سایبر سیکیوریتی در پنسیلوانیای امریکا گفته است: «یکی از بزرگ‌ترین اشکالاتی که در مورد چین وجود دارد این است که این کشور به قوانین مالکیت معنوی سایر کشور‌ها احترام نمی‌گذارد؛ بنابراین اسرائیل باید در مورد نوع شرکت‌هایی که در چین سرمایه‌گذاری می‌کنند، بسیار مراقب باشد. لی برانستیتر، استاد سیاست اقتصادی و عمومی در کالج هینز در دانشگاه کارنگی ملون می‌گوید: «نگرانی در امریکا این است که تکنولوژی اسرائیل سرانجام از ارتش چین سر درآورد.» به گفته این استاد دانشگاه «پنتاگون نگران است که شرکت‌های چینی بتوانند با سرمایه‌گذاری در هوش مصنوعی نسل جدید تسلیحات را تولید و ارتش امریکا یا متحدان این کشور را تهدید کنند.»
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار