کد خبر: 1003895
تاریخ انتشار: ۳۰ ارديبهشت ۱۳۹۹ - ۰۰:۰۰
یک روز پس از امضای توافق سیاسی میان اشرف غنی و عبدالله عبدالله، گروه طالبان مسئولیت حمله انتحاری به مقر امنیت ملی در غزنی را که بیش از ۴۰ کشته و زخمی به جای گذاشت بر عهده گرفت. این حمله اگرچه بنابر اعلام مقامات طالبان اعتراض به فرمان اشرف غنی در حالت تهاجمی نیرو‌های دفاعی افغانستان در برابر طالبان بود، اما مخالفت این گروه با توافق اخیر نشان می‌دهد که طالبان توافق را قبول ندارد و به عبارتی با هر کدام از جناح‌های افغانستان، به عنوان بخشی از نیرو‌های افغان و نه به عنوان دولت مذاکره می‌کند.
آزاده سادات عطار
سرویس بین الملل جوان آنلاین: هنوز جوهر توافق سیاسی که اشرف غنی و عبدالله عبدالله روز یک شنبه امضا کردند، خشک نشده بود که مسئولان محلی ولایت غزنی اعلام کردند صبح روز دوشنبه، مقر «۷۰۳» ریاست امنیت ملی این ولایت هدف یک حمله انتحاری قرار گرفته است. طارق آرین، سخنگوی وزارت کشور افغانستان وقوع این حمله انتحاری را تأیید کرد. واحدالله جمعه‌زاده، سخنگوی والی غزنی در تشریح حادثه گفت که این حمله با استفاده از یک خودروی بمب‌گذاری‌شده صورت گرفته و در نتیجه آن تاکنون هفت نفر کشته و ۴۰ نفر دیگر زخمی شده‌اند. وی افزود: این آمار اولیه بوده و تعداد زخمی‌ها و قربانیان آن در حال افزایش است. جمعه‌زاده همچنین گفت که قربانیان همه نظامیان امنیت ملی غزنی هستند و تلفات غیرنظامیان هنوز مشخص نیست، ولی انفجار قدرتمند بوده و به خانه‌های مسکونی اطراف محل، آسیب جدی وارد شده است. بازمحمد همت، رئیس بیمارستان غیرنظامی ولایتی غزنی نیز از انتقال هفت کشته و ۴۲ زخمی که وضعیت ۱۰ نفر از آنان وخیم است، به این بیمارستان خبر داد.

طالبان توافق را قبول ندارد

پس از حمله‌های اخیر در کابل و ننگرهار، اشرف غنی دستور داد که نیرو‌های امنیتی و دفاعی کشور ازحالت دفاع فعال خارج شده و در برابر گروه طالبان حالت تهاجمی به خود بگیرند.

طالبان که پیش‌تر از پذیرفتن مسئولیت حملات قبلی شانه خالی کرده بود، مسئولیت حمله دیروز غزنی را پذیرفته و گفته که این اقدام در واکنش به فرمان غنی، انجام شده است. اما موضع‌گیری طالبان در مخالفت با توافق غنی – عبدالله به وضوح نشان می‌دهد که این گروه توافق را قبول ندارد. براساس این توافق، اشرف غنی همچنان رئیس‌جمهور است و عبدالله عبدالله هم مسئولیت «شورای عالی مصالحه» را خواهد داشت و نیز در کابینه ۵۰ درصد سهم خواهد داشت. سهیل شاهین، سخنگوی دفتر سیاسی طالبان در قطر در واکنش به توافق یاد شده، گفت: «اتفاقاتی که در کابل رخ می‌دهد تکرار تجربه شکست خورده قبلی است و طرف‌های درگیر باید بر حل مسئله اصلی تمرکز کنند. روند آزادی زندانیان باید تکمیل شده و هرچه سریع‌تر مذاکرات بین‌الافغانی آغاز شود.» شاهین حل معضل افغانستان را در عملی شدن پیمان دوحه خواند و تأکید کرد که باید از ایجاد موانع در این روند اجتناب شود.

کابل: طالبان در اندیشه صلح نیست

مسئولان امنیتی و دفاعی افغانستان درادامه بی‌ثباتی امنیتی در روز‌های گذشته به ویژه حمله به غزنی، روز دو شنبه تشکیل جلسه دادند. مسعود اندرابی، سرپرست وزارت کشور در این نشست، با اعلام اینکه طالبان با تروریسم جهانی در ارتباط است، یک بار دیگر این گروه را مسئول حملات تروریستی اخیر در کشور دانست و تأکید کرد که این گروه بعد از پایان مرحله کاهش خشونت‌ها پی‌درپی تعهداتش را نقض کرده و هیچ قصدی برای صلح در کشور ندارد. به گفته او، طالبان بستر رشد تروریست‌ها در افغانستان است و همواره زمینه اشاعه آنان را فراهم می‌کند. سرپرست وزارت امور کشور در بخش دیگری از سخنانش گفت که حکومت افغانستان تاکنون به تمام تعهدات در توافقنامه میان امریکا و طالبان عمل کرده است و با ر‌هایی بیش از هزار زندانی و کاهش خشونت از طرف نیرو‌های امنیتی این موضوع را نشان داده است. اندرابی تصریح کرد که هم اکنون نیرو‌های دفاعی و امنیتی کشور آمادگی دارند که در هر جا لازم باشد با مشت آهنین با طالبان مواجه شوند. احمد ضیاء سراج، سرپرست ریاست عمومی امنیت ملی نیز در این نشست گفت که یکی از بند‌های مهم توافقنامه امریکا با طالبان کاهش خشونت‌ها بود، اما گروه طالبان از زمان امضای توافقنامه تاکنون بیش از ۳ هزار و ۸۰۰ حمله تروریستی را در نقاط مختلف کشور سازماندهی کرد که در مقایسه با سال گذشته افزایش قابل‌توجهی داشته است. این گروه تلاش کردند از توافقنامه به نفع خود استفاده کنند و همواره درصدد جلب و جذب افراد جدید بودند. درهمین حال، اسدالله خالد، سرپرست وزارت دفاع ملی نیز طالبان را مسئول تمام نابسامانی‌ها درکشور دانسته و تأکید کرد که نیرو‌های امنیتی و دفاعی کشور از تمامیت ارضی، جان و مال مردم دفاع خواهند کرد.

استقبال جهانی از توافق غنی و عبدالله

محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه ایران، ساعتی پس از امضای توافق، در تماس تلفنی با محمد اشرف غنی و عبدالله عبدالله، از امضای توافقنامه سیاسی میان این دو استقبال کرد. ناتو نیز ضمن مهم توصیف کردن امضای توافقنامه سیاسی میان غنی و عبدالله، از طالبان خواسته به تعهدات‌شان مبنی بر کاهش خشونت، مشارکت در مذاکرات بین الافغانی و سازگاری واقعی برای تأمین صلح پایدار در افغانستان پایبند باشند. دفتر نمایندگی سازمان ملل در افغانستان (یوناما) نیز با انتشار بیانیه‌ای ابراز امیدواری کرده که دولت افغانستان به عنوان یک دولت متحد عمل کرده و از حقوق همه افغان‌ها محافظت کند. جوزف بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، هند، پاکستان و امریکا دیگر طرف‌هایی هستند که از توافق میان دو چهره سیاسی افغان استقبال کرده‌اند. مایک پمپئو، وزیر امور خارجه امریکا تلفنی با غنی و عبدالله صحبت کرده است.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار