کد خبر: 1004038
تاریخ انتشار: ۳۱ ارديبهشت ۱۳۹۹ - ۰۶:۱۵
ترامپ در آستانه انتخابات ریاست جمهوری امریکا فقط در این فکر است که در پی مصالحه با طالبان زمینه خروج از افغانستان را فراهم کند و ژست صلح‌طلبی بگیرد بدون اینکه مسئولیت دو دهه دخالت در این کشور را بپذیرد و طالبان که بعد از توافق احساس کرده دستش باز شده است، به قول دولتی‌ها نزدیک به ۴ هزار حمله انجام داده است و عملاً دورنمای صلح واقعی تیره و تار است. در چنین شرایطی چهار کشور همسایه افغانستان که می‌دانند خروج ترامپ مقدمتاً اهداف تبلیغاتی دارد و در ثانی اهدافی برای ایجاد تنش‌های شدید در افغانستان و صدور آن به همسایگان و کل آسیای مرکزی دارد، از امریکا خواسته‌اند «به شیوه منظم و مسئولانه خارج شوند به نحوی که شرایط در افغانستان انتقال بدون مشکل را تجربه کند.»
سرویس بین الملل جوان آنلاین: همزمان با اعلام وزارت خارجه امریکا مبنی بر سفر زلمی خلیل‌زاد، نماینده ویژه وزارت خارجه امریکا در امور صلح افغانستان به دوحه و کابل، وزارت خارجه ایران اعلام کرده که روز دو شنبه نمایندگان ویژه کشور‌های ایران، پاکستان، چین و روسیه گفت‌وگوی اینترنتی در مورد وضعیت جاری در افغانستان و روند صلح و آشتی در آن کشور با همدیگر گفتگو کرده‌اند. بر اساس بیانیه وزارت خارجه ایران شرکت‌کنندگان در این اجلاس مجازی ضمن تصریح بر احترام خود به حق حاکمیت، استقلال و وحدت ارضی افغانستان و تصمیم مردم آن کشور در تعیین مسیر تحولات آینده شان از توافق بین رهبران دو جناح سیاسی اصلی استقبال و ابراز امیدواری کرده‌اند که این تحول مهم آغاز مذاکرات بین الافغانی را تسریع کند. شرکت‌کنندگان از تمام گروه‌های قومی و احزاب افغانستان، از جمله طالبان خواسته‌اند که از فرصت‌ها برای اقدام جهت فراهم کردن شرایط آغاز هر چه سریع‌تر مذاکرات بین‌الافغانی استفاده کنند.

اما مهم‌ترین موضوعی که شرکت‌کنندگان درباره آن بحث و در بیانیه پایانی اجلاس تأکید کرده‌اند که آن را از نزدیک مورد توجه قرار می‌دهند، پیامد‌های تحولاتی است که پس از خروج نیرو‌های خارجی از افغانستان به وقوع می‌پیوندد. بر همین اساس همسایگان افغانستان از نیرو‌های خارجی خواسته‌اند به شیوه منظم و مسئولانه خارج شوند به نحوی که شرایط در افغانستان انتقال بدون مشکل را تجربه کند.

در اعلامیه مشترک همسایگان افغانستان تمام طرف‌ها در افغانستان ترغیب شده‌اند که اقدامات جدی علیه القاعده، داعش، جنبش ترکستان شرقی، تحریک طالبان پاکستان و سایر سازمان‌های تروریستی که علیه کشور‌های منطقه عملیات می‌کنند اتخاذ کرده و تولید و قاچاق مواد مخدر را در آن کشور کاملاً ریشه‌کن کنند. در نهایت چهار طرف اجلاس توافق کرده‌اند که تماس‌های خود را در مورد موضوع افغانستان حفظ و با همدیگر برای پیشبرد صلح و آشتی ملی و بازسازی افغانستان همکاری کنند که نشان از تلاش برای مدیریت خلأیی است که امریکا امیدوار است با خروج سریع از افغانستان و فرار از مسئولیت بازسازی این کشور، آنجا را تبدیل به مرکز تنشی جدیدی کند که به سادگی به همسایگانش سرایت خواهد کرد.

تداوم خروج بدون توجه به افزایش خشونت

«محمد مسعود اندرابی»، سرپرست وزارت کشور افغانستان از افزایش حملات طالبان در این کشور خبر داده و گفته است که طالبان برخلاف آنچه در توافقنامه صلح با امریکا متعهد شده بودند، به خشونت‌های‌شان ادامه می‌دهند. سرپرست وزارت کشور افغانستان در این ارتباط به حملات اخیر در ننگرهار، کابل، پکتیا و غزنی اشاره کرده و افزوده است: طالبان پس از توافقنامه صلح با امریکا تاکنون ۳ هزار و ۸۰۰ حمله را انجام داده، اگرچه برای پذیرفتن مسئولیت آن‌ها هیچ اعلامیه‌ای نداده است.

از سوی دیگر وزارت دفاع افغانستان در اطلاعیه‌ای اعلام کرد که جنگجویان طالبان نیمه شب دو شنبه حملات تهاجمی خود را به شهر قندوز آغاز کردند که طی آن هشت جنگجوی دیگر این گروه زخمی و مجبور به عقب‌نشینی شدند. این وزارت افزوده است که طالبان همزمان در شهرستان‌های خان‌آباد، چهاردره و امام صاحب نیز حملاتی را آغاز کرده بودند که این حملات نیز دفع شده است. همچنین مدت هاست کارشناسان درباره ظهور مهندسی شده داعش در افغانستان خبر می‌دهند و چندی پیش داعش مسئولیت انفجار مرگبار اخیر در بیمارستان کابل را بر عهده گرفت. با این حال سخنگوی پنتاگون روز گذشته تأکید کرد که واشنگتن همچنان قصد دارد اهداف خروج نیروهایش از افغانستان را محقق کند و این روند همچنان در دستورکار است. به گزارش پایگاه خبری هیل، یک مقام وزارت دفاع امریکا گفت، براساس توافق ماه فوریه با طالبان، خروج حدود ۳هزار و ۴۰۰ تن از نیرو‌های امریکایی تا اوایل ژوئیه ادامه دارد.

جاناتان هافمن، سخنگوی پنتاگون در کنفرانس خبری به خبرنگاران گفت: ما همچنان به پیشبرد کاهش نیرو‌های که به آن متعهد شده‌ایم، ادامه می‌دهیم. این برنامه هنوز ادامه دارد و انتظار داریم که این اقدام طبق جدول زمانی مورد توافق با طالبان اجرا شود. با این حال اکنون از شمار دقیق نیرو‌های امریکایی حاضر در افغانستان اطلاع ندارم.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار