کد خبر: 1004278
تاریخ انتشار: ۰۲ خرداد ۱۳۹۹ - ۱۴:۰۵
کارشناس مرکز ملّی پاسخگویی به سؤالات دینی:
میثم یاسا، گفت:نگاهی که اسلام به جایگاه مادر در خانواده دارد،او را مدیر و مسئول اداره خانه می داند و پدر را مدیر خانواده و به تعبیر امروزی به مادر نقش مدیر داخلی خانواده داده شده است. در تشبیهی دیگر او مانند فرمانده ای است که مسوولیت او حفظ انسجام عاطفی و روانی اعضای درون سازمانی اوست که اگر در انجام وظایفش کوتاهی نماید،شیرازه زندگی و خانواده از هم خواهد پاشید و اگر به درستی رفتار نماید باید منتظر رشد و شکوفایی اعضای خانواده حتی پدر خانواده بود و البته عیار مسوولیت پذیری یک مادر در بحران ها مشخص می شود همانند عیار توانمندی یک فرمانده که در زمان حمله دشمن به مقر تحت فرماندهی او سنجیده خواهد شد.

به گزارش خبرنگار جوان آنلاین از اصفهان ،مدتی است که مردم مورد حمله ویروسی منحوس به نام کرونا قرار گرفته اند که تبعات این حمله از همان روزهای اولیه با موضوع قرنطینه در فضای خانه و خانواده ها خودش را نشان داد یعنی حمله به یک پایگاه اساسی در جامعه به نام خانواده. واضح است که پدر بیکار و خانه نشین شده و مشکلات این موضوع در خانه خودش را نشان می دهد،فرزندان هم از حضور در مدرسه منع شدند و این موضوع علاوه بر دغدغه تحصیل در خانه و از طریق فضای مجازی،منجر به اتفاقاتی مانند کلافگی و بی حوصلگی آنان و مشاجرات بین آنان را افزایش داد که ترکش های همه این آسیب ها متوجه مدیر خانه که همان مادر است می باشد. حال اگر مادر در این شرایط نتواند از نیروی مدیریتی خود بهره بگیرد هم تنش ها و مشکلات بیشتر خواهد شد و هم خودش به فردی افسرده و کلافه تبدیل خواهد گردید. به راستی اگر به صورت جزئی و موردی و به دور از شعارهای غیرقابل تحقق بخواهیم به برخی موارد که مادران در این شرایط سخت می توانند انجام دهند اشاره کنیم این چند مورد را می توان نام برد:

  1. دلبری و جلوه گری از اوصاف ذاتی زنان است اما وقتی پای عمل جنسی به میان می آید مردان نیز بسیار فعال اند به ویژه اگر شرایط در کنار هم بودن فراهم باشد. بنابراین فرصت خانه نشینی را یک زن بامهارت نباید از دست دهد و با گرمابخشیدن به روابط عاشقانه و جنسی،هم به تحکیم زندگی زناشویی خود کمک کند و هم در نگاهی حداقلی، فشارهای فکری و روانی ناشی از کرونا را از روی ذهن شوهرش بردارد.

2.زن و شوهر در طول روز نیازمند به داشتن خلوت هستند  پس چه بهتر که از فرصت قرنطینه در جهت خلوت و گفتگو با همسر آن هم در راستای ایجاد آرامش روانی شوهر و امیدبخشی به او نسبت به آینده زندگی و مسائل معیشتی استفاده شود.مثلا به شوهرش اطمینان دهد که با قناعت و تدبیر و البته توکل به خدا،به او کمک خواهد کرد تا از این شرایط خارج شوند.

  1. از دیگر اقدامات مهارتی مادر در این ایام بهره گیری از توان فرزندان در انجام امور منزل مانند نظافت یا تهیه غذا مانند سحری و افطاری و ... می باشد.
  2. توجه به برنامه های معنوی در خانه. برنامه هایی مانند اقامه نماز جماعت یا اکنون که ماه مبارک رمضان هست،قرائت قرآن، بیدار نگه داشتن فرزندان در طول سحر و استفاده از برنامه های معنوی سحر مانند مناجات خوانی سحرها ودر یک جمله تحریک ذائقه فرزندان برای درک زیبایی های معنوی سحر.
  3. اکنون که دروس فرزندان به صورت مجازی دنبال می شود،مادر بخشی از فعالیت های خود را باید در کنار فرزندان و در محیط مجازی سپری کند تا ضمن کمک به تحصیل آنان،از آسیب های فضای مجازی هم جلوگیری نماید.
  4. وجود اختلاف و تنش بین فرزندان تقریبا امری شایع است لکن همین موضوع گاهی باعث کلافگی و اعصاب خوردی مادر می شود. بهتر آن است ضمن مدیریت این رفتارها توسط مادر با از بین بردن زمین های تنش،اگر یکی از فرزندان،نوجوان یا بزرگسال می باشد او را تشویق به حضور در پایگاه های جهادی که امروزه در هیئات و مساجد فعال شده است نماید یا با هماهنگی شوهر و در صورت امکان از وی بخواهد که به محل کار پدرش برود و در آنجا به پدر کمک نماید. جالب آنکه گاهی امیرالمومنین علیه السلام برای کمک به همسرشان فرزندان را به محل کار خود در نخلستان ها می بردند تا هم همسرشان آزرده نشوند و هم فرزندان بازی کنند و مشغول باشند.

در هر حال جایگاه مادر در فرهنگ اسلامی همیشه متعالی بوده و البته آنچه به جایگاه او تعالی و قداست می بخشد مدیریت و توان مقابله او با مشکلات و بحران هاست چرا که نابرده رنج،گنج میسر نمی شود. بنابراین شرایط کنونی هم یک امتحان مدیریتی برای مادران خانواده دار است و هم عرصه ای است در جهت قوی سازی خود و اقتداربخشی به جایگاه مادرانه که نکات فوق راهکارهایی بود در این راستا.

 

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار