کد خبر: 1004379
تاریخ انتشار: ۰۳ خرداد ۱۳۹۹ - ۰۵:۰۰
غرب کمربند‌ها را سفت بسته است تا فاز جدیدی از مقابله با چین را در فضای پساکرونایی رقم بزند. علاوه بر اقدامات امریکایی‌ها در گسترس دامنه تحریم‌های چین، حالا متحد اصلی امریکا در آن سوی آتلانتیک یعنی انگلیس هم در تدارک برنامه‌ای برای پایان وابستگی به واردات از چین است. بماند که از شواهد امر برمی‌آید که امریکا هم سیاست‌های متعدد آزار و اذیت ژئوپلتیک چین در شرق دور و در واقع کند کردن تغییر موازنه قوا در این منطقه را با محوریت تسلیح هر چه بیشتر تایوان و تحریک جدایی‌طلبان هنگ‌کنگ پیش خواهد برد.
سرویس بین الملل جوان آنلاین: سیلی از قطعنامه در کنگره علیه چین در راه است. بعد از آنکه سناتور‌های دموکرات و جمهوریخواه امریکا چندی پیش طرح تحریم مقام‌های چینی را به اتهام مشارکت در سرکوب ایغور‌ها دادند، حالا لایحه‌ای را برای اعمال تحریم‌ها علیه مقام‌های چینی بابت نقض «استقلال هنگ‌کنگ» ارائه می‌کنند. به گزارش رویترز، براساس این لایحه که سناتور جمهوریخواه «پت تومی» و سناتور دموکرات «کریس فون هولن» ارائه داده‌اند، تحریم‌های ثانویه علیه بانک‌هایی وضع می‌شود که به دنبال معامله با نهاد‌های حقوقی چینی هستند و به نقض خودمختاری هنگ‌کنگ و نقض تضمین‌های استقلال این دولتشهر اقدام می‌کنند. سناتور فون هولن در بیانیه‌ای اعلام کرد: این لایحه دو حزبی مجازات‌های شدیدی را علیه آن‌هایی که استقلال هنگ‌کنگ را نقض می‌کنند، در نظر می‌گیرد. اعضای کنگره امریکا از دو حزب در حالی موضعی شدید در قبال چین گرفته‌اند که ترامپ هم جنگ لفظی خود را با مقام‌های چینی شدت بخشیده و پکن را مسئول انتشار و شیوع ویروس کرونا در جهان می‌داند. در چنین شرایطی یکی از مقام‌های دولت پکن گفته است، چین به دنبال اعمال قانون جدید امنیت ملی در هنگ‌کنگ است که پس از ناآرامی‌های سال گذشته در این دولتشهر با بهانه قانون استرداد مجرمان به چین مشخص شد غرب امیدوار است این پروژه ادامه یابد، به خصوص که با وجود لغو آن قانون معترضان حمایت سیاسی و پوشش رسانه‌ای غرب به سوی اهداف جدایی‌طلبانه چرخیدند و این دولتشهر مدت‌ها شاهد جولان افرادی بود که تا سرحد بلند کردن عکس ترامپ وابستگی فکری خود را به غرب نشان دادند. ژائو لیجیان، سخنگوی وزارت خارجه چین روز جمعه در واکنش به تحرکات ضد چینی کنگره امریکا گفت، پکن به دنبال همکاری و گفتگو با واشنگتن است، اما اگر ایالات متحده تلاش کند چین را سرکوب کند، مقابله می‌کند. وی تأکید کرد مخالف مداخله خارجی در امور هنگ‌کنگ است، چون هیچ کشوری به جدایی‌طلبان اجازه به خطر انداختن امنیت ملی‌اش را نمی‌دهد. پیش‌تر سخنگوی دفتر کمیسیونر هنگ‌کنگ در وزارت امور خارجه چین روز پنج شنبه تأکید کرده بود که امریکا از طریق قانون «حقوق بشر و دموکراسی هنگ‌کنگ» از دولت هنگ‌کنگ اخاذی می‌کند و اقدامات اخیر واشنگتن برابر با مداخله آشکار در امور داخلی چین است.

تسلیح هر بیشتر تایوان

دولت امریکا، کنگره را از فروش احتمالی اژدر‌های پیشرفته به تایوان به ارزش ۱۸۰ میلیون دلار مطلع ساخت؛ اقدامی که احتمالاً باعث خدشه‌دار شدن بیشتر روابط میان واشنگتن و پکن می‌شود. به گزارش رویترز، امریکا همچون اکثر کشور‌ها روابط دیپلماتیک رسمی با تایوان ندارد، اما طبق قانون می‌تواند برای این جزیره دموکراتیک ابزار نظامی را فراهم کند. چین بار‌ها اعلام کرده است که تایوان بخشی از قلمرو این کشور محسوب می‌شود، اما پکن امیدوار است الحاق این بخش به خاک وطن از طریق فرایندی شبیه به هنگ‌کنگ و به صورتی مسالمت آمیز اتفاق بیفتد. آژانس همکاری امنیتی دفاعی امریکا در بیانیه‌ای گفت: وزارت امور خارجه امریکا فروش احتمالی اژدر‌های پیشرفته ۱۸MK-۴۸ Mod۶ و تجهیزات مرتبط با آن به ارزش تقریبی ۱۸۰ مییون دلار را تأیید کرده است. همزمان با افزایش تهدیدات امنیتی در شرق دور دولت چین روز جمعه اعلام کرد، این کشور هزینه‌های دفاعی خود را در سال جاری میلادی ۶/۶ درصد افزایش می‌دهد که البته پایین‌ترین میزان در سال‌های گذشته است، چون در حال مقابله با بحران اقتصادی پدید آمده ناشی از ویروس کروناست. به گزارش آسوشیتدپرس، براساس آمار‌های وب‌سایت کنگره ملی خلق چین این رقم پایین‌ترین میزان هزینه‌های دفاعی نسبت به چند سال قبل چین است که این کشور را به دارنده دومین و بزرگ‌ترین بودجه دفاعی در جهان با ۱۸۰ میلیارد دلار بدل می‌کند و پس از امریکا قرار می‌دهد.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار