کد خبر: 1004640
تاریخ انتشار: ۰۷ خرداد ۱۳۹۹ - ۰۰:۱۱
مخالفان همچنان برای تعطیلی لیگ برتر تلاش می‌کنند
اعتــراض‌ها، اظهارات ضد و نقیض و مخالفت باشگاه‌ها، فوتبال ایران را یک‌بار دیگر به حاشیه کشانده است. در روز‌هایی که ویروس کرونا و جلوگیری از انتشار آن ورزش جهان را تحت تأثیر قرار داده در کشورمان تمام حواس‌ها معطوف به معترضان برگزاری بازی‌های باقی‌مانده لیگ برتر فوتبال شده و مخالفان برای آنکه به هدف‌شان برسند پای خانواده، مشکلات اقتصادی و تست‌های مثبت کرونای اعضای تیم‌ها را وسط کشیده‌اند.
شیوا نوروزی
سرویس ورزشی جوان آنلاین: جزو عجایب است؛ تمرینات تیم‌ها شروع و تاریخ آغاز دوباره رقابت‌های فصل نوزدهم مشخص شده است، اما تعداد زیادی از تیم‌ها کماکان آسمان و ریسمان می‌بافند تا عالم و آدم را با خطرات کووید ۱۹ آشنا کنند. تا جایی که چهار باشگاه لیگ برتری نامه‌ای نسبتاً تند به وزیر ورزش فرستادند تا برای هزارمین بار نسبت به از سرگیری لیگ هشدار دهند. در صورتی که همین مدیران، مربیان و بازیکنان شاکی به هیچ صراطی مستقیم نیستند و تنها گزینه موجود روی میزشان مختومه اعلام کردن این فصل از رقابت‌ها، آن هم بدون معرفی تیم قهرمان است و بس!

نگرانی‌های بی‌پایان

بسیاری از اهالی فوتبال نگران بالا رفتن آمار مبتلایان به کرونا هستند. مخالفان می‌گویند با شروع بازی‌ها هم بازیکنان، مربیان و دست‌اندرکاران رقابت‌ها کرونا می‌گیرند و هم خانواده‌های‌شان. البته اعتراض‌ها چند هفته‌ای است که آغاز شده و مثبت شدن تست چند نفر نمونه‌هایی است که می‌توانند به آن استناد کنند. روز گذشته باشگاه فولاد خوزستان از مثبت شدن تست پنج عضو این تیم خبر داد. گل‌گهر سیرجان شش مبتلا دارد، تست دو نفر از تدارکات پرسپولیس نیز مثبت اعلام شده و در قرنطینه هستند. سایپا هم یک کرونایی دارد و گفته می‌شود چهار بازیکن تراکتورسازی نیز مشکوک به کرونا هستند. همه این موارد برای منتقدان سازمان لیگ کافی است تا هجمه علیه شروع بازی‌ها را تشدید کنند.

سعید رمضانی، سرپرست باشگاه استقلال در تازه‌ترین اظهاراتش پروتکل‌های مصوب سازمان لیگ را زیر سؤال برده و آن را غیرقابل اجرا خوانده است: «حرف بزنیم، می‌گویند دنبال بهانه هستند، ولی واقعاً کدام یک از این پروتکل‌ها قابل اجرا هستند. می‌گویند با رعایت فاصله تمرین کنید، مگر چنین چیزی ممکن است. می‌گویند باید هر نفر در هتل در یک اتاق باشد، مگر می‌شود در شهرستان هتلی پیدا کرد که ۵۰ اتاق خالی داشته باشد. سازمان لیگ باید یک تصمیم عملیاتی بگیرد تا لیگ قابل اجرا باشد.» جواد نکونام، سرمربی فولاد نیز در گفتگو با میزان از نگرانی‌اش نسبت به خانواده بازیکنان و مربیان گفت: «قطعاً مخالف برگزاری مسابقات هستم. دغدغه اصلی ما خانواده‌هایمان هستند. دو فرزند کوچک دارم و خیلی‌ها شرایط من را دارند. اگر اتفاقی برای یکی از اعضای خانواده فوتبالی‌ها رخ دهد، چه کسی پاسخگو است». فرهاد حمیداوی، مالک باشگاه شهرخودرو دوباره مخالفتش را اعلام کرد: «ما زیرساخت‌ها و امکانات لیگ‌های اروپایی را نداریم. از همه عزیزان فوتبال خواهش می‌کنم مدام نگویند بوندس‌لیگا شروع شده است. دورتموند سه زمین تمرین کنار هم دارد که در هر کدام از آن‌ها شش نفر تمرین می‌کنند. تیم شهرخودرو در رتبه پنجم لیگ فوتبال این مملکت است، اما یک زمین فوتبال ندارد.»

بحران مالی!

مشکلات اقتصادی چالش دیگری است که برخی باشگاه‌ها به آن متوسل شده‌اند. عطا بهادری، رئیس هیئت مدیره باشگاه نفت مسجدسلیمان هم در گفتگو با ایسنا به هزینه‌های تحمیلی پس از کرونا اشاره کرد: «همه تیم‌ها مشکل مالی دارند و این مشکلات تنها برای ما نیست. هتل تیم‌ها باید متفاوت باشد، به جای یک اتوبوس باید از چند اتوبوس استفاده و پرواز‌ها چارتر شود. این‌ها باعث چند برابر شدن هزینه‌ها می‌شود. ضمن اینکه قبل از این قضایا هم ما مشکلات مختلفی داشتیم و حالا هم به مشکل شدید مالی برخورده‌ایم. ماجرای کرونا هم وضعیت را بدتر کرده و شرایط دشواری را برای ما و برای همه تیم‌های لیگ برتری به وجود آورده است.» گویا هزینه تست کرونا برای برخی باشگاه‌ها هزینه نجومی محسوب می‌شود. ایزد سیف‌الله‌پور، قائم‌مقام باشگاه نساجی خواستار پرداخت هزینه انجام تست کرونا از سوی فدراسیون شد: «دوستان فرمودند هر پنج روز یک‌بار تست بگیریم. هزینه هر بار تست ۲۵ میلیون تومان می‌شود. ما یک‌بار تست دادیم. ایفمارک، کمیته پزشکی، فدراسیون فوتبال هزینه‌ها را پرداخت کنند، اصلاً هر روز تست بگیرند. ما پولی نداریم که بدهیم. اسپانسر ما یک هواپیمایی است، الان که پرواز‌ها تعطیل هستند از کجا این هزینه را پرداخت کنیم.»

تست‌های ارزان

اگرچه مشکل معترضان هزینه‌های تحمیلی کرونا و ترس از این ویروس نیست، ولی فدراسیون پزشکی ورزشی قرار است فکری به حال هزینه تست کرونا کند. دیروز نشست مسئولان این فدراسیون با مسئول کمیته مسابقات لیگ فوتبال برگزار شد. رضا سعیدی، سخنگوی فدراسیون پزشکی ورزشی با اشاره به نتایج این جلسه گفت: «فدراسیون پزشکی ورزشی از محل دریافت سرانه‌هایی که از آحاد جامعه ورزشی می‌گیرد، بودجه‌ای در اختیار دارد که آن را به پرداخت هزینه‌های درمان و ارائه خدمات درمانی به تمام جامعه ورزش کشور اختصاص داده، نه فقط فوتبالیست‌ها. در حال حاضر هزینه تست‌ها به صورت آزاد ۶۰۰ تا ۸۰۰ هزار تومان است. قرار است با وزارت بهداشت رایزنی کنیم و تا جایی که امکان دارد کیت‌ها به شکل ارزان‌تر و با هزینه دولتی در اختیار باشگاه‌ها قرار گیرد.» برگزاری یا عدم برگزاری لیگ نکته دیگری بود که سعیدی به آن اشاره کرد: «وظیفه فدراسیون پزشکی ورزشی تدوین پروتکل‌ها و دستورالعمل‌هاست و بحث بازگشایی و شروع لیگ کاملاً فنی است. تصمیم قطعی را خود فدراسیون و سازمان لیگ خواهند گرفت. فدراسیون پزشکی دخالتی در این موضوع نمی‌کند.»

درخواست از باشگاه‌ها

سهیل مهدی، مسئول برگزاری مسابقات لیگ برتر در گفت‌وگویی رادیویی با تردید از نحوه انجام تست‌ها توسط باشگاه‌ها صحبت کرد: «پروتکل بهداشتی که به باشگاه‌ها ابلاغ شد به بوندس‌لیگا مربوط نمی‌شود. ما دستورالعمل بوندس‌لیگا را خواندیم و دستورالعمل اجرایی مسابقات را مطابق با شرایط استاندارد بهره برداری کردیم، نه مطابق با لیگ دیگری. چیزی که اکنون جای بحث دارد این است که ما اصلاً نمی‌دانیم تستی که تیم‌ها گرفته‌اند، تست PCR یا تست دیگری است. خواهشم از تیم‌ها این است که این تست را انجام و اجازه دهند فدراسیون پزشکی ورزشی و ایفمارک در این بحث تصمیم‌گیری کنند، چراکه باید مطابق استاندارد‌ها باشد. در فاز تمرین اگر بازیکنانی که مبتلا شده‌اند به قرنطینه بروند و از تیم جدا شود، منعی برای آماده‌سازی تیم وجود ندارد، اما در فاز مسابقات موارد دیگری وجود دارد که باید آن‌ها را رعایت کرد.»
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار