کد خبر: 1004867
تاریخ انتشار: ۱۰ خرداد ۱۳۹۹ - ۱۳:۱۱
"درسال جهش تولید ذوب آهن اصفهان گام نخست را بر دااشت"
مهندس علیرضا رضوانیان گفت :ذوب آهن اصفهان با جلوگیری از خروج و دفن سالیانه 1500 تن ضایعات و تبدیل آن به محصول ، گام بلند و موثری در راه حفظ و صیانت از محیط زیست برداشت که نتایج بسیار چشمگیری در منطقه دارد .

به گزارش خبرنگار جوان آنلاین از اصفهان ، مدیر تولیدات کک و مواد شیمیایی با ذکر مطلب فوق گفت : با همت همکاران توانستیم از خروج و دفن سالیانه حدود 1500 تن ضایعات جلوگیری کنیم که این امر با تغییر تکنولوژی و توان علمی کارخانه و شرکت هایی که این محصولات را می خرند صورت گرفت  .

مهندس رضوانیان افزود : یکی از سنگین ترین ضایعات کک سازی که فوسی است بخشی از این ضایعات است که خوشبختانه با تعامل با پالایشگاه قطران تصفیه می شود و به محصول تبدیل می گردد که ضمن ایجاد درآمد برای شرکت ، نقش مهم در کاهش آلایندگی دارد.

مدیر تولیدات کک و مواد شیمیایی شرکت این موفقیت را به مدیرعامل و کارکنان شرکت تبریک گفت و افزود : امیدوارم این اقدام در کنار سایر فعالیت های مهم زیست محیطی ذوب آهن همچون تعویض درب های فلکسیبل ، افکار عمومی را متقاعد سازد که حفظ محیط زیست امروز اولویت اصلی ذوب آهن اصفهان است و در این راه با وجود همه مشکلات ، از هیچ تلاشی دریغ نخواهد ورزید .

مهندس سید حبیب اله رضوی سرپرست واحد یک بازیابی مواد کک سازی در این خصوص گفت : در فرایند تولید کک ، ذغالسنگ پس از پخته شدن در کوره های کک سازی  و دانه بندی شدن جهت احیای سنگ آهن به کوره بلند ارسال می شود. گاز حاصل از این فرایند وارد واحد پالایش گاز شده و پس از تصفیه مقدماتی در سردکننده های گاز کک و الکتروفیلترها ، جهت حذف آمونیاک وارد واحد سولفات آمونیوم می شود . در این واحد آمونیاک و اسید سولفوریک ضمن انجام فعل و انفعالات شیمیایی به سولفات آمونیوم تبدیل شده و به فروش می رسد. گاز کک پس از آن وارد واحد جذب و تقطیر بنزول شده و بنزول خام و نفتالین گاز استحصال می شود .

وی افزود : در هنگام جذب بنزول و نفتالین از گاز کک سایر هیدروکربن های قابل جذب در روغن جاذب نیز از گاز کک جدا شده و تحت عنوان محصول میانی ناشی از کک جداسازی می شود. میزان تولید سالیانه این محصول بالغ بر 300 تن می باشد. این محصول طی سالیان متمادی در حوضچه های تنگه جوزدان انبارش می شده است. یکی دیگر از میعانات گاز کک قطران و فوسی می باشد که قطران به عنوان محصول گران بها بفروش رفته ولی فوسی نیز که میزان تولید سالیانه آن حدود 400 تن می باشد در حوضچه های تنگه جوزدان نگهداری می شده است.

مهندس رضوی اظهار داشت : اخیرا در راستای حفظ و صیانت از محیط زیست و افزایش بهره وری شرکت ، طی انجام اقدامات اصلاحی ، فوسی قطران و محصول میانی ناشی از کک به محصول با ارزش تبدیل شده و به شرکت های مصرف کننده از جمله پالایشگاه قطران زغالسنگ فروخته شده است.

لازم به ذکر است پروژه های مشابهی در دست مطالعه و بررسی است تا با انجام اقدامات مشابه نسبت به کاهش حداکثری آلاینده های زیست محیطی اقدام گردد.

 

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر