کد خبر: 1005420
تاریخ انتشار: ۱۳ خرداد ۱۳۹۹ - ۰۰:۴۱
جورج فلوید تنها نیست
وحشی‌گری پلیس امریکا در برخورد با یک شهروند سیاهپوست این کشور خشم مردم دنیا را به همراه داشته است.
شیوا نوروزی
سرویس ورزشی جوان آنلاین: پس از انتشار خبر فوت جورج فلوید ۴۶ ساله به دست پلیس نژادپرست امریکا، مردم این کشور به نشانه اعتراض به خیابان‌ها آمدند. در حالی که به دستور ترامپ نیرو‌های ویژه این کشور با خشن‌ترین رفتار‌ها سعی در ساکت کردن معترضان دارند، ورزشکاران مطرح جهان هم به شیوه‌های مختلف انزجار خود از تبعیض نژادی در ایالات متحده را نشان دادند.

هت‌تریک با طعم اعتراض

در بین پنج لیگ معتبر فوتبال اروپا تنها مسابقات لیگ آلمان در جریان است و ستاره‌های تیم‌های بوندس‌لیگا از این فرصت برای نشان دادن خشم خود استفاده کردند. دورتموند تیم دوم جدول این رقابت‌ها پیروزی ۶ بر یک را مقابل تیم پادربورن کسب کرد. هت‌تریک جیدون سانچو در این بازی رنگ و بوی خاصی به بوندس‌لیگا داد؛ هافبک ۲۰ ساله بعد از زدن گل اول، پیراهنش را درآورد تا همه آن جمله معروف ضدنژادپرستی را ببینند؛ «عدالت برای جورج فلوید». بازیکن انگلیسی اینگونه حمایتش را از مردم سیاهپوست امریکا نشان داد و در صفحه شخصی‌اش نیز از شادی پس از گلش دفاع کرد: «این اولین هت‌تریک دوران حرفه‌ای من است. این لحظه تلخ و شیرینی برای من بود، چیز‌های مهم‌تری در دنیا در جریان است که ما باید به آن‌ها اشاره و برای تغییر کمک کنیم. باید گردهم بیاییم و متحد شویم و برای عدالت بجنگیم. ما در کنار هم قدرتمندتر هستیم.» بعد از او نیز اشرف حکیمی، مهاجم مراکشی زردپوشان بعد از گلزنی شعار «عدالت برای جورج فلوید» را نشان داد.

اعتراض‌ها به زنبور‌ها ختم نشد و مهاجم فرانسوی مونشن‌گلادباخ نیز علیه نژادپرستی موضع‌گیری کرد. مارکوس تورام، پسر لیلیان تورام مشهور دو گل از چهار گل تیمش مقابل یونیون را زد. تورام با زانو زدن کنار زمین پس از زدن گل اولش به نوعی از اعتراض‌های مردمی در امریکا حمایت کرد. جالب اینکه مارکو رز، سرمربی گلادباخ نیز در پایان بازی قاطعانه از حرکت اعتراضی بازیکنش حمایت کرد: «مارکوس اهمیت موضوع مبارزه با نژادپرستی را نشان داد. تورام الگویی را برای مبارزه علیه نژادپرستی نشان داد که همه ما از آن حمایت می‌کنیم.»

معترضان امریکایی

با اینکه دونالد ترامپ برای سرکوب مخالفان دست به هر تهدید و اعمال زوری می‌زند، اما ورزشکاران مطرح امریکایی میدان را خالی نکرده‌اند و اعتراض‌شان را نشان می‌دهند. کالین کاپرنیک، بازیکن مطرح فوتبال امریکایی که پیش از این هم با زانو زدن در زمان پخش سرود ملی امریکا خشم ترامپ را برانگیخته بود، این‌بار نیز علیه قاتلان فلوید ایستاده است: «وقتی تمدن به مرگ می‌انجامد، شورش تنها واکنش منطقی است. خیلی‌ها از صلح صحبت می‌کنند، ولی حرف‌شان شنیده نمی‌شود، چراکه خشونت شما باعث این مقاومت شده است.» مایکل جردن، اسطوره بسکتبال این کشور هم به عنوان یک شهروند سیاهپوست امریکایی از رفتار‌های نژادپرستانه انتقاد کرد: «عمیقاً غمگین هستم، احساس درد می‌کنم و عصبانی‌ام. من در کنار کسانی می‌ایستم که در حال اعتراض به نژادپرستی نهادینه شده و خشونت نسبت به مردمان رنگین‌پوست در کشورمان هستند. دیگر بس است.» لبرون جیمز، ستاره سیه‌چرده NBA نیز در صفحه شخصی‌اش نوشت: «نمی‌توانم نفس بکشم.»

درخواست همیلتون

نژادپرستی نه تنها در امریکا، بلکه در اروپا نیز به وضوح دیده می‌شود. در شرایطی که ورزشکاران ایالات متحده حمایت‌شان را از اعتراض‌های گسترده علیه این پدیده ضدبشری اعلام کرده‌اند، چهره‌های شناخته شده‌ای از جمله لوئیز همیلتون نیز به صف معترضان پیوسته‌اند. راننده فرمول یک به عنوان یک سیاهپوست در کشورش انگلیس بار‌ها با رفتار‌های نژادپرستانه مواجه شده است. این راننده ۳۵ ساله که دل پری از این مسئله دارد در پیج اینستاگرامی‌اش به سختی‌هایی که رنگین‌پوستان تحمل می‌کنند، اشاره کرده و از دیگر ستاره‌های ورزش جهان خواسته که حامی معترضان ضدنژادپرستی باشند: «می‌بینم چه کسانی ساکت هستند، برخی از این افراد بزرگ‌ترین ستاره رشته ورزشی خود محسوب می‌شوند، اما ساکت هستند. رشته ورزشی من تحت سلطه سفیدهاست، به همین خاطر است که شما هیچ اعتراضی درباره مرگ جورج فلوید در بین راننده‌های فرمول یک نمی‌بینید. من یکی از معدود افراد رنگین‌پوستم و هنوز تنها هستم. حالا فکر می‌کنید چرا این اتفاق می‌افتد؛ ما در قلب خود با نژادپرستی و نفرت به دنیا نیامده‌ایم، این چیز‌ها توسط کسانی که خودمان می‌دانیم به ما یاد داده می‌شود.»
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار