کد خبر: 1005585
تاریخ انتشار: ۱۶ خرداد ۱۳۹۹ - ۱۴:۲۴
از عرصه دفاع مقدس تا پاسداری از حرم
در طول هشت سال دفاع‌مقدس ورزشکاران ایران با حضور در جبهه‌های حق علیه باطل نشان دادند که وقتی پای حفظ دین، اعتقاد و دفاع از آب و خاک و ناموس در میان باشد، چقدر راحت قید عناوین و مقام‌های زودگذر را می‌زنند و ستاره‌های شرف را به سینه می‌کوبند. اتفاقی که این سال‌ها در قالب مدافعان حرم به گونه ایی دیگر ادامه پیدا کرد و بازهم ورزشکاران نمره قبولی در آن گرفتند. دیروز با امثال ابراهیم هادی و امروز با دلاورانی، چون وحید زمانی نیا.
فریدون حسن
سرویس ورزشی جوان آنلاین: تاکنون ۵ هزار و ۵۰۰ شهید ورزشکار در سطح کشور شناسایی شده‌اند. این شهیدان از ۲۲ فدراسیون کشور بودند که فوتبال با هزار و ۳۰۰ شهید، دو و میدانی با ۹۶ شهید، هندبال با ۷۰ شهید، کشتی با ۴۰۰ شهید، تکواندو با ۵۰۰ شهید، کشتی با بیش از ۴۵۰ شهید، بسکتبال با ۷۰ شهید، والیبال با ۲۰۰ شهید و فدراسیون ورزش‌های رزمی با ۱۰۰ شهید شماری از آن‌ها هستند. شهدایی که نامشان در پی می‌آید قطره‌ای از این دریای بیکران می‌باشند.

شهید ابراهیم هادی
اسطوره جوانمردی، پهلوانی و مردمداری جوانی که خیلی راحت سکو‌های قهرمانی را رها کرد تا برای همیشه جاودانه بماند قهرمانی که کانال کمیل سکوی افتخارش شد و شهادت و گمنامی مدال افتخارش تا برای همیشه جاودانه بماند.

شهید‌سعید طوقانی
از ورزشکاران باستانی بنام تهران بود. در سن هفت سالگی در سال ۱۳۵۶ توانست تنها در عرض سه دقیقه ۳۰۰ دور به دور خود بچرخد و با اجرای حرکات منحصربه‌فرد، بازوبند پهلوانی کشور را از آن خود سازد. در سال ۶۳ در شرق دجله به درجه رفیع شهادت نائل آمد.

شهید‌حسن غازی
سردار شهید‌حسن غازی در سال ۱۳۳۸ در خانواده‌ای مذهبی در اصفهان متولد شد. او در سن ۱۶سالگی به عنوان کاپیتان تیم فوتبال جوانان سپاهان بسیار خوش درخشید و در مسابقات قهرمانی کشور هم در منتخب اصفهان به‌عنوان ورزشکاری متدین، خوش‌فکر، خوش‌اخلاق، مستعد و باخلوص مطرح گردید که با شرایط فنی و تکنیکی بالایی که داشت در مسابقات قهرمانی آسیا به تیم ملی جوانان کشور دعوت شد. شهید غازی همچنین بازوبند کاپیتانی تیم سپاهان را هم به بازو بست. فوتبالیست بااخلاق سرانجام در عملیات خیبر به لقاء‌الله شتافت.

شهید‌مهدی رضایی‌مجد
ورزش ایران از وجود مردان آسمانی بی‌بهره نبوده و شهید «مهدی رضایی‌مجد» کاپیتان اسبق تیم فوتبال جوانان ایران یکی از مردان آسمانی فوتبال ایران است که در زمان حضور خود در این تیم افتخارات زیادی را نصیب ورزش کشور کرد. او در سال‌های ۶۱ و ۶۲ به همراه تیم ملی جوانان به ترتیب در رقابت‌های جام پادشاهی بنگلادش و مسابقات قهرمانی جوانان آسیا در نپال شرکت داشت و موفق شد، برای تیم ملی جوانان در مجموع ۱۵گل به ثمر برساند. سرانجام این ورزشکار قهرمان در دهم اسفند‌ماه ۱۳۶۵ در عملیات تکمیلی کربلای ۵ در منطقه عمومی شلمچه به فیض شهادت نائل شد.

شهید‌محمد قورچانی
استاد محمد قورچانی، متولد محله خوزان خمینی‌شهر اصفهان در سال ۱۳۴۸ تکواندو را نزد استاد کره‌ای به نام جونگ که دان شش داشت، فراگرفت. در سال ۱۳۵۰ پس از بازگشت از تهران بنیانگذار تکواندو در اصفهان شد و باشگاه ورزشی والعصر را در ملک‌شهر تأسیس کرد و در بین شاگردان به استاد (قوچانی) معروف شد. ایشان فرمانده گردان تیپ ۲۵ کربلا بود و سرانجام در سال ۶۱ و در عملیات فتح در جبهه شوش به درجه رفیع شهادت نائل آمد.
هر چند که دفاع‌مقدس به پایان رسید، اما نبرد با اسکتبار و دست نشانده‌های آن تمامی ندارد و طی سال‌های گذشته ورزشکاران این آب و خاک در دفاع از حریم آل‌الله بار دیگر خودنمایی کردند. تقدیم ۱۲۰ شهید با عنوان مدافع حرم از سوی جامعه ورزش در سال‌های گذشته به خوبی نشان می‌دهد که ورزشکاران ایران اسلامی تا چه میزان ولایتمدار هستند. شهیدانی، چون مسعود عسکری، محمد ظهیری و مصطفی صدر زاده (که نامش زینت بخش خانه کشتی شد) و وحید زمانی نیا که همدوش و همراه سردار دل‌ها حاج قاسم سلیمانی آسمانی شد. شهدای ورزشکار پهلولانی را معنا کردند و کاری کردند که امروز با اطمینان کامل بگوییم: «بدون هیچ تردیدی تشخیص به‌موقع زمان در‌خصوص اطاعت از رهبری ویژگی مهم شهدای ورزشکار است.»
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار