کد خبر: 1005867
تاریخ انتشار: ۱۸ خرداد ۱۳۹۹ - ۲۲:۴۵
روز گذشته فاز اول نخستین شهرک مواد مؤثره دارویی در خاورمیانه از طریق ویدئو کنفرانس با حضور وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی افتتاح شد.
زهرا چيذری
سرویس جامعه جوان آنلاین: در اوج تحریم‌ها و اپیدمی کرونایی در سال جاری، در سال جهش تولید ملی از عرصه تولید هم غافل نبوده‌ایم. روز گذشته وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی در مراسم افتتاح نخستین فاز شهرک تولید مواد مؤثره دارویی خاورمیانه و خط تولید کامل استامینوفن در اراک، با اشاره به صرفه‌جویی ۷۰۰ میلیون یورویی در ارز دارو در سال گذشته، از هدف‌گذاری برای کاهش ۲۰ درصدی ارزبری دارو در سال جاری خبر داد. به گفته وی با ظرفیت علمی دانشمندان ایرانی و مواد مورد نیاز برای تولید مواد اولیه دارویی، ایران در آینده نزدیک بزرگ‌ترین تولید‌کننده مواد مؤثره دارویی در خاورمیانه می‌شود؛ همانگونه که سال گذشته توانستیم در اوج تحریم‌ها بیماری کرونایی را به گونه‌ای مدیریت کنیم که در طول ۶۰ روز از یک وارد‌کننده دستگاه‌ها و تجهیزات پزشکی و مواد مورد نیاز، به یک تولید‌کننده و سپس هم به یک صادرکننده تبدیل شدیم. با تمام این‌ها و با وجود مدیریت کرونا در اوج تحریم‌ها و دستیابی به جایگاه تولیدکننده تجهیزات پزشکی مورد نیاز برای این بیماری، تاخت و تاز ویروس تاجدار همچنان ادامه دارد. بنا به تأکید مسئولان وزارت بهداشت هنوز در مورد اول این بیماری قرار داریم، اما زمان وقوع موج‌های بعدی کرونا به رفتار مردم بستگی دارد. اگر مردم هشدار‌ها را جدی نگیرند، ممکن است دوباره شاهد اوج‌گیری این ویروس باشیم.

روز گذشته فاز اول نخستین شهرک مواد مؤثره دارویی در خاورمیانه از طریق ویدئو کنفرانس با حضور وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی افتتاح شد. در این مراسم سعید نمکی وزیر بهداشت با اشاره به مدیریت کرونا در اوج تحریم‌ها گفت: «در سال گذشته ۶هزار تخت به تخت‌های بیمارستانی اضافه و در کمتر از یک ماه هزار تخت ICU برای بیماران نیازمند ICU با تجهیزات ساخت داخل کشور ایجاد کردیم. امسال هم حدود ۸هزار تخت بیمارستانی، ۴۴ بیمارستان جدید را تماماً با دستگاه‌های ساخت داخل کشور افتتاح می‌کنیم و به دنیا نشان می‌دهیم که ما هم کرونا را مهار کردیم و هم توانستیم تولیدمان را در جهشی تاریخی قرار دهیم و به عنوان صادرکننده‌ای با قدرت در منطقه قلمداد شویم.».

اما درکنار درخشش کشورمان در حوزه تولید دارو و تجهیزات پزشکی دانش مدیریت و مهار کرونا هم همچنان ادامه دارد.

آخرین آمار کرونایی

کرونا هنوز تمام‌نشده؛ طی ۲۴ ساعت گذشته ۲هزار و ۳۶۴ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شدند. حالا مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به ۱۷۱ هزار و ۷۸۹ نفر رسیده‌است. از این تعداد ۱۳۴ هزار و ۳۴۹ نفر از بیماران بهبود‌یافته یا از بیمارستان‌ها ترخیص شده‌اند و ۸ هزار و ۲۸۱ نفر هم جان خود را از دست داده‌اند. دکتر کیانوش جهانپور، سخنگوی وزارت بهداشت می‌گوید، وضعیت استان خوزستان همچنان قرمز است، اما روند بیماریابی تقویت و موارد بستری در هفته‌های اخیر در حال کاهش است و تعداد شهر‌های قرمز در استان خوزستان از ۱۶ به ۹ شهرستان رسیده است. به گفته وی همچنین استان‌های هرمزگان و کردستان در وضعیت هشدار قرار دارند.

شناسایی افراد و گروه‌های آسیب‌پذیر در فاز سوم مدیریت ویروس کرونا

محمد مهدی گویا، رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت از آغاز فاز سوم کنترل و مدیریت کرونا خبر می‌دهد. در فاز سوم کنترل و مدیریت کرونا افرادی که بیشتر در معرض خطر قرار دارند، زودتر شناسایی شده و مورد مراقبت قرار می‌گیرند تا به فرم‌های شدید بیماری کووید ۱۹مبتلا نشوند.

به گفته وی، هدف از این فاز، دنباله برنامه بیماریابی فعال در حوزه کروناست. در حال حاضر مهم‌ترین استراتژی وزارت بهداشت، پیشبرد برنامه بیماریابی فعال است. در مرحله قبلی وزارت بهداشت به سراغ عموم مردمی می‌رفت که علامت داشتند، که بر اساس خوداظهاری افراد بود. اکنون مقداری هدفمندتر پیش می‌رود و هدف این است که آسیب‌پذیرترین گروه‌ها را زودتر شناسایی شوند و مورد مراقبت قرار گیرند و آموزش داده شوند تا خودشان مراقب خودشان باشند.

گویا در پاسخ به این سؤال که چرا آمار ابتلا به کرونا صعودی شده‌است، اینگونه توضیح می‌دهد: «یکی از مهم‌ترین دلایل افزایش آمار این است که ما افراد بدون علامت یا کم علامت را شناسایی و توصیه کردیم، در منزل بمانند و مراقب باشند تا عفونت‌شان را به دیگران منتقل نکنند، اما افزایش بیماریابی، تنها علت افزایش موارد بیماری در کشور نیست. در کنار این فاصله‌گذاری اجتماعی را اجرا کردیم که در مقطعی بسیار کمک‌کننده بود؛ اینکه مردم نکات و توصیه‌های بهداشتی را رعایت کنند، اینکه در منازل بمانند، کمتر مسافرت روند، کمتر در اجتماعات ظاهر شوند و... همچنین بسیاری محل‌های کار و مراکز آموزشی و تحصیلی برای کنترل کرونا تعطیل شدند و همه این اقدامات کمک‌کننده بود. بعد از مدتی به تدریج بازگشایی‌ها آغاز شد که کمابیش در تمام دنیا اتفاق افتاده‌است.»

تلاش برای اینکه به عقب باز نگردیم

بنا به تأکید گویا، کرونا تمام نشده‌است. رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت با بیان اینکه در بازگشایی‌ها باید با احتیاط زیادی پیش رفت و باید سعی کنیم به گونه‌ای اقدام کنیم که به عقب بازنگردیم، می‌افزاید: «بازگشایی‌ها باید به تدریج و زیر ذربین و با همکاری همه سازمان‌ها باشد و به محض اینکه مشاهده کردیم موارد در حال افزایش است، بلافاصله روش‌مان را تغییر دهیم. بازگشایی این نیست که امروز مدارس باز شود و شاهد افزایش موارد بیماری باشیم، باز هم تأکید کنیم که مدارس تعطیل نشوند و باز شوند.»

رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت درباره پیش‌بینی آینده ویروس تاجدار با بیان اینکه هیچ‌چیز مشخص نیست، تأکید کرد: «به هیچ عنوان نباید انتظار داشت که ظرف یک مدت کوتاه و در چند ماه آینده آن هم در سطح تمام مردم کره خاکی به واکسن دسترسی داشته باشیم. از طرفی داروی قطعی هم تاکنون برای کرونا نداریم.»

موج‌های بعدی کرونا به رفتار مردم بستگی دارد

دکتر مسعود مردانی، فوق تخصص بیماری‌های عفونی و عضو ستاد کشوری مقابله با کرونا هم با تأکید بر اینکه اگر مردم فاصله‌گذاری اجتماعی را رعایت نکنند، ماسک استفاده نکنند، اعتقادی به رعایت مسائل بهداشتی نداشته باشند و... مطمئناً با اوج مجدد بیماری در کشور روبه‌رو خواهیم بود، تصریح می‌کند: «هنوز موج دوم کرونا آغاز نشده‌است، اما هم موج دوم و هم موج سوم اتفاق می‌افتد و زمان آن بستگی به رفتار مردم خواهد داشت، امیدواریم هشدار‌ها را جدی بگیرند.»

به گفته وی در حال حاضر اصرار می‌شود که دانشگاه‌های شهریه‌ای باز شود، زیرا شهریه‌ها عقب افتاده‌است. درست است که موضوعات اینچنینی بر اقتصاد مملکت مؤثر است، اما وقتی شما سلامت نداشته باشید، اقتصاد به چه درد می‌خورد؟.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار