کد خبر: 1006068
تاریخ انتشار: ۲۰ خرداد ۱۳۹۹ - ۰۱:۲۱
با نزدیک شدن به زمان مذاکره میان امریکا و عراق و رایزنی‌ها برای تشکیل تیم مذاکره‌کننده عراقی، گروه‌های مقاومت با انتقاد از ترکیب پیشنهادی، خواستار حضور نماینده‌ای از حشدالشعبی در این تیم شده‌اند.
سرویس بین الملل جوان آنلاین: وزارت خارجه عراق و کمیسیون روابط خارجی پارلمان این کشور روز یک‌شنبه، نام اعضای تیم مذاکره‌کننده با طرف امریکایی را بررسی کردند. روز دو شنبه نیز متیو تولر، سفیر امریکا در عراق به دیدار فؤاد حسین، وزیر امور خارجه این کشور رفت. در این دیدار، حسین به تولر گفت که وزارت خارجه عراق در حال فراهم کردن مقدمات برای آغاز گفتگو با امریکاست و این گفتگو، مرحله‌ای مهم است که می‌تواند روابط بین بغداد و واشنگتن را چارچوب‌بندی کند. احمد الاسدی، نماینده پارلمان و رئیس فراکسیون السند الوطنی عراق معتقد است: «گفت‌وگوی آتی برای عراق مهم است و باید بر اساس مصوبه پارلمان در راستای اخراج نیرو‌های خارجی شکل گیرد.»

قرار است این مذاکرات ۲۱ خردادماه جاری برگزار شود و تحلیلگران درباره استفاده امریکا از حربه جوکر امریکایی به استان‌های مرکزی و جنوبی عراق برای ایجاد هرج و مرج هشدار داده‌اند. از طرفی دیگر، ترکیب تیم مذاکره‌کننده عراقی هم واکنش انتقادی را در میان گروه‌های مقاومت در این کشور به دنبال داشته است. نیرو‌های مقاومت نگرانند که حضور برخی چهره‌ها در تیم مذاکره‌کننده به منحرف شدن مسیر گفتگو منجر شود. ابوعلی العسکری، مسئول امنیتی گروه کتائب حزب‌الله معتقد است که بیشتر اعضای این گروه، همسو با طرح‌های واشنگتن در عراق هستند. وی با انتشار بیانیه‌ای گفت: «از اینکه گروهی برای مذاکره با دشمن امریکایی تعیین شده که بیشتر اعضای آن، همسو با طرح امریکا در کشور هستند، غافلگیر شدیم.» العسکری از گروه‌های سیاسی خواست که یکی از فرماندهان حشدالشعبی و یک شخصیت از میان عشایر را در تیم مذاکره‌کننده قرار دهند. وی تصریح کرد که گروه‌های سیاسی برای موفقیت‌آمیز بودن مذاکرات، باید نام سه نفر که در زمینه وابستگی به امریکا شهرت دارند را در تیم مذاکره‌کننده تغییر دهند.

مردم باید از مفاد مذاکره مطلع باشند

صباح الساعدی، مسئول امنیتی در گردان‌های حزب‌الله عراق هم از حضور یک فرماند از حشدالشعبی حمایت و در بیانیه‌ای اعلام کرد، هیئت مذاکره‌کننده عراق باید مردم را در جریان موضوعات مذاکره قرار دهد و اصول ملی را که غیرقابل چشم‌پوشی است، مشخص کند. وی گفت: «یکی از مهم‌ترین اصول ملی پس‌گیری حاکمیت کامل عراق و ر‌ها کردن آن از بند درگیری‌های منطقه است.» الساعدی تأکید کرد نکاتی که مقتدی صدر در بیانیه تظاهرات ۲۴ ژانویه ایراد کرد باید در تعیین اصول ملی به عنوان مبنا در نظر گرفته شوند نه برداشت‌ها و نتیجه‌گیری‌های شخصی اعضای هیئت مذاکره یا دستورکار‌های خارجی که به دور از منافع عالی کشور به برخی از طرف‌ها دیکته می‌شود. وی هشدار داد که هر نتیجه‌ای که حاکمیت کامل را محقق نکند و به استقلال آن لطمه بزند، عواقب جدی خواهد داشت که باید از آن به طور مطلق اجتناب کرد. بدر الزیادی، عضو کمیته امنیت و دفاع پارلمان عراق هم تأکید کرد که اولویت، حفظ حاکمیت عراق است و همچنین اینکه تصمیمات نیرو‌های ائتلاف باید با اطلاع دولت عراق باشد، پیش‌تر نیرو‌های ائتلاف طرح‌ریزی و طرح را اجرا می‌کردند و پس از آن، مسئله را اعلام می‌کردند، اما امروز دیگر امور تغییر کرده؛ این عراق است که اکنون باید تصمیم‌گیرنده باشد.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار