کد خبر: 1006071
تاریخ انتشار: ۲۰ خرداد ۱۳۹۹ - ۰۱:۲۹
کمیسیون فرهنگی مجلس همواره یکی از کم‌طرفدارترین کمیسیون‌ها در دوره‌های مختلف مجلس بوده و نمایندگان اندکی رغبت و انگیزه برای حضور در این کمیسیون داشته‌اند.
سرویس فرهنگ و هنر جوان آنلاین: مهر در گزارشی نوشت: فهرست کاندیدا‌های متقاضی حضور در کمیسیون‌های تخصصی مجلس یازدهم در حالی منتشر شد که طبق ادوار گذشته مجلس، این بار هم «کمیسیون فرهنگی» در فهرست کم‌طرفدارترین‌ها قرار گرفت!

مجلس یازدهم شورای اسلامی نیز که به زودی قرار است با انتخاب اعضای کمیسیون‌های مختلف فعالیت در حوزه‌های تخصصی را با جدیت بیشتری پیگیری کند، از این امر مستثنی نیست و بنا بر آنچه در قالب فهرست نمایندگان متقاضی کمیسیون‌های تخصصی منتشر شده، کمیسیون فرهنگی باز هم در فهرست کم‌طرفدارترین کمیسیون‌ها قرار گرفته است. در مجلس یازدهم، کمیسیون قضایی و حقوقی با سه کاندیدا کم‌طرفدارترین کمیسیون است و بعد از آن کمیسیون فرهنگی مجلس با ۱۲نماینده متقاضی در رتبه دوم قرار دارد.

در همه ادوار مجلس شورای اسلامی کاندیدا‌هایی که به دلیل سقف کمّی تعریف شده به کمیسیون‌های پرطرفدار مجلس راه پیدا نمی‌کنند، به ناچار وارد کمیسیون‌های کم‌طرفدارتر از جمله کمیسیون فرهنگی می‌شوند و این طبیعتاً وضعیت این کمیسیون تخصصی را تراژیک‌تر از قبل می‌کند!

طبق اسامی اعلام شده سیدرضا تقوی، نصرالله پژمان‌فر، غلامرضا منتظری، مرتضی آقاطهرانی، امیرحسین بانکی‌پورفرد، سیدنظام‌الدین موسوی، حسین جلالی، بیژن نوباوه‌وطن، زهره‌سادات لاجوردی، علی اصغر باقرزاده، فاطمه رحمانی و سیدعلی یزدی‌خواه ۱۲نماینده متقاضی عضویت در این کمیسیون هستند که البته برخی از آن‌ها برای حضور در کمیسیون‌های دیگر هم اعلام آمادگی کرده‌اند.

نکته قابل‌توجه دیگر این است که برخی اعضای کمیسیون فرهنگی مجلس گذشته یعنی دوره دهم که به مجلس یازدهم هم راه پیدا کرده‌اند، دیگر در این کمیسیون کاندیدا نشده‌اند و تنها نصرالله پژمان‌فر کاندیدا شدن در کمیسیون فرهنگی مجلس را تکرار کرده است. در واقع تنها یک عضو کمیسیون فرهنگی مجلس دهم متقاضی کمیسیون فرهنگی مجلس یازدهم است! سیدصادق طباطبایی‌نژاد که در دوره دهم مجلس از اعضای کمیسیون فرهنگی و مشخصاً نایب رئیس این کمیسیون بود در دوره یازدهم برای عضویت در کمیسیون‌های «امنیت ملی و سیاست خارجی» و «کشاورزی، آب و منابع طبیعی» کاندیدا شده و سیداحسان قاضی‌زاده‌هاشمی عضو دیگر این کمیسیون در مجلس دهم نیز این دوره کاندیدای حضور در کمیسیون‌های «اجتماعی» و «برنامه و بودجه و محاسبات» شده است. توجه به نکته‌ای دیگر درباره کمیسیون‌های تخصصی مجلس شورای اسلامی هم خالی از لطف نیست و آن هم نحوه سرریز شدن کاندیدا‌های ناکام کمیسیون‌های دیگر در کمیسیون فرهنگی است.

شاید همین شرایط است که باعث شده در تمام ادوار ده‌گانه گذشته مجلس شورای اسلامی، هیچ‌گاه کمیسیون فرهنگی مجلس به واسطه دغدغه‌مندی درست، نگاه تخصصی به حوزه فرهنگ و هنر و اقدامات و تصمیم‌گیری‌های هدفمند در این حوزه شناخته نشده و هیچ‌گاه مطالبات جدی اهالی فرهنگ و هنر فرصت درخور برای طرح در «خانه ملت» پیدا نکرده است. در هیچ‌کدام از ادوار گذشته مجلس، اتفاقی قابل‌توجه از سوی کمیسیون فرهنگی برای حوزه فرهنگ و هنر رخ نداده است و اعضای این کمیسیون کمترین حضور و مشارکت را در رویداد‌ها و فعالیت‌های سینمایی، تئاتری، موسیقی و هنر‌های تجسمی داشته‌اند.

تئاتر به عنوان یکی از حوزه‌های هنر نیز از این بی‌توجهی اعضای کمیسیون فرهنگی مجلس در ادوار مختلف مستثنی نبوده است، زیرا اکثر نمایندگان علاقه‌ای به حضور در این کمیسیون تخصصی را نداشته‌اند و از طرفی تخصصی نیز در این حوزه «کلیدی» ندارند، به همین خاطر ترجیح می‌دهند وقتی از قافله کمیسیون‌های پرطرفدار مجلس عقب مانده‌اند، در کمیسیون فرهنگی چهار سال فرصت حضورشان در خانه ملت را سپری کنند، بدون هیچ انگیزه و برنامه مشخصی برای بهبود قوانین و تسهیل شرایط فعالیت در حوزه فرهنگ و هنر.

آیا طلسم این بی‌توجهی و بی‌انگیزگی در مجلس یازدهم و از سوی همین ۱۲نماینده متقاضی عضویت در این کمیسیون شکسته خواهد شد؟
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار