کد خبر: 1006193
تاریخ انتشار: ۲۱ خرداد ۱۳۹۹ - ۱۵:۲۸
مدیر مرکز خدمات تخصصی پژوهشکده گردشگری جهاد دانشگاهی خراسان رضوی:
مدیر مرکز خدمات تخصصی پژوهشکده گردشگری جهاد دانشگاهی خراسان رضوی گفت: بازار گردشگری مشهد، مدتی طولانی است که با چالش روبه‌رو است و کرونا ضربه آخر را به بدنه گردشگری مشهد وارد کرده‌ است.

مسعود اعلم صمیمی در خصوص وضعیت فعالیت تاسیسات گردشگری در سایه بحران کرونا، اظهار کرد: در حال حاضر با توجه به آمار تعداد مبتلایان و قربانیان شیوع ویروس کرونا و شرایط اقتصادی جوامع در جهان، چاره‌ای به جز بازگشایی تأسیسات گردشگری با ایجاد و رعایت محدودیت‌ها و پروتکل‌های خاص وجود ندارد و اگر چنین اقدامی صورت نگیرد، قطعا بخش‌های عمده‌ای از اقتصاد گردشگری به خصوص مجموعه‌هایی که دارای بک‌بن مالی ضعیفی هستند؛ فلج خواهند شد.

وی اظهارکرد: در واقع شاید هدف اول صحبت من هتل‌های پنج ستاره و شرکت‌های هواپیمایی نباشند؛ زیرا با وجود این‌که میزان خسارت وارده شده به این تأسیسات رقم بسیار زیادی است، به دلیل بک‌بن مالی قوی که دارند می‌توانند با تغییر شکل فعالیت، به حیات خود ادامه دهند و به عقیده من خیلی اوقات نیاز به تغییر شکل فعالیت نیز وجود ندارد.

عضو هیات علمی دانشگاه شاندیز افزود: اما تعدادی از کسب‌وکارها و واحدهای کوچک‌مقیاس در حوزه گردشگری که عمده اقتصاد گردشگری نیز در آن‌ها خلاصه می‌شود؛ مانند راهنمایان تورها، واحدهای بوم‌گردی و... مد نظر است و بعضا افراد برای تطبیق خود با شرایط جغرافیایی، با ایجاد و یا حتی تغییر شغل خود از کشاورزی و دامپروری و به امید حضور گردشگر و رونق گردشگری، تسهیلات و وام‌هایی را دریافت کرده‌اند.


اعلم صمیمی در خصوص وجود و یا عدم وجود صرفه اقتصادی با آغاز فعالیت به این شکل و با این محدودیت‌ها برای تأسیسات گردشگری اضافه کرد: در این زمینه نیز لازم است در مورد دو بخش از تاسیسات گردشگری صحبت کنیم. بخش اول تأسیساتی هستند که دارای بدنه بزرگ و حجیم‌اند که هزینه‌های زیادی را نیز در پی خواهند داشت؛ مانند شرکت‌های هواپیمایی و واحدهای اقامتی پرستاره که ممکن است به دلیل تعداد اندک گردشگران، به نقطه برابری میزان هزینه‌ها و درآمد نرسند.

وی عنوان کرد: اما به عقیده من بخش دیگر که مربوط واحدهای کوچک‌مقیاس است؛ با توجه به بدنه کوچک، چابکی و تعداد نیروی انسانی کم‌تر، بسیار ساده‌تر می‌توانند با این شریط کنار آمده و علاوه بر تأمین‌ هزینه‌های خود، سودآوری نیز داشته باشند؛ همچنین در صورتی که بازگشایی واحدهای اقامتی پرستاره به دلیل ترس از عدم جبران هزینه‌ها، به تأخیر بیافتد، بخشی از تقاضا به سمت این واحدهای اقامتی معطوف خواهد شد و باعث افزایش درآمد آن‌ها می‌شود.

مدیر مرکز خدمات تخصصی پژوهشکده گردشگری جهاد دانشگاهی خراسان رضوی گفت: بازار گردشگری مشهد مدت طولانی است که با چالش روبه‌رو است و کرونا ضربه آخر را به بدنه گردشگری مشهد وارد کرده‌ است. اگر سه نوع گردشگری داخلی، ورودی و خروجی از مشهد را در نظر بگیریم؛ در زمان قبل از شیوع ویروس کرونا، بازار خروجی از مشهد که در واقع مسافران مشهدی هستند که مشهد را ترک کرده و قرار است در دنیا سفر کنند، به دلیل تغییرات نرخ ارز با چالش جدی مواجه بوده ‌است.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار