کد خبر: 1006208
تاریخ انتشار: ۲۱ خرداد ۱۳۹۹ - ۰۰:۰۳
بازار سرمایه که از ترس مالیات بر عایدی سهام چند روزی در اصلاح به سر می‌برد، به واسطه شفاف‌سازی انجام گرفته در رابطه با پیش‌نویس لایحه و طرح مالیاتی دولت و مجلس، این نگرانی تا حدودی برطرف شد.
هادی غلامحسینی
سرویس اقتصادی جوان آنلاین: این روز‌ها همه جا صحبت از بورس است؛ عده‌ای از سود‌های نجومی که در این بازار طی مدت کم به‌دست آورده‌اند، سخن می‌گویند و عده‌ای به دنبال سهم‌های مستعد رشد‌های شارپی هستند و عده‌ای نیز سهم‌هایی را که از محل تجدید ارزیابی دارایی‌ها افزایش سرمایه در پیش دارند، شناسایی می‌کنند، به طور کل کار به جایی رسیده‌است که اگر شاخص کل بازار سرمایه یا شاخص هم‌وزن روزی ۳ الی ۵ درصد سود به سهامداران ندهد، سهامداران دل خوشی از بازار ندارند.

حجم ۲۰ هزار میلیارد تومانی معاملات روزانه

اگر چه در ماه‌های اخیر برخی از کسب و کار‌ها به دلیل شیوع کرونا بسته‌بود، اما صاحبان برخی از کسب و کار‌ها که در این مدت با بازار سرمایه آشنا شدند، دیگر از این بازار دست نکشیدند، به‌طوری که یا کسب و کار را رها کرده‌اند یا اینکه در کنار کسب و کار خود در بازار سرمایه نیز سرمایه‌گذاری کرده‌اند. این فضا در کنار ورود بسیاری از مردم به بازار سرمایه باعث شده‌است نقدینگی قابل‌ملاحظه‌ای به بازار سرمایه ورود کند، به‌طوری که حجم مبادلات روزانه بورس و فرابورس که زمانی به هزار میلیارد تومان نمی‌رسید، هم اکنون حدود ۲۰ هزار میلیارد تومان است. در پی ورود بسیاری از مردم به بازار سرمایه و به‌تبع آن ورود هزاران میلیارد تومان نقدینگی به این بازار از آنجایی که عرضه‌های اولیه چندانی به بازار تزریق نشده‌است یا سهامداران عمده، سهام آزاد‌سازی نکرده‌اند، شرایط کنونی قیمت سهام بسیاری از شرکت‌ها را جهش بسیار قابل‌ملاحظه‌ای داده‌است، به‌طوری که میلیونر‌ها به سادگی در مدت کوتاهی به یک میلیادر تبدیل شده‌اند و نشر اخبار دستیابی به ثروت‌های افسانه‌ای در بورس، باعث شده بسیاری از مردم با فروش دارایی‌هایی، چون ملک، خودرو، طلا، سکه و ارز به بازار سرمایه ورود کنند.

بازار بورس امروز ایران دیگر بازار بورس پیشین نیست، کافی است یک مقام یک توییت نگران‌کننده یا حمایت‌کننده در رابطه با بازار سرمایه نشر دهد، آن وقت سریع بازار تحت‌تأثیر قرار می‌گیرد، کما اینکه طی روز‌های گذشته گفته می‌شد که نشر خبر طرح مالیات بر عایدی سرمایه باعث نگرانی سهامداران شد و بازار چند روزی توان خود را برای رشد از دست داد.

اگر چه نماینده مجلسی که خبر طرح مالیات بر عایدی سرمایه را نشر داده‌بود، عنوان داشت که مالیات بر عایدی سرمایه صرفاً یک طرح است و یک طرح برای اینکه به قانون تبدیل شود، راه درازی را باید طی کند، اما فضای بازار سرمایه از این موضوع ملتهب بود.

اولویت با مالیات املاک و مستغلات است

دریافت مالیات از سهام که در پیش‌نویس لایحه بوده، منتفی شده و اولویت کمیسیون اقتصادی، مالیات از املاک و مستغلات بود و حتی بازار خودرو در دستور کار نیست.

در همین رابطه محمدرضا پورابراهیمی با اشاره به سابقه طرح مالیات بر عایدی سرمایه در مجلس و مخالفت عباس آخوندی، وزیر وقت راه و دولت گفت: این لایحه در مجلس دهم در دستور کار کمیسیون اقتصادی قرار گرفت و کلیات آن در سال ۹۷ تصویب شد، اما دولت اعلام کرد برنامه جامع‌تری دارد. دیروز هم وزیر اقتصاد اعلام کرد این طرح به زودی به مجلس ارائه می‌شود.

وی ادامه داد: در این میان طرحی برای دریافت مالیات از خانه‌های خالی هم آماده وصول شده که به‌زودی در کمیسیون اقتصادی مجلس بررسی می‌شود، اما سهام و سپرده بانکی، مشمول آن نیستند؛ چراکه با توجه به پرداخت مالیات ۲۵ درصدی شرکت‌ها، نباید مالیات دیگری پرداخت شود. از سوی دیگر تمام هدف این است که از فعالیت‌های سوداگرانه جلوگیری شود. این نماینده مجلس افزود: مسیر بازار سرمایه، جذب نقدینگی و ایجاد سرمایه‌گذاری مولد در اقتصاد بوده که هیچ شکی هم در آن نیست. بنابراین موضوع دریافت مالیات از سهام و سود ناشی از سرمایه‌گذاری در بورس که در پیش‌نویس بوده، منتفی است و باید مشوق‌هایی در نظر گرفت تا شرکت‌ها به جای تقسیم سود، سراغ افزایش سرمایه بروند.
 
روحانی: بورس املاک سریع‌تر راه‌اندازی شود

رئیس‌جمهور با تأکید بر ضرورت تقویت و تعمیق بازار سرمایه از وزارت امور اقتصادی و دارایی و شورای عالی بورس خواست برای راه‌اندازی بورس املاک تلاش و سرعت عمل داشته باشند.

یکصدوچهل‌ودومین جلسه ستاد هماهنگی اقتصادی دولت دوازدهم روز سه‌شنبه به ریاست رئیس‌جمهور برگزار شد. رئیس‌جمهور بورس را نقطه امیدی دانست که در این شرایط خاص اقتصادی کشور، موجب افزایش حضور مردم در اقتصاد شده است و باید شورای عالی و سازمان بورس مراقبت لازم را داشته باشند که این فضای مطمئن برای مردم بیش از پیش امیدآفرین باشد و باید تلاش کرد بازار بورس با قدرت به کار خود ادامه دهد.

رئیس‌جمهور با بیان اینکه بازار سرمایه باید با تکیه بر آزادسازی و تقویت سهام عدالت، اقتصاد شفاف و سالم را هم تقویت کند، گفت: تهدیدی که از ناحیه برخی روش‌های مخرب معمولاً متوجه بازار‌های دیگر است، نباید متوجه بازار سرمایه و سهامداران آن به خصوص مالکان سهام عدالت باشد، لذا به همه مسئولان مرتبط تأکید می‌کنم مراقبت لازم را از این بازار به عمل آورند. روحانی اضافه کرد: سامانه‌ای که برای اطلاع‌رسانی مستقیم مردم از تحولات و اتفاقات مرتبط با سهام عدالت راه‌اندازی شده است، می‌تواند در عین پاسخگویی به ابهامات و سؤالات، هم برای سهامداران و هم برای مدیران شرکت‌های سرمایه‌گذاری اصلی اعتماد‌آفرین باشد.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار