کد خبر: 1006536
تاریخ انتشار: ۲۴ خرداد ۱۳۹۹ - ۰۱:۲۲
اولین دور مذاکرات بغداد-واشنگتن برگزار شد
بنابر مفاد بیانیه منتشر شده در پی مذاکرات عراق و امریکا، به‌رغم تأکید گروه‌های عراقی به جای موضوع اخراج نیرو‌های امریکایی از عراق، به کاهش نیرو اشاره شده است. ضمن اینکه دو طرف بر توسعه روابط در دیگر حوزه‌ها نیز تأکید کرده‌اند. به نظر می‌رسد واشنگتن به این شیوه می‌کوشد همچنان در عراق حضور داشته باشد و در صورت لزوم، سکان خروج از این کشور را خود به دست گیرد.
سرویس بین الملل جوان آنلاین: دولت عراق و امریکا بامداد جمعه با انتشار بیانیه مشترکی در پی گفتگو‌های راهبردی میان دو کشور که عصر پنج شنبه به نمایندگی از عبدالکریم هاشم مصطفی، معاون وزیر امور خارجه عراق و دیوید هیل به نمایندگی از دولت امریکا برگزار شد، بر کاهش نیرو‌های امریکایی از عراق تأکید کردند. دو طرف اعلام کردند ایالات متحده به دنبال ایجاد پایگاه یا حضور نظامی دائمی در عراق نیست و طی ماه‌های آینده کاهش حضور نظامی خود را در این کشور ادامه خواهد داد. همچنین امریکا بر احترام گذاشتن به حاکمیت و امنیت منطقه‌ای عراق و تصمیمات مربوط به نهاد‌های قانونی و اجرایی این کشور تأکید کرده است. احمد الصحاف، سخنگوی وزارت امور خارجه عراق نیز در بیانیه‌ای اعلام کرد که نخستین دور گفت‌وگوی راهبردی بین عراق و امریکا شامل مباحث اقتصادی، سیاسی، امنیتی و فرهنگی بود و دو طرف بر تحکیم روابط میان عراق و امریکا در دولت جدید تأکید کردند. الصحاف گفت که این گفتگو آغاز گفتگو‌های راهبردی است و اگر شرایط مناسب باشد، نشست بعدی در واشنگتن برگزار خواهد شد. مصطفی الکاظمی، نخست‌وزیر عراق هم اعلام کرد که در گفتگو‌های راهبردی امریکا و عراق بر لزوم اجرای تصمیم پارلمان این کشور و همچنین دیدگاه مرجعیت درباره عقب‌نشینی نیرو‌های امریکایی از عراق تأکید شد.

پارلمان اجازه دور زدن نمی‌دهد

پرداختن به لزوم اخراج نیرو‌های امریکایی از عراق مسئله‌ای بود که چهره‌های سیاسی و گروه‌های مقاومت در عراق همواره پیش از آغاز این گفتگو‌ها بر آن تأکید داشتند. هادی العامری، رئیس ائتلاف الفتح روز پنج شنبه با اعلام اینکه اعتمادشان به هیئت گفتگو‌کننده با امریکا، همانند اعتماد به مبارزانی است که بر داعش پیروز شدند، گفته بود: «بنابراین ما از این هیئت می‌خواهیم که نظر خود را در مورد تصمیم پنجم ژانویه ۲۰۲۰ پارلمان مبنی بر خروج نیرو‌های خارجی از عراق و دستیابی به حاکمیت کامل ملی اعلام کنند. امید بزرگ ما این است که شما امید مردم خود و کسانی را که تظاهرات میلیونی برای خروج نیرو‌های خارجی و دستیابی به حاکمیت کامل ملی برگزار کردند، ناامید نکنید.»‌برهان المعموری، نماینده پارلمان عراق درباره گفتگو میان طرف عراقی با امریکایی به العالم گفت: «به هیچ طرف و کشوری اجازه نمی‌دهیم در امور داخلی عراق دخالت کند و این مسئله‌ای است که عقیده دارم همه روی آن اتفاق نظر دارند. ما مصوبه‌ای در پارلمان داریم و در نتیجه دولت در گفتگو‌های خود با واشنگتن باید به مصوبات مجلس نمایندگان پایبند باشد.» حسن سالم هادی، نماینده پارلمان عراق هم معتقد است که گفتگو‌های امریکا و عراق در واقع تنها فشار امریکا بر عراق و دیکته کردن خواسته‌هایش است. محمد کریم دیگر نماینده عراقی و عضو ائتلاف فتح نیز در این راستا گفت: «مصوبه پارلمان، تصمیمی تاریخی است و به امنیت و ثبات عراق مربوط است، به ویژه پس از اقدامات تجاوزگونه بزرگ جنگنده‌های صهیونیستی و امریکایی که به قربانی شدن فرماندهان بلندپایه عراقی و میهمانان عزیز عراق منجر شد.» قیس الخزعلی، دبیرکل جنبش عصائب اهل الحق عراق در حساب توئیتری خود نوشت: «دولت امریکا بداند زمانی که درخواست می‌کند نیرو‌های نظامی‌اش در عراق بمانند، طبق قوانین عراق محکوم خواهد شد، زیرا پارلمان عراق پیش از این مخالفت کرده است و به آنان مصونیت نخواهد داد. پارلمان عراق همچنین اجازه هیچ تلاشی را برای دور زدن این موضوع نخواهد داد.»

عطوان: بغداد غرامت بگیرد

عبدالباری عطوان، سردبیر روزنامه رأی‌الیوم روز جمعه نوشت که هر گفت‌وگویی که امریکا به صراحت بابت اشغالگری ظالمانه و مبتنی بر دروغ عذرخواهی نکند و به عراق تریلیون‌ها دلار به عنوان غرامت ندهد، گفت‌وگوی بی فایده و تلف کردن وقت و اهانت به ملت عراق و میراث بزرگ تمدنی آن خواهد بود. عطوان افزود: «ما درباره دستور کار این گفتگو‌ها و ادبیات مربوط به کلمه «غرامت» های امریکا به عراق و «شهدایش» به سبب تهاجم سال ۲۰۰۳ میلادی و اشغال این کشور صحبت کردیم، اما هیچ اثری از این دو ندیدیم.»‌وی با اعلام اینکه دریافت غرامت حق مشروع عراق است، نوشت: «عراق اکنون درگیر بحران اقتصادی بسیار شدیدی است که چه بسا دولت عراق در پرداخت حقوق ۸ میلیون کارمند و بازنشسته در اواخر ماه کنونی ناتوان شود و این غرامت‌ها بر اساس همه قوانین بین‌الملل، قانونی شده است، زیرا دلایلی که دولت جورج بوش پسر رئیس‌جمهور اسبق امریکا با استناد به آن‌ها یعنی وجود سلاح‌های کشتار جمعی به عراق حمله کرد، روشن شده که دروغ است.»
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار