کد خبر: 1006687
تاریخ انتشار: ۲۵ خرداد ۱۳۹۹ - ۰۰:۰۸
فاز اول پروژه آبرسانی به بخش غیزانیه اهواز و روستا‌های تحت پوشش آن افتتاح شد. این خبری بود که روز گذشته منتشر و حتماً بخشی از مردم این منطقه را غرق شادی کرد، اما نباید فراموش کرد که خوزستان غیزانیه‌های زیادی دارد و کمبود آب در آن‌ها فقط به معنی نداشتن آب شرب و سالم نیست بلکه اهالی روستا‌ها به خاطر مصرف آب آلوده به بیماری‌های روده‌ای مبتلا شده و با گرم شدن هوا عوارض ناشی از این بیماری‌ها مشکلات دیگری برایشان ایجاد می‌کند.
حوریه ملکی
سرویس ایران جوان آنلاین: خبر افتتاح فاز اول پروژه آبرسانی به بخش غیزانیه اهواز که ظرفیت انتقال آب به این بخش را حدود سه برابر افزایش داد آنقدر شیرین است که بتوان خود را در شادی ساکنان این منطقه سهیم دانست، اما نباید فراموش کنیم همین چند روز پیش بود که سرپرست معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز با اشاره به کمبود آب در غیزانیه و دیگر روستا‌های خوزستان، گفته بود: «به خاطر کمبود آب سالم اهالی این مناطق به بیماری‌های روده‌ای مبتلا می‌شوند. همیشه در تابستان با بیماری‌های روده‌ای مواجه بوده‌ایم و همواره نیز ارتباط تنگاتنگی بین بروز بیماری‌های روده‌ای و نبود آب آشامیدنی سالم احساس می‌شود.» دکتر سیدمحمد علوی با اشاره به مشکلات کمبود آب در بخش‌های مختلف اهواز، ادامه داد: «مشکل آب آشامیدنی در روستا‌ها و برخی مناطق حاشیه‌ای شهر‌ها مشکل یکی دو ساله نیست. مدت‌هاست از سازمان آب و فاضلاب خوزستان تقاضا می‌کنیم که مواظب آب شرب مردم باشند و از انتقال بیماری از طریق آب آشامیدنی ناسالم مراقبت کند. این مسائل همیشه مطرح بوده است.» وی با تأکید بر اینکه هم کمبود آب داشته باشیم و هم مشکلات فاضلاب وجود داشته باشد و در این میان شاهد شکستگی لوله‌ها نیز باشیم و اقدامی نشود، مشکلات تلنبار می‌شوند، گفت: «با آغاز فصل گرما، فصل شیوع بیماری‌های روده‌ای نیز آغاز می‌شود و از حالا این دغدغه خاطر را پیدا کرده‌ایم که اگر این مسائل در حوزه آب و فاضلاب خوزستان حل نشوند، در تابستان با بیماری‌های روده‌ای چه کنیم؟»

این یک حقیقت است که مشکل آب تنها در غیزانیه نیست. به دلیل اینکه مشکل غیزانیه رسانه‌ای شده است، نمود بیشتری پیدا کرده است. اما بسیاری از روستا‌های خوزستان آب آشامیدنی ناسالم دارند و هیچ کنترلی روی آب آن‌ها انجام نمی‌شود. از کمترین تبعات کمبود آب و نبود آب سالم در روستا‌ها باید به ابتلای ساکنان این مناطق به بیماری‌های روده‌ای اشاره کرد. مسئله‌ای که سرپرست مرکز بهداشت خوزستان معتقد است اگر مشکل آب و فاضلاب در اکثر مناطق روستایی این استان حل نشود زنگ خطری است برای بروز مشکلات و بیماری‌های دیگر که گریبانگیر مردم خواهد شد.

افزایش سه برابری ظرفیت انتقال آب به غیزانیه

غیزانیه به خاطر رسانه‌ای شدنش مورد توجه قرار گرفت و با حضور مسئولان در این منطقه بالاخره روز گذشته فاز اول پروژه آبرسانی به بخش غیزانیه اهواز افتتاح شد. با اجرای این بخش از پروژه، ظرفیت انتقال آب به غیزانیه حدود سه برابر افزایش پیدا می‌کند. اما نباید فراموش کرد که این تمام ماجرا نیست و با نهایی شدن پروژه در این منطقه از اهواز، حتماً روستا‌های دیگر هم منتظر حضور مسئولان و انجام وظایفشان در رابطه با آبرسانی و بهداشت و درمان و دیگر موارد هستند. در طرحی که برای غیزانیه اجرا می‌شود ظرفیت انتقال روزانه ۱۶ هزار و ۸۰۰ متر مکعب آب در نظر گرفته شده که با اجرای ۲۳ کیلومتر خط ۶۰۰ میلی متری به سمت تأسیسات روستای صفیره صورت گرفته است. عبور خط از لوله‌های مدفون و روکار نفت و گاز، عبور از کانال‌های آبیاری و زهکشی و جاده‌های اصلی و فرعی، آبگیری مخازن تقویت فشار آب صفیره، شستشوی خطوط و اجرای ۱۵ کیلومتر شبکه توزیع آب شرب از جمله دیگر اقدامات انجام شده در این طرح است. توسعه تصفیه‌خانه شهید الماسی شیبان شامل اصلاح سیستم پساب، توسعه و راه‌اندازی پارو‌های لجن روب، اصلاح فیلتر‌های تحت فشار، توسعه ایستگاه پمپاژ آب پاک و ساخت و نصب و راه‌اندازی تابلو‌های برق و توسعه ایستگاه تقویت فشار روستای صفیره از دیگر اقدامات برای انتقال آب به بخش غیزانیه است.

۵۰ روز برای نهایی شدن پروژه

هر چند اعلام شد فاز دوم طرح آبرسانی به روستا‌های بخش غیزانیه عصر روز گذشته کلنگ‌زنی شد، اما مهمتر از همه اجرای آن و رسیدن آب به روستاهاست. چراکه مردم در طول سال کلنگ‌زنی‌های زیادی را می‌بینند ولی اکثر کلنگ‌ها در زمین می‌ماند و سال‌ها طول می‌کشد تا به نتیجه برسد. گواه این ادعا همین بس که فاز اول پروژه‌ای که اوایل سال ۹۶ برای آبرسانی به بخش غیزانیه آغاز شد بود، روز گذشته به بهره‌برداری رسید. البته این طرح، بخش اصلی پروژه آبرسانی به غیزانیه است که در اجرای آن حدود ۵۹ کیلومتر خط لوله کار شده است. ایستگاه‌های پمپاژ در این طرح نیز کاملاً تعمیر و اصلاح شده‌اند.

حالا استاندار خوزستان از تکمیل فاز نهایی آبرسانی به غیزانیه تا ۵۰ روز آینده خبر داده است. با اجرای این فاز، امکان انتقال حداقل ۹ هزار متر مکعب آب به تأسیسات نزهه وجود دارد و ظرفیت آن تا ۱۷ هزار متر مکعب ایجاد شده است. تکمیل پروژه روز‌های خوشی را به همراه خواهد داشت به طوری که تأمین آب برای ۳۷ روستای بخش غیزانیه مقدور می‌شود. از این تعداد ۱۲ روستا به صورت شبانه‌روزی و ۱۸ روستا ۱۰ ساعته و ۷ روستا نیز در دهستان مشرحات آبدار شده‌اند. در فاز دوم قرار است روستا‌های رامشیر که از چاه‌های کم توله آب دریافت می‌کنند، از شرق اهواز جدا شوند تا تأسیسات کم توله تنها به روستا‌های شرق اهواز که ۳۳ روستا هستند آبرسانی کنند. فاز نهایی طرح آبرسانی به غیزانیه، یک خط ۲۸ کیلومتری از صفیره به نزهه است که ۸ کیلومتر از آن اجرایی شده و کار در شش کیلومتر دیگر آن از چند روز پیش آغاز شده است که با همکاری آبفای خوزستان اجرایی می‌شود.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار