کد خبر: 1006728
تاریخ انتشار: ۲۵ خرداد ۱۳۹۹ - ۱۳:۴۰
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان‌شرقی:
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان‌شرقی ضمن تایید پیدا شدن تعدادی استخوان در محل حفر ایستگاه قطار شهری در محوطه باغ گلستان تبریز، گفت: هم اکنون تیم باستان شناسی این اداره کل در محل مستقر شده است.

احمد حمزه زاده ، افزود: بلافاصله پس از انتشار خبر مربوط به این موضوع تیم زبده کارشناسی میراث فرهنگی در محل حاضر شده است تا با بررسی تمامی جوانب امر، اصالت موضوع را بررسی و نتیجه را اعلام کنند.

وی اظهار داشت: تاکنون آنچه که در اثر حفاری های قطار شهری در باغ گلستان محل قدیمی گورستان گجیل، مشهور به مقبره العرفا، محرز شده، پیدا شدن چند تکه استخوان است که تشخیص انسانی یا حیوانی بودن آنها پس از بررسی های کارشناسی و باستان شناسی مشخص خواهد شد.

حمزه زاده اعلام کرد: نتیجه بررسی تیم باستان شناسی به طور قطع اعلام عمومی می شود.

در همین ارتباط مدیر عامل انجمن دوست‌داران میراث فرهنگی آذربایجان شرقی نیز با اعلام اینکه پیدا شدن استخوان در حفاری‌های مترو در باغ گلستان تبریز قابل پیش‌بینی بود، گفت: ما همیشه نگرانی‌هایی در مورد چهار ایستگاه متروی تبریز داشتیم و طی جلساتی نیز این نگرانی‌ها را مطرح و تاکید کرده بودیم که حتما آثاری در زیر این ایستگاه‌ها وجود دارد.

احد نژادابراهیمی افزود: بر این اساس ایستگاه‌های باغ گلستان، میار میار، ایستگاه روبه‌روی استانداری آذربایجان شرقی و ایستگاه میدان ساعت به طور دقیق در بافت تاریخی تبریز قرار داشته و حفاری‌ها نیز در این محل‌ها انجام شده‌ است.

وی با تاکید بر اینکه حفاری‌ها در این محل باید با مطالعات باستان شناسی قبلی انجام می‌شد، اظهار داشت: اما متاسفانه تا جایی که مطلع هستم، این طور نیست و میراث فرهنگی باید در این خصوص وارد عمل شود.

عبور خط اول قطار شهری تبریز از بافت تاریخی این کلان شهر در سال های اخیر همواره محل بحث و جدل بوده و نگرانی دوستداران میراث فرهنگی را به دنبال داشته است. 

آنان می گویند که حفاری برای قطار شهری تبریز بدون در نظر گرفتن نظرات کارشناسی حوزه میراث فرهنگی در بافت تاریخی، اقدامی منافی اصل صیانت از میراث درگذشتگان به عنوان سرمایه آیندگان می باشد و با اصول توسعه پایدار در تضاد است.

باغ گلستان (بوستان فجر) یکی از مکان های تاریخی تبریز است که تا سال ۱۳۰۷ شمسی گورستان گجیل بود و در آن سال به دستور محمدعلی تربیت، شهردار وقت تبریز، این قبرستان تاریخی تخریب و به بوستان تبدیل شد.

تخریب گورستان تاریخی «گجیل»، مقبره العرفا، در آن سال که با تخریب گورستان های تاریخی دیگر تبریز از قبیل نوبر، قاسم خان والی، دوه چی و ... دنبال شد، در سال های اخیر انتقادات زیادی را از سوی فرهیختگان برانگیخته است.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر