کد خبر: 1006847
تاریخ انتشار: ۲۵ خرداد ۱۳۹۹ - ۲۳:۰۰
گلایه‌های فرهنگی رئیس سازمان تبلیغات و نماینده‌های مجلس همراه با گزارش وزیر ارشاد
روز گذشته صحن علنی مجلس میزبان وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و نیز رئیس سازمان تبلیغات اسلامی بود تا در ادامه ارائه گزارشات مسئولان مختلف به مجلس جدید، این بار «فرهنگ» موضوع مباحثه در صحن علنی باشد. اما جلسه دیروز فراتر از ارائه گزارش، صحنه گلایه‌ها شد.
سرویس سیاسی جوان آنلاین: نمایندگان مجلس از وزیر ارشاد و وضعیت فرهنگی انتقاد کردند؛ وزیر ارشاد از کمبود بودجه گفت، نماینده‌ها از کم‌کاری‌های وزارت ارشاد در حمایت از هنر انقلابی، بی‌نظارتی در شبکه نمایش خانگی، ولنگاری فضای مجازی، فعالیت‌های قرآنی و... گفتند و رئیس سازمان تبلیغات اسلامی از بی‌مهری‌ها به فرهنگ و از جمله استقبال نکردن نمایندگان مجلس از عضویت در کمیسیون فرهنگی مجلس.

گزارش وزیر از فرهنگ

سیدعباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در ابتدای گزارش خود از ساخت کتابخانه‌ها گفت: در سه سال گذشته ۳۶۷ کتابخانه از جمله پنج کتابخانه مرکزی ساخته شده و آن‌ها عملاً به نمایشگاه‌های فرهنگی و اجتماعی با محوریت کتاب تبدیل شده‌اند. او از نمایندگان مجلس خواست با افزایش حمایت‌ها احداث ۳۵ پروژه ناتمام نهاد کتابخانه‌ها را سرعت ببخشند. وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: جشنواره ملی و بین‌المللی قرآن و ۶۰۰ نمایشگاه و جشنواره استانی در معاونت قرآن و عترت و ۲ هزارو ۴۰۰ مؤسسه قرآنی و دبیرخانه قرآنی در معاونت وزارت ارشاد فعالیت‌های خوبی دارند.

صالحی با اشاره به فعالیت‌های وزارت فرهنگ و ارشاد در حوزه سینما تصریح کرد: خوشبختانه در این حوزه هم شاهد اتفاقات بسیار خوبی بودیم، بهبود وضعیت اقتصاد سینمایی، زیرساخت‌ها و حضور در همایش‌های بین‌المللی از جمله این دستاوردهاست که منجر به کسب ۲۰۵ جایزه بین‌المللی برای اهالی سینما شده است، همچنین به زیرساخت‌های سینما در مناطق محروم توجه ویژه‌ای شد. وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به فعالیت‌های وزارتخانه متبوع خود در حوزه رسانه و مطبوعات، تصریح کرد: با بهبود وضعیت رسانه و مطبوعات در سال‌های اخیر شاهد فعالیت‌های مطلوب این حوزه به عنوان مکمل امنیت و سلامت بودیم. چهار کارگروه در معاونت مطبوعات به شکل منظم تشکیل جلسه می‌دادند. فعالیت‌های اصحاب رسانه در زمان شیوع کرونا و همکاری با کادر درمانی از جمله اقدامات مثبت رسانه‌ها در سال اخیر بود. وی با اشاره به فعالیت وزارت فرهنگ و ارشاد در حوزه فضای مجازی، اظهار کرد: این وزارتخانه جزو اولین وزارتخانه‌هایی بود که برنامه خودش را در حوزه فضای مجازی به مرکز ملی فضای مجازی ارائه کرد. از طرفی این وزارتخانه ۷۲ اقدام مؤثر در حوزه زیرساختی و محتوایی داشت، همچنین حمایت از استارت آپ‌های حوزه فرهنگ و هنر در فضای مجازی از اقدامات دیگر این وزارتخانه بود.

گلایه‌ها و اعتراضات نمایندگان مجلس

در ادامه ۱۰ تن از نمایندگان مجلس سخنانی در باب وضعیت فرهنگی کشور گفتند.

کیومرث سرمدی، نماینده مردم اسدآباد از لزوم توجه به هنرمندان و پیشکسوتان در عرصه‌های هنر، هم به لحاظ بیمه هم به لحاظ حمایت‌های مالی و هم به لحاظ ایجاد امکانات برای چاپ آثار علمی خود گفت. فاطمه مقصودی نماینده مردم بروجرد نیز گفت: آقای صالحی چرا از جشنواره عمار حمایت نمی‌کنید و در این جشنواره حضور به هم نمی‌رسانید؟ چرا از نیرو‌های مردمی و انقلابی حمایت نمی‌کنید؟ وقتی فیلم پنج دقیقه‌ای «علمک» خستگی را از تن رهبر معظم انقلاب بیرون می‌کند، شما چرا حمایت نمی‌کنید؟

سیدجلیل میرمحمدی نماینده میبد و تفت گفت: یک موضوع هم فضای مجازی لجام‌گسیخته‌ای است که امروز خانواده‌ها را مورد حمله خود قرار داده و ضرورت دارد یک تدبیر اساسی برای این موضوع اندیشیده شود و رفع این مشکل از جانب مسئولان مربوطه جنبه شعاری دارد.

جعفر قادری نماینده مردم شیراز اظهار داشت: انتظار داشتیم وزیر شاخص‌هایی را ارائه کند که وضعیت ما در زمینه فرهنگ و هنر را نشان دهد و بگویند که در دولت‌های یازدهم و دوازدهم کجا بودیم و به کجا رسیدید که متأسفانه شاخصی ارائه نشد و حرف‌های کلی چیزی را نمی‌رساند.

علی‌اصغر عنابستانی نماینده مردم سبزوار گفت: فیلم‌ها و سریال‌های پخش‌شده در شبکه نمایش خانگی رها شده است و به نظر می‌رسد نظارتی بر آن‌ها نیست و اگر هم نظارتی وجود دارد، غیر از اصول حاکم در کشور است.

سیدمجتبی محفوظی نماینده مردم آبادان یکی از اهداف نهایی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، فعالیت‌های دبیرخانه مد و لباس بوده است که باید بر مبنای تعالیم اسلامی و دینی اقدامات را پیگیری می‌کرد، آیا این مهم صورت گرفته است؟

سیدمحمود نبویان نماینده تهران گفت: شما در تقویت انقلاب اسلامی و در حوزه هنر چه اقدامی را انجام داده‌اید؟ مگر نباید تمام بودجه‌های فرهنگی در این وزارتخانه برای نیرو‌های انقلابی خرج شود، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برای انقلاب اسلامی باید تمامی بودجه‌ها را برای ترویج این فرهنگ هزینه کند؟ این در حالی است که ما شاهد آن هستیم که جشنواره عمار از سوی این وزارتخانه تحریم شده است.

وزیر ارشاد: بودجه نداریم

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی بعد از اظهارنظر ۱۰ نماینده مجلس و در پاسخ به آن‌ها گفت: منابع بودجه فرهنگی محدود است. در سال ۱۳۹۹ سهم امور فرهنگی، تربیت بدنی و گردشگری از کل بودجه عمومی کمتر از ۲ درصد بوده و سهم وزارت فرهنگ از این بودجه ۸ درصد است. صالحی افزود: سهم این وزارتخانه از بودجه عمومی ۲۵/ ۰ درصد است، این مسائل تاثیرات خودش را بر فعالیت‌ها می‌گذارد که نمی‌توان انتظارات مردم را در برخی مناطق برآورده کرد. امیدوارم در تعامل همگرایانه بین دولت و مجلس شورای اسلامی و مجموعه‌ها و مؤسسات فرهنگی شرایط را بهبود بخشید.

وی تصریح کرد: تشکل‌های گوناگون همچون بسیج هنرمندان داریم، جشنواره‌های مقاومت، عمار، دفاع مقدس و رویداد‌های متعددی همچون تئاتر مقاومت به طور جدی پیگیری می‌شود. محصولات فاخر با موضوعات انقلاب، دفاع مقدس و مدافعان حرم تولید شده است.

استقبال نکردن نمایندگان از کمیسیون فرهنگی نشانه مظلومیت فرهنگ است

حجت‌الاسلام محمد قمی رئیس سازمان تبلیغات اسلامی هم در جریان ارائه گزارش وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در مجلس اظهار داشت: درباره مظلومیت فرهنگ باید بگویم در شهریورماه سال ۸۶ جلسه هیئت دولت بعد از گزارش آقای احمدی‌نژاد، رهبری فرمودند فرهنگ حقیقتاً مظلوم است. وی افزود: رهبری شواهد و ادله‌ای آوردند که یکی از آن‌ها این بود که در گزارش رئیس‌جمهور مجال گزارش دادن درباره فرهنگ نشد و در این رابطه باید بگویم هر دلسوزی این استقبال پرشور نمایندگان مجلس برای عضویت در کمسیون فرهنگی را ببیند یاد مظلومیت فرهنگ می‌افتد. وی گفت: شورای عالی فرهنگ کشور چهار ماه است که تشکیل نشده، شورای عالی فضای مجازی نیز تشکیل نمی‌شود. برای سند مهندسی فرهنگ کشور به دستور مقام معظم رهبری بیش از ۴۰ جلسه شورای عالی انقلاب فرهنگی را به خود اختصاص می‌دهد و بعد از چند سال کش و قوس تصویب می‌شود و پنج شش سال سند شورا که باید در سبد اولویت‌ها می‌بود عملاً روی زمین ماند و هیچ اتفاقی نیفتاد.

وی در هیمن رابطه خاطرشان کرد: کل بودجه فرهنگی کشور زیر ۵/ ۰ درصد مجموعه بودجه کشور است، یعنی بودجه ساخت بیش از ۳۰۰ کیلومتر بزرگراه.

رئیس سازمان تبلیغات اسلامی درباره حوزه فضای بیان کرد: در این حوزه مجازی می‌بینیم که تصمیم نظام بستن یک شبکه مجازی است، اما باید ببینیم آیا حالا بهتر شده است که همه فیلترشکن دارند؟ البته در همه جای دنیا رفتار سلبی در کنار رفتار ایجابی لازم است. در پیوست حکم دوره اول شورای عالی فضای مجازی آقا هر گونه بالا بردن سرعت و پهنای باند اینترنت را منوط به شبکه ملی اطلاعات کردند و محتوا را مقدم بر توسعه زیرساخت خدمات کردند، اما این اتفاق نمی‌افتد و فرزندان من و شما در فضای مجازی چه می‌بینند؟

قمی با بیان اینکه پنج آهنگ آخر یک خواننده ۱۹۸ میلیون بار دیده شده است، تصریح کرد: متأسفانه فضای مجازی رها و در کمتر از یک سال گذشته پهنای باند ۵/ ۲ برابر شده است. وی در همین رابطه اضافه کرد: ۶۰ تا ۷۰ درصد این فضا در اختیار اینستاگرام است؛ جایی که شاعری با ۲۰۰ هزار فالور وقتی از حاج قاسم سلیمانی می‌گویند صفحه‌اش بسته می‌شود ما ادعای حکمرانی در فضای مجازی را داریم، اما آن‌ها هر کاری می‌خواهند می‌کنند.

رئیس سازمان تبلیغات اسلامی بر همین اساس اضافه کرد: ۳۰ درصد جرائم یارانه‌ای، ۲۵ درصد محتوای خلاف عفت و درآمد‌های کثیف از قمار و تبلیغات ناهنجار در همین فضا اتفاق می‌افتد. عشق مثلثی، مربعی، خیانت و خشونت و جرائم انسانی در این فضا عرضه می‌شود و جوانان از آن استفاده می‌کنند که مسئولیتش با تک تک شما و من است. وی با اشاره به حضور روحانیون سازمان تبلیغات اسلامی در اجتماعات مختلف مردمی از جمله در سکونتگاه‌های غیرمجاز یادآور شد: طلبه‌ای با ماهی ۹۵۰ هزار تومان از طرف ما به این مناطق می‌رود و در اختیار مردم است، هشت سال است که دریافتی‌اش همین است و منبع درآمد دیگری هم ندارد. در موردی نیروی انتظامی به من نامه زده و از حضور یک روحانی در یک منطقه تشکر کرده و گفته است ۵/ ۱ سالی که این آقا آمده است بزه و آسیب اجتماعی کم شده و حتی نیازی به باقی مانده کیوسک نیروی انتظامی نیست. ما می‌بینیم یک عنصر فرهنگی خدوم با کمترین پشتیبانی مسئله امنیتی را حل می‌کند، پس باید روی ظرفیت فرهنگ حساب کنیم.

قالیباف:

مخاطب باید‌ها خود من و شماییم

محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی در جریان ارائه گزارش رئیس سازمان تبلیغات اسلامی خطاب به قمی، اظهار داشت: به هر حال هم بنده در مجلس و هم جنابعالی در سازمان تبلیغات، وزرا و نمایندگان در تریبون حق انتقاد از خودمان را نداریم، آن هم در جایی که وظیفه‌ای بر عهده ماست. وی افزود: مسئول همه باید‌ها و هر آنچه باید انجام دهیم، خود ما هستیم. ما باید دست به دست هم بدهیم و این مشکلات را حل و فصل کنیم.

رئیس مجلس شورای اسلامی در ادامه خطاب به رئیس سازمان تبلیغات اسلامی عنوان کرد: حتماً این نکاتی که اشاره کردید نکات حق و بجایی است، اما چه کسی باید آن را حل کند؟ غیر از این است که من و شما و دوستانی که آمدیم این مسئولیت را پذیرفتیم؟ هر کدام در یک جایگاه هستیم، لذا اینجا باید محکم بایستیم و این مسائل را حل کنیم، چون اگر مردم از ما مسئولان که باید پاسخگو باشیم هم مجدد نقد بشنوند، پس این باید‌ها را چه کسی باید انجام دهد، آیا فرد دیگری بناست بیاید؟ قالیباف در ادامه گفت: بنده معتقدم در این دوره از مجلس شورای اسلامی با همه عزیزانمان در همه قوا و مسئولان و مردم ان‌شاءالله دست به دست هم می‌دهیم تا شاهد حل این مشکلات و موضوعات باشیم.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار