کد خبر: 1007011
تاریخ انتشار: ۲۷ خرداد ۱۳۹۹ - ۰۰:۲۵
واکنش سخنگوی دولت به گزارش اخیر آژانس
از اعضای شورای حکام انتظار داریم از استقلال این نهاد بین‌المللی در برابر قلدری امریکا حمایت کنند، در عین حال این هشدار را می‌دهیم که استفاده از معیار‌های سیاسی در رسیدگی متقابل به تکالیف و حقوق کشور‌ها در آژانس، نتیجه‌ای جز از هم گسیختن رشته‌های اعتماد و تقویت بی‌ثباتی در عرصه جهانی ندارد.
سرویس سیاسی جوان آنلاین: علی ربیعی سخنگوی دولت روز گذشته در نشست خبری با اصحاب رسانه در پاسخ به سؤالی درباره گزارش اخیر آژانس بین‌المللی و جلسه آتی شورای حکام با تأکید بر اینکه جمهوری اسلامی ایران بیشترین حد دسترسی را که ممکن است یک کشور به آژانس بدهد، داده است، بیان کرد: ما در حوزه دسترسی‌ها، به بازرسان آژانس امکاناتی را دادیم که به جرئت می‌توان گفت شفاف‌ترین برنامه صلح‌آمیز هسته‌ای در جهان را داریم. آیا یکی از کشور‌های منطقه درصدی از شفافیت برنامه را داشته است؟ ایران هم انتظار دارد آژانس درخواست‌های خود را در چارچوب توافقات پادمانی و اساسنامه آژانس ارائه کند.

بازرسی‌های فنی نباید سیاسی شود

وی اضافه کرد: ما تأکید کردیم به تمامی تعهدات بین‌المللی خود پایبند هستیم و گواه ادعایمان گزارش‌های مثبت هفده‌گانه آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در سال‌های اخیر است. ما همیشه آماده بوده‌ایم براساس توافقات معتبر پیشین و مقررات بین‌المللی دسترسی‌های ضروری آژانس را فراهم کنیم، از این پس هم براساس همان روال و متقضیات عمل خواهیم کرد.

دستیار ارتباطات اجتماعی رئیس‌جمهور با بیان اینکه به هیچ عنوان بازرسی‌های فنی نباید سیاسی شود، یادآور شد: سیاسی شدن این مسئله نه تنها کمکی به حل مسئله نمی‌کند بلکه پیچیده‌تر هم خواهد کرد. همانطور که آژانس در سال‌های گذشته گزارش‌های مثبتی را منتشر کرده، امیدواریم این بار نیز اجازه ندهد اهداف سیاسی در آژانس به نتیجه برسد. وی با اشاره به تحریکات امریکا و اسرائیل در آژانس علیه ایران عنوان کرد: ما بدطینتی‌های امریکا و رژیم اسرائیل و همچنین تحرکات رژیم‌صهیونیستی را در این موضوع کاملاً مشاهده و آن را محکوم می‌کنیم.

امریکا قلدری‌ها را کنار بگذارد

در ادامه خبرنگاری از ربیعی پرسید آیا روند و سیاست‌ها در قبال امریکا عوض و نرم‌تر شده است که ربیعی پاسخ داد: نتایج انتخابات امریکا تاثیری بر سیاست‌های اصولی ما در برابر امریکا ندارد، ما برای بهره‌گیری از دیپلماسی‌مان منتظر تغییر دولت‌ها و ریاست‌جمهوری در امریکا نیستیم.

وی افزود: هر زمان امریکا آمادگی واقعی و غیرنمایشی را برای آغاز دیپلماسی مؤثر همراه با جدیت احترام به توافق‌های پیشین و احترام به قوانین بین‌المللی داشته باشد، دیپلمات‌های ایران بر سر میز مذاکره‌ای که امریکا آن را ترک کردند، حاضر خواهند شد، ربیعی یادآور شد: مواضع روشن ما در برابر امریکا بار‌ها اعلام شده ولی هنوز هم تاثیری نکرده است، ما از امریکا می‌خواهیم شنواتر باشد، صدای جامعه بین‌المللی را بشنود و قلدری‌ها را کنار بگذارد.

دستیار ارتباطات اجتماعی رئیس‌جمهوری گفت: تا وقتی امریکا به دیپلماسی و ارزش‌های مشترک بر پایه برجام که دنیا به آن احترام می‌گذارد برنگردد، ما امیدی به گفتگو و نتیجه ثمربخش در آن نمی‌بینیم و چارچوب‌های ما همان چارچوب‌هایی است که اعلام کرده‌ایم.

در ماجرای هواپیمای اوکراینچیز پنهانی وجود ندارد

سخنگوی دولت درباره آخرین توافقات انجام شده درباره سقوط هواپیمای اوکراینی و ارسال جعبه سیاه به فرانسه هم اظهار داشت: ما این حادثه دلخراش را مجدداً به خانواده‌های درگذشتگان این حادثه تسلیت می‌گوییم. ما از ابتدای این حادثه دردناک، آمادگی خودمان را برای هر گونه همکاری به منظور بررسی جعبه سیاه این هواپیما اعلام کرده‌ایم. هیچ چیزی برای پنهان کردن موضوع از جانب ما وجود ندارد. وی با بیان اینکه ما هم باید نسبت به وجود شفافیت در روند بررسی جعبه سیاه اعتماد کامل را داشته باشیم، تصریح کرد: طی مراحل تحقیقاتی و قطعی شدن این مسئله که امکان خوانده شدن جعبه سیاه در ایران وجود ندارد، تصمیم به ارسال جعبه سیاه گرفته شده است. این چیزی نیست که امروز بخواهیم آن را انجام دهیم. این تصمیم گرفته شده که بازخوانی جعبه سیاه با حضور نمایندگان ایران در اسرع وقت انجام شود.

دستیار ارتباطات اجتماعی رئیس‌جمهور با بیان اینکه کمیسیون بررسی حادثه منتظر هماهنگی نهایی و عزیمت به اوکراین است، خاطرنشان کرد: در صورتی که امکان بازخوانی در اوکراین براساس ادعای طرف اوکراینی فراهم شده باشد، این کار در آنجا انجام می‌شود، در غیر این صورت، با توجه به سابقه طولانی موسسه فرانسوی که مورد تأیید ایکائو هم است، جعبه سیاه در فرانسه بازخوانی خواهد شد. وی افزود: ما خواستار روشن شدن ابعاد این حادثه، توافق درباره میزان غرامت‌ها و پرداخت آن هستیم و امیدواریم با همکاری کشور‌های دیگر هرچه سریع‌تر نتیجه ممکن را بگیریم.

انتقاد از تعلل کره‌جنوبی در بازگرداندن پول‌های ایران

سخنگوی دولت در پاسخ به سؤالی درباره دستورات رئیس‌جمهوری درباره پول‌های بلوکه شده به رئیس کل بانک مرکزی اظهار داشت: این موضوع مربوط به بانک مرکزی و درآمد صادرات نفت و میعانات گازی به کشور کره‌جنوبی بوده است. این پول‌ها در حساب‌های بانک مرکزی در بانک‌های کره‌ای است.

ربیعی گفت: با فشار امریکا به رغم اینکه استفاده از منابع ارزی برای واردات کالا‌های اساسی مانند دارو بوده است، عنوان کردند که امروز مانعی نداریم که از این منابع در راستای واردات کالا‌های اساسی و دارو استفاده کنیم. وی تصریح کرد: ما به دلایل نامعلومی احساس می‌کنیم که دولت کره‌جنوبی همکاری‌های لازم را انجام نمی‌دهد. بانک مرکزی از سال۹۷ تاکنون از طریق سیاسی، حقوقی و نهاد‌های مختلف و هماهنگی وزارت خارجه دائماً این موضوع را پیگیری می‌کند، راهکار‌های مختلفی هم در این زمینه ارائه شده است. سخنگوی دولت یادآورشد: امیدواریم دولت کره‌جنوبی هرچه سریع‌تر منابع را آزاد و مشکلاتی که ایجاد کرده را مرتفع کند. جالب است که این منابع مربوط به صادرات نفتی است که با مجوز و معافیت ارائه شده از سوی امریکا به کره‌جنوبی انجام شده است، بنابراین از چند طریق دلایل کره‌جنوبی برای ما توجیه پذیر نیست. ربیعی خاطرنشان کرد: قطعا این رفتار برای همه ما غیرقابل قبول است و در چشم‌انداز روابط دوجانبه و همکاری‌های آتی ما هم قطعاً تاثیر خواهد داشت.

تندرو‌ها می‌خواهند دشمنی با ایران را ابدی کنند

وی درباره تلاش جمهوریخواهان برای ارائه طرحی جهت اعمال تحریم‌های گسترده علیه ایران از سوی جمهوریخواهان در کنگره ابراز داشت: این حرف‌ها برای ما بسیار تکراری شده است. حداکثر فشاری که علیه یک کشور می‌توانست وارد شود، بر ایران وارد شده است، به هرحال امریکا ابزار قدرت اقتصادی و نظامی دارد و وابستگی‌های جهانی به امریکا هم زیاد است.

سخنگوی دولت با بیان اینکه با وجود این تحریم‌ها و فشارها، بیش از این دیگر ظرفیت اعمال فشار وجود ندارد، عنوان کرد: به اعتقاد من سیاست تحریم نتیجه‌ای جز انزوا هم برای امریکا به همراه نداشته است. برخلاف انتظار تحریم‌کنندگان که فکر می‌کردند با تشدید تحریم‌ها، فروپاشی ایران قطعی است، دیدند این مسئله رخ نداد، البته این موضوع را هم کتمان نمی‌کنیم که زندگی با مشکل روبه‌رو شده است، اما امسال رشد بدون نفت هم خواهیم داشت.

وی طرح جدید تحریمی علیه ایران را نوعی خودزنی دانست و یادآور شد: ما این طرح را نشانه دیگری از تلاش‌های تندرو‌های امریکایی می‌دانیم که می‌خواهند خصومت با جمهوری اسلامی ایران را ابدی و برگشت‌ناپذیر کنند و تمام روزنه‌های دیپلماسی را ببندند. پیامد این اقدامات بر عهده امریکاست.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار