کد خبر: 1007022
تاریخ انتشار: ۲۷ خرداد ۱۳۹۹ - ۰۵:۳۰
دانشجویانی که ایرانی نیستند، اما همینجا در سیستم آموزشی کشور درس خوانده‌اند و حالا به دانشگاه رسیده‌اند، گرفتار شهریه‌های دلاری شده‌اند. نوسان قیمت ارز و بالا رفتن قیمت دلار اکنون یک مانع بزرگ سر راه ادامه تحصیل تعداد زیادی از این جمعیت ۱۷ هزار نفری به وجود آورده است که بخش قابل‌توجهی از درآمد دانشگاه‌های کشورمان را هم تأمین می‌کنند.
دلارام عبدزاده
سرویس جامعه جوان آنلاین: پرداخت شهریه از آن دست کار‌هایی است که معمولاً برای قشر دانشجو کار ساده‌ای نیست و افزایش و تغییر نرخ آن در هر دانشگاهی همواره با حاشیه‌هایی روبه‌رو است. البته این مسئله تنها شامل حال دانشجویان ایرانی نمی‌شود و حاشیه‌ها حتی برای دانشجویان بین‌المللی نیز مطرح می‌شود.

سقفی برای ارز دانشجویی

نرخ درج شده در تابلوی صرافی‌ها، عددی که حالا لحظه‌به‌لحظه تغییر می‌کند، به جز دانشجویان افغان، قشر دیگری را هم در آموزش عالی کشورمان تحت‌تأثیر قرار داده است؛ دانشجویان ایرانی‌ای که برای ادامه تحصیلشان در دانشگاه‌های خارج از کشور احتیاج به دلار دارند.

بالا و پایین شدن نرخ ارز، تن و بدن آن‌ها را هم می‌لرزاند، آن‌ها از فروردین امسال با مشکل تأمین ارز و به تبع آن افزایش شدید هزینه‌های تحصیل دست به گریبانند؛ مشکلی که مورد توجه محمد فیضی، عضو فراکسیون دانشگاه مجلس دهم نیز قرار گرفت و او با تأکید بر اینکه دولت نباید دانشجویان را برای تهیه ارز آزاد به کوچه و خیابان‌ها بفرستد، گفت: باید سقفی برای ارز دانشجویی، با توجه به رشته و مقطع تحصیلی تعریف شود.

به گفته فیضی دانشجویان خارج از کشور، یکی از گروه‌های نیازمند واقعی ارز، هستند و با توجه به نوسانات ارزی نباید آن‌ها را در چنین شرایطی به حال خود رها کرد.

شهریه با دلار دولتی

این نماینده مجلس تأکید می‌کند: تخصیص ارز به دانشجویانی که امروز نیمی از تحصیل خود را گذرانده‌اند و نه راه پس دارند و نه پیش ضروری است و دولت باید برای آن‌ها برنامه‌ریزی مناسبی انجام دهد، نه آنکه این قشر را به کوچه و خیابان‌ها برای تهیه ارز آزاد بفرستد.

سال گذشته بود که تعدادی از دانشجویان خارجی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی نسبت به هزینه‌های بالای شهریه دلاری خود اعتراض کردند و با پیگیری‌های مستمر از مسئولان دانشگاه گزارش‌هایی را در این خصوص منتشر کردیم.

یکی از دانشجویان افغانستانی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در گفتگو با خبرگزاری بسیج، در خصوص شهریه دانشجویان خارجی گفت: دانشجویان افغانی رشته‌های پزشکی و پیراپزشکی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی باید شهریه را دلاری پرداخت کنند، ولی طبق نوسانات ارز وزارت بهداشت نامه‌ای به دانشگاه‌های علوم پزشکی ابلاغ کرد که دانشجویان افغانستانی مقیم ایران می‌توانند شهریه تحصیلی را با نرخ دلار دولتی پرداخت کنند.

هیچ دانشجویی اخراج نشده است

این دانشجو افزود: این قانون را بیشتر دانشگاه‌های علوم پزشکی از جمله تهران و شیراز اجرایی کردند، اما دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی اجرا نکرده و ما باید شهریه را به دلار آزاد پرداخت کنیم.

موضوع حیرت‌آور و تعجب‌برانگیزی که از سوی این دانشجو مطرح شد، اخراج و حذف واحد درسی حدود ۲۰۰ دانشجوی افغانستانی این دانشگاه به دلیل تأخیر در پرداخت شهریه بود که ما را بر آن داشت تا چنین صحبتی را از مسئولان دانشگاه پیگیری کنیم.

طی پیگیری از دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی و مطرح کردن این ماجرا، بخش روابط عمومی ضمن پیگیری از مسئولان آموزشی و بین‌الملل دانشگاه چنین موضوعی را رد و اعلام کرد: تاکنون حتی یک دانشجو هم بنا بر هر دلیلی مثل عدم پرداخت شهریه، حذف واحد یا سنوات از این دانشگاه اخراج نشده است و حتی شرایط ادامه تحصیل و ثبت‌نام برای برخی از دانشجویان افغانستانی که شهریه خود را پرداخت نکرده‌اند، فراهم شده است.

صرفه‌جویی نه از دانشگاه

روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی افزود: به تمام دانشجویانی که شهریه‌شان را پرداخت نکردند، تذکر داده شده است، اما آن‌ها اخراج نشده‌اند و دانشگاه تلاش دارد با توجه به تغییرات نرخ ارز و مشکلات به وجود آمده برای آنها، همراه این دانشجویان باشد.

ماندانا تیشه‌یار، مدیر دفتر همکاری‌های علمی و بین‌المللی دانشگاه علامه طباطبایی هم در همین رابطه به ما می‌گوید: تأثیر اصلی نوسانات قیمت ارز، روی بچه‌های ایرانی مشغول به تحصیل در خارج از کشور است؛ به خاطر اینکه این گروه به مشکل خورده‌اند و مدتی است که به آن‌ها اعلام شده که باید ارز را به نرخ آزاد تهیه کنند، نه دولتی و نه ثانویه و این از توان خیلی‌هایشان خارج است. به گفته تیشه‌یار، اگر قرار است صرفه‌جویی ارزی انجام شود، نباید این صرفه‌جویی از دانشگاه شروع شود؛ چراکه تبعات منفی زیادی برای کشور خواهد داشت.

طبق اعلام دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی مشکل پیش‌روی دانشجویان افغانستانی پرداخت شهریه دلاری آنهاست که این مسئله طبق مصوبه هیئت امنای دانشگاه انجام می‌گیرد. در واقع دانشگاه‌های علوم پزشکی با توجه به آنکه هیئت امنایی اداره می‌شوند، تصمیم‌گیری‌های پرداخت شهریه برعهده آن‌ها قرار دارد و مصوبه آن‌ها لازم‌الاجراست.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار