کد خبر: 1007442
تعداد نظرات: ۲ نظر
تاریخ انتشار: ۰۱ تير ۱۳۹۹ - ۰۰:۱۸
روز جمعه، میلیون‌ها نفر در سراسر امریکا به مناسبت صدوپنجاه‌وپنجمین سال پایان برده‌داری به خیابان‌ها آمدند. ۴۷ ایالت و واشنگتن‌دی‌سی شاهد تجمعاتی کم‌سابقه بود و خیابان‌های شهر‌های مختلف از جمله شیکاگو، اوکلند، نیویورک، سیاتل و سانفرانسیسکو به صحنه تظاهرات‌های ضد نژادپرستی تبدیل شدند. شرکت‌کنندگان در حالی که تصاویری از جورج فلوید را با خود حمل می‌کردند، شعار‌های «اکنون عدالت»، «قدرت مردم» و «زندگی سیاه‌پوستان مهم است» سر می‌دادند.
آزاده سادات عطار
سرویس بین الملل جوان آنلاین: هم رئیس‌جمهور امریکا و هم مخالفان او، امریکای بعد از انتخابات نوامبر را آبستن حوادث پیش‌بینی نشده می‌دانند. در فضای ملتهب امریکا پس از اعتراض‌ها به نژادپرستی در این کشور، دونالد ترامپ با لحنی تحریک‌کننده ضمن انتقاد از رقیب دموکرات خود گفته که اگر خودش برای دومین بار به عنوان رئیس‌جمهور انتخاب نشود، کل امریکا به مینیاپولیس تبدیل خواهد شد. همزمان جان کری، وزیر امور خارجه پیشین امریکا درباره انتخاب مجدد ترامپ هشدار داده و گفته که اگر مردم به صندوق‌های رأی دسترسی نداشته باشند، کشور در معرض تحول و انقلاب قرار می‌گیرد.

روز جمعه، میلیون‌ها نفر در سراسر امریکا به مناسبت صدوپنجاه‌وپنجمین سال پایان برده‌داری به خیابان‌ها آمدند. ۴۷ ایالت و واشنگتن‌دی‌سی شاهد تجمعاتی کم‌سابقه بود و خیابان‌های شهر‌های مختلف از جمله شیکاگو، اوکلند، نیویورک، سیاتل و سانفرانسیسکو به صحنه تظاهرات‌های ضد نژادپرستی تبدیل شدند. شرکت‌کنندگان در حالی که تصاویری از جورج فلوید را با خود حمل می‌کردند، شعار‌های «اکنون عدالت»، «قدرت مردم» و «زندگی سیاه‌پوستان مهم است» سر می‌دادند. جورج فلوید ۲۵ ماه می‌زیر فشار زانوی یکی از نیرو‌های پلیس در شهر مینیاپولیس ایالت مینه‌سوتا جان باخت.

به‌رغم این ناآرامی‌ها، تحرکات چهره‌های سیاسی برای جلب رأی در انتخابات ریاست‌جمهوری ۲۰۲۰ ادامه دارد. جان کری، وزیر امور خارجه دولت قبلی امریکا در نشست مجازی ۲۰۲۰ دموکراسی کپنهاگ در هشداری کم سابقه گفت که اگر ترامپ بار دیگر پیروز انتخابات ریاست جمهوری باشد، وضعیت غیرقابل‌پیش‌بینی می‌شود. وزیر امور خارجه دولت باراک اوباما معتقد است امریکایی‌ها در صورت پیروزی جو بایدن رقیب دموکرات ترامپ، می‌توانند جایگاه‌شان را به عنوان یک رهبر جهانی به دست آورند، ولی اگر ترامپ بار دیگر مجوز ورود به کاخ سفید را بگیرد، دور دوم ریاست‌جمهوری او خسارت هنگفتی به جایگاه جهانی امریکا و توانایی در رهبری در عرصه جهانی وارد می‌کند. وزیر خارجه اوباما گفته است: «تازه‌ترین نظرسنجی‌ها از پیشتازی جو بایدن حکایت دارند. هیچ چیز را بدیهی نمی‌دانم؛ من هم نامزد ریاست جمهوری بودم و می‌دانم چه اتفاقی می‌افتد. اما کاملاً به آینده امریکا اطمینان دارم، به شرط اینکه تغییر در رهبری داشته باشیم. چنانچه تغییر در رهبری رخ ندهد، وضعیت در مورد بسیاری از مسائل متفاوت واقعاً غیرقابل‌پیش‌بینی می‌شود.» وی افزود: «گمان می‌کنم ما قرار است رئیس‌جمهور جدیدی داشته باشیم. اگر مردم به صندوق‌ها دسترسی نداشته باشند، به نظر من این می‌تواند سنگ بنای یک انقلاب شود. اگر ظرفیت کارایی دموکراسی را نزد مردم انکار کنید حتی براساس نوشته پدران بنیانگذار امریکا در بیانیه استقلال و قانون اساسی ایالات متحده ما این حق مسجل را خواهیم داشت که این انکار را به چالش بکشیم.» ظاهراً سخنان کری درباره لزوم دسترسی به صندوق‌های رأی، واکنشی غیرمستقیم به موضع‌گیری‌های ترامپ است که چندین بار درباره تبعات انتخاب نشدنش در انتخاب ماه نوامبر هشدار داده است.

«اگر نشوم» جدید ترامپ

ترامپ اولین بار در گفتگو با شبکه تلویزیونی سی‌ان‌ان در مارس ۲۰۱۶ تهدید کرده بود که اگر به عنوان نامزد حزب جمهوریخواه برای ریاست جمهوری کشورش انتخاب نشود، در امریکا شورش خواهد شد. او بعد‌ها هم این موضع خود را با عبارت‌های مختلف تکرار کرد. رئیس‌جمهور امریکا ژوئن سال قبل هم تهدید کرد: «اگر من رئیس‌جمهور نشوم، بازار دچار چنان سقوط بی‌‎سابقه‌ای می‌شود که تاکنون به خود ندیده است.»‌او هرچند در ۱۳ ژوئن ۲۰۲۰ گفت که اگر در انتخابات برنده نشود، شکست را خواهد پذیرفت، ولی دیروز در توئیتر نوشت: «اگر من در انتخابات ریاست جمهوری نوامبر ۲۰۲۰ پیروز نشوم و جو بایدن رئیس‌جمهور شود، کل کشور به مینیاپولیس تبدیل خواهد شد.» رئیس‌جمهور امریکا که در نظرسنجی‌های مربوط به میزان رضایت مردمی هم وضعیت خوبی ندارد و همواره سخنان وی خشم معترضان به نژادپرستی را برانگیخته است، روز شنبه در پیامی توئیتری از افرادی که مجسمه آلبرت پایک، یکی از رهبران کنفدراسیون در قرن هجدهم را واژگون کردند، انتقاد کرد. او همچنین پلیس شهر واشنتگن دی سی، پایتخت امریکا را هم به دلیل اینکه شاهد واژگونی و سوختن مجسمه بودند، به کوتاهی در انجام وظایف خود متهم کرد.

ترامپ در پیام توئیتری دیگری با انتشار تصویری از یک سالن نسبتاً خالی تجمع انتخاباتی، جو بایدن را مورد تمسخر قرار داد و تأکید کرد، میزان اشتیاق به تجمع انتخاباتی جو بایدن صفر است. او همچنین در جریان مصاحبه‌ای به صورت مستقیم رقیبش را هدف انتقاد قرار دارد و گفت: «اگر من در انتخابات ریاست جمهوری نوامبر ۲۰۲۰ پیروز نشوم و جو بایدن رئیس‌جمهور شود، کل کشور به مینیاپولیس تبدیل خواهد شد. احساس می‌کنم اگر دموکرات‌ها وارد کاخ سفید شوند، عاقبت کشورمان به معنای واقعی کلمه رکود و افسردگی خواهد بود، شبیه چیزی که تاکنون شاهد آن نبوده‌اید.»

ترامپ حتی شهرداران دموکرات را هم به باد انتقاد گرفت و گفت: «بدون رهبری من به عنوان یک جمهوریخواه، کشور دچار آشفتگی، بی‌نظمی و اختلال می‌شد. این موضوعی بسیار ناراحت‌کننده است. اما به مردمی که برای شرکت در انتخابات نوامبر آماده می‌شوند می‌گویم که تنها یک موضوع وجود دارد و آن این است که شما نمی‌توانید به دیوانه‌خانه بازگردید. اگر دموکرات‌ها در انتخابات پیروز شوند، فکر نمی‌کنم که کشور مجدد بتواند سر پا شود.»‌وی گفت: «شهر‌هایی که دچار مشکل هستند، شهر‌هایی هستند که دموکرات‌ها آن‌ها را اداره می‌کنند. شهر‌های تحت کنترل دموکرات‌ها شهر‌هایی هستند که مشکل دارند. بدون شک بایدن در وضعیتی نیست که کشور را رهبری کند.»

جهان با ترامپ خطرناک‌تر شده

جان کری در بخش دیگری از سخنان خود با انتقاد تندوتیز از ترامپ با بیان اینکه با وجود ریاست جمهوری کنونی امریکا این کشور با دوستانش بیگانه شده است، به لغو برخی توافق‌های بین‌المللی در دوران ریاست‌جمهوری ترامپ از جمله توافق هسته‌ای با ایران و پیمان آب و هوایی پاریس و جنگ تجاری با چین اشاره کرد و افزود: «ریاست جمهوری او بی‌شک جهان را مکان خطرناک‌تری کرده است و آن جنگ تجاری ساختگی که ترامپ با چین آغاز کرد، قیمت کالا‌ها را برای مردم بالا برد و کل طرح تجاری را مخدوش کرد. چیز‌هایی را دیده‌ایم که هرگز گمان نمی‌کردیم تحت هیچ دولتی، چه دموکرات و چه جمهوریخواه شاهد باشیم. من نگران رویکرد‌های ترامپ نسبت به روسیه و چین هستم.»

محکومیت نژادپرستی در امریکا

شورای حقوق بشر سازمان ملل در قالب تصویب قطعنامه‌ای، تبعیض نژادی و خشونت نیرو‌های پلیس علیه آفریقایی‌ها و افراد دارای تبار آفریقایی به ویژه خشونتی که منجر به قتل جورج فلوید شد را محکوم کرد. پارلمان اروپا نیز شامگاه جمعه در بیانیه‌ای اعلام کرد: «در قطعنامه‌ای که جمعه با ۴۹۳ رأی موافق، ۱۰۴ رأی مخالف و ۶۷ رأی ممتنع به تصویب رسید، این پارلمان قویاً مرگ شنیع جورج فلوید در امریکا و همچنین کشتار‌های مشابه در نقاط دیگر جهان را محکوم می‌کند. اعضای پارلمان اروپا از مقام‌های امریکایی خواستند به نژادپرستی و نابرابری ساختاری رسیدگی کند و در ادامه سرکوب‌های پلیس علیه معترضان صلح‌جو و روزنامه‌نگاران و همچنین تهدید دونالد ترامپ به استقرار ارتش و همچنین لفاظی تحریک‌آمیز او را مورد انتقاد قرار دادند.» قانونگذاران اروپایی همچنین از اعتراضات علیه نژادپرستی و تبعیض حمایت و همچنین هر نوع برترپنداری سفید را محکوم کردند.
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۲
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۸:۴۹ - ۱۳۹۹/۰۴/۰۱
1
0
این عکسی که گذاشتید مال چه زمانی است لباسهای گرم و درختان بی برگ
ملایری
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۱:۴۹ - ۱۳۹۹/۰۴/۰۱
0
2
انتظار انقلاب از امریکایی ها داشتن جای سوال دارد!
آنها مردمی بره صفت هستند که به سادگی تحت تاثیر رسانه های تحت کنترل صهیونیست های مسیحی قرار می گیرند.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار