کد خبر: 1008613
تاریخ انتشار: ۱۰ تير ۱۳۹۹ - ۰۳:۰۰
طرح تولید خانه‌های ۲۵ تا ۴۰ متری که مدتی است در دستور کار دولت و شهرداری قرار گرفته و برخی نمایندگان مجلس هم آن را تأیید کردند، حالا با مخالفت گروهی دیگر از جمله وزیر راه و شهرسازی مواجه شده‌است.
سرویس اقتصادی جوان آنلاین: به گزارش ایسنا، احداث واحد‌های کوچک متراژ یا کپسولی که در مناطقی از شرق آسیا و کشور‌های غربی برای پاسخگویی به بخشی از تقاضا و کنترل بازار مسکن اجرا شده، از اواخر سال گذشته در ایران نیز مطرح شد. با اینکه گفته می‌شود شهرداری و وزارت کشور به عنوان یک مجموعه دولتی روی اجرای این برنامه توافق کرده‌اند، حالا وزیر راه و شهرسازی می‌گوید «اصلاً این مورد را تأیید نمی‌کنم و طبق الگوی جامع مسکن، کمترین متراژ ۷۵ متر است».

در خصوص این طرح، بین نمایندگان مجلس هم اتفاق نظر وجود ندارد. با اینکه دو روز قبل صدیف بدری، عضو کمیسیون عمران مجلس به طرح خانه‌های ۲۵ تا ۴۰ متری مهر تأیید زد و گفت که تولید این واحد‌ها می‌تواند در بهبود وضعیت بازار مسکن اثرگذار باشد. روز گذشته رضایی کوچی، رئیس کمیسیون عمران مجلس درباره احداث واحد‌های ۲۵ تا ۴۰ متری بیان کرد که اصلاً موافقت مجلس با این موضوع صحت ندارد.

از ابتدای مطرح‌شدن این ایده نیز کارشناسان نظرات موافق و مخالف خود را با آن بیان کردند؛ هر چند به نظر می‌رسد کفه ترازو به سمت موافقان سنگینی می‌کرد. مخالفان بیان می‌کردند که واحد‌های کوچک مناسب زندگی خانواده‌ها نیستند و نباید الگوی مصرف را به زندگی در این نوع واحد‌ها عادت بدهیم.

در سوی مقابل بعضی کارشناسان عنوان می‌کردند به هر حال با توجه به تغییر سبک زندگی، نیاز به مسکن دانشجویی، کارگری، مسکن استیجاری از نوع کوتاه‌مدت و بلند‌مدت و افزایش تجردگرایی، نیاز به ساخت واحد‌های کپسولی در ایران احساس می‌شود. البته در حال حاضر مطابق قوانین و مقررات شهری، ساخت واحد‌های ۳۵ متری بلامانع است که سازندگان تمایل چندانی به ساخت آن‌ها ندارند. کاهش متراژ این واحد‌ها نیاز به مصوبه کمیسیون ماده ۵ دارد که تفاهمنامه شهرداری با وزارت کشور نشان می‌دهد کمیسیون ماده ۵ مخالفتی با این کاهش متراژ نداشته‌است.

حالا باید منتظر ماند و دید که آیا زور موافقان مسکن ۲۵ متری به مخالفان می‌چربد یا نه؛ هرچند عمده واکنش‌های مردم نیز به این طرح منفی بوده و متقاضیان، استقبال چندانی از اخبار منتشره در این زمینه نکردند.

از «شهر باید گران شود»

البته اصلاح‌طلبان از بدو روزی که صندلی‌های شورای شهر تهران را در اختیار گرفتند، بر طبل گران کردن پایتخت کوبیدند. اصلاح‌طلبان مصمم بودند که پروژه گران‌سازی یا بهتر بگوییم گرانفروشی شهر تهران را به بهانه بیرون کردن فقرا و مهاجرین به اجرا بگذارند. در ذیل برخی اظهار‌نظرات اصلاح‌طلبان را با هم مرور می‌کنیم.

کرباسچی: محل تأمین درآمد شهرداری گرفتن عوارض از مردم است.

نجفی: هزینه زندگی شهری در تهران نسبت به سایر پایتخت‌های جهان چندان زیاد نیست.

صفایی‌فراهانی فعال اصلاح‌طلب: هر شهروندی که در تهران زندگی می‌کند، باید هزینه شهر را بدهد.

سیدحسین هاشمی، استاندار اسبق تهران: امکان ایجاد ممنوعیت برای مهاجرت به تهران سخت است و باید همچون سایر کشور‌های پیشرفته، هزینه زندگی در شهر‌های بزرگ را بالا برد تا از ورود جمعیت کم کرد.

میر لوحی، عضو شورای شهر: قیمت واقعی بلیت مترو ۱۰ هزار تومان است / مردم تهران باید هزینه زندگی در تهران را بپردازند.

اصلاح‌طلبان آنطور هم بدشان نمی‌آمد که شهر گران‌تر و غیرقابل سکونت‌تر شود، ولی در روزی که روحانی برای موجران تعیین‌تکلیف می‌کند، در گوشه‌ای دیگر تز مسکن ۲۵ متری داده می‌شود و به قول عبدالرضا گلپایگانی، معاون شهرسازی و معماری شهر تهران «ساخت خانه‌های کوچک مقیاس یک ضروت است نه یک انتخاب»
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار