کد خبر: 1008635
تاریخ انتشار: ۱۰ تير ۱۳۹۹ - ۰۰:۱۶
پاندمی بدبینی به واشنگتن میان مردم و سیاستمداران اروپایی
همین دو هفته قبل بود که وزیر امور خارجه آلمان گفت که حضور نیرو‌های امریکایی نه فقط برای امنیت آلمان بلکه امنیت اروپا و حتی خود امریکا هم مهم است. هایکو ماس حالا می‌گوید که روابط برلین-واشنگتن به حدی تنش‌آلود است که اگر ترامپ هم در انتخابات پیروز نشود، باز هم بهبود نخواهد یافت.
سرویس بین الملل جوان آنلاین: یک نظرسنجی جدید اروپایی که به سفارش شورای روابط خارجی اروپا انجام و گاردین نتایج آن را منتشر کرده، نشان می‌دهد بیش از ۶۰ درصد شهروندان در کشور‌های آلمان، فرانسه، اسپانیا، دانمارک و پرتغال گفته‌اند اعتمادی به امریکا ندارند. ظاهراً بحران کرونا در این بی‌اعتمادی نقشی تعیین‌کننده داشته و شوک ناشی از همه‌گیری آن، طوری به شهروندان اروپایی لطمه زده که آن‌ها احساس تنهایی و آسیب‌پذیری بیشتری می‌کنند. گرایش‌های منفی نسبت به امریکا در دانمارک ۷۱درصد، پرتغال ۷۰ درصد، فرانسه ۶۸ درصد، آلمان ۵۶ درصد و در اسپانیا ۶۴ درصد ثبت شده است. در فرانسه و آلمان به ترتیب ۴۶ و ۴۲ درصد مردم گفتند که نظر آن‌ها نسبت به امریکا از زمان همه‌گیری کرونا بسیار بدتر شده است. ظاهراً همین گرایش در میان سیاستمداران اروپایی هم در حال تبدل شدن به یک پاندمی است. جمعه همین هفته بود که آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان در گفتگو با گاردین هشدار داد: «جهان دیگر قبول ندارد که امریکا همچنان در رؤیای رهبری جهان باشد.» تا این اواخر تصور‌ها این بود که وخامت مناسبات اروپاییان با امریکا، به دولت ترامپ بر می‌گردد، ولی هایکو ماس، وزیر امور خارجه آلمان در گفتگو با خبرگزاری «د. پ. آ» پا از این انگاره فراتر گذاشته و گفته که تنش‌آلودی مناسبات دو طرف، فراتر از ترامپ است. ماس می‌گوید که روز‌های همکاری خوب و قدیمی دو سوی آتلانتیک سپری شده و حتی اگر دموکرات‌ها هم به کاخ سفید برگردند، بعید است که بتوانند آن روز‌ها را برگردانند: «هرکس معتقد است که همه چیز در روابط دو سوی اقیانوس اطلس با رفتن ترامپ، یک بار دیگر شبیه روابط اروپا و امریکا در دوره رؤسای جمهوری دموکرات خواهد شد، معلوم است تغییرات ساختاری را دست کم گرفته است.»

البته ماس با گفتن این جمله که «روابط دو سوی اقیانوس اطلس بسیار مهم است و مهم خواهد بود» نشان می‌دهد مایل نیست از دوره طلایی مناسبات دو سوی آتلانتیک دل بکند: «ما در تلاش هستیم این روابط ادامه یابد، اما با روشی که اکنون وجود دارد، چنین روابطی دیگر خواست‌های دو طرف را برآورده نمی‌کنند.» وزیر خارجه آلمان دو هفته قبل نیز، زمانی که بحث‌ها درباره خروج نیرو‌های امریکایی از آلمان بالا گرفت، گفته بود «ما حضور نیرو‌های امریکایی در آلمان را نه‌تن‌ها برای امنیت آلمان، بلکه برای امنیت اروپا و خود امریکا مهم می‌دانیم.» با این حال، شواهد و قرائن حاکی از این است که نگاه منفی به آینده مناسبات امریکا و اروپا، در حال تبدیل شدن به یک پاندمی است. گرگور گیزی، رئیس چپ‌های اروپا در گفتگو با «فرانکفورتر روند شای» آلمان مناسبات دو سوی آتلانتیک را به‌طرز فاجعه‌باری بد توصیف کرد و دلیل آن را اقدامات و سیاست‌های ترامپ دانست که رویکرد خودخواهی را برای امریکا در دستور کار قرار داده است. این سیاستمدار بلندپایه اروپایی در بخش دیگری از گفتگو با این رسانه آلمانی درباره تصمیم امریکا برای بازگرداندن بخشی از نیرو‌های خود از خاک آلمان گفت: «وقتی ما می‌خواهیم با کمک روسیه یک خط لوله گاز طبیعی با عبور از دریای بالتیک داشته باشیم، اما ترامپ می‌خواهد گاز طبیعی خود را به ما بفروشد، اگر دولت فدرال آلمان این کار را انجام ندهد، طبیعی است که ترامپ عصبانی می‌شود.»
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار