کد خبر: 1008731
تاریخ انتشار: ۱۱ تير ۱۳۹۹ - ۰۳:۱۵
طی ۲۴ ساعت گذشته ۲ هزار و ۴۵۷ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شد که یک هزار و ۴۳۵ مورد بستری شدند تا مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به ۲۲۷ هزار و ۶۶۲ نفر برسد.
زهرا چيذری
سرویس جامعه جوان آنلاین: حادثه سقوط یک هواپیما می‌تواند تا ماه‌ها رسانه‌ها و افکار عمومی را در گیر خود کند، اما هم اکنون مدت‌هاست روزانه به تعداد مسافران یک هواپیما قربانی ویروس کرونا می‌شوند. ثبت هر ۹ دقیقه یک مرگ، پُر شدن تخت‌های آی‌سی‌یو و افزایش احتمالی نسبت فوت‌شدگان از موارد بدحال در روز‌های آتی واقعیت‌هایی است که هم اکنون در کشور در حال رخ دادن است. به گفته معاون کل وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در حالی که به طور متوسط در هر چهار ماه ۱۳۰ هزار فوتی در کشور ثبت می‌شود، امسال بیش از نیمی از فوتی‌ها، مبتلایان به کووید ۱۹ بوده‌اند. با تمام اینها، روز گذشته در کنار اخبار‌های تلخ و ناامیدکننده‌ای همچون افزایش موارد بستری بدحال و جوانِ کرونا و پر شدن بخش‌های بستری بیماران کرونایی، وزیر بهداشت با خبر امیدوار‌کننده گام بلند ایران برای کشف واکسن کرونا پشت تریبون رسانه‌ها رفت. به گفته وی واکسن ایرانی کرونا تست مدل حیوانی را با موفقیت گذراند و در آینده بسیار نزدیک برای کلینیکال ترایال (مطالعات بالینی) در انسان وارد عمل خواهیم شد.

طی ۲۴ ساعت گذشته ۲ هزار و ۴۵۷ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شد که یک هزار و ۴۳۵ مورد بستری شدند تا مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به ۲۲۷ هزار و ۶۶۲ نفر برسد.

همچنین در طول ۲۴ ساعت گذشته، ۱۴۷ بیمار کووید۱۹ جان خود را از دست دادند و مجموع جان‌باختگان این بیماری به ۱۰ هزار و ۸۱۷ نفر رسید. استان‌های خوزستان، کردستان، آذربایجان‌های غربی و شرقی، هرمزگان، بوشهر، خراسان رضوی و کرمانشاه در وضعیت قرمز بوده و بالاترین میزان ابتلا، بستری و فوتی را دارند. همچنین استان‌های سیستان و بلوچستان، ایلام، لرستان و گلستان در وضعیت هشدار قرار دارند.

پر شدن تخت‌های کرونایی بیمارستان‌ها

ایرج حریرچی، معاون کل وزارت بهداشت با تأکید بر اینکه در خوشبینانه‌ترین پیش‌بینی‌ها، ۱۲ الی ۱۴ ماه دیگر ممکن است واکسن کووید۱۹ در دسترس باشد، می‌گوید: «هیچ عامل ویروسی تاکنون در این مدت کوتاه کشته نداده‌است، خاطر نشان کرد: کرونا شوخی بردار نیست و جدی جدی آدم می‌کشد. اخیراً موارد بستری مبتلایان بدحال و جوان افزایش یافته‌است و همه این‌ها یک زنگ خطر و هشداری است و مردم نباید این معضل را شوخی بدانند.»

به گفته وی، اینکه برخی محدودیت‌ها بازگردد، اجتناب‌ناپذیر است. همانطور که ستاد ملی کرونا با ماهیت شهرستانی تصویب کرده‌است، اکنون شش استان به علاوه استان تهران درخواست‌هایی در این زمینه داشتند. این محدودیت‌ها در استان‌هایی مانند آذربایجان غربی اعمال شده‌است و مساجد، سینماها، مدارس و... با این اختیارات تعطیل شده‌است.

حریرچی در پاسخ به این سؤال که معنای افزایش موارد بستری ناشی از کرونا نسبت به موارد ترخیص‌شده در تهران چیست، می‌گوید: «این یک علامت خطر بزرگی است.»

سقوط روزانه یک هواپیما

مسعود یونسیان، استاد دانشکده بهداشت و عضو کمیته اپیدمیولوژی کووید۱۹ دانشگاه علوم پزشکی تهران درباره چرایی افزایش روند ابتلا و مرگ و میر بیماران کرونایی به باشگاه خبرنگاران جوان می‌گوید: «آنچه موجب این مسئله شده تغییر رفتار ماست، نه‌تغییر در حدت و شدت بیماری‌زایی ویروس و در کشوری مثل اسپانیا و ایتالیا که زمانی تعداد موارد مرگ روزانه جدید آن‌ها چندین برابر ایران بود، هم اکنون این تعداد به کمتر از ۱۰ نفر در روز رسیده، اما آمار فوتی‌های کرونا در ایران افزایش داشته‌است.»

به گفته وی فوت روزانه ۱۵۰ نفر در کشور مانند آن است که روزانه یک هواپیما سقوط یا سه اتوبوس به ته‌دره سقوط و کل مسافرین آن‌ها فوت می‌کنند، اما نسبت به این تعداد مرگ بی‌تفاوتی به وجود آمده‌است.

استاد دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران ضمن انتقاد از برخی بازگشایی‌ها در شرایط افزایش موارد ابتلا به کرونا در کشور می‌افزاید: «برخی از بازگشایی‌ها در بخش‌های حیاتی یا بخش‌های زیربنایی اقتصادی کشور هستند و این بخش‌ها باید به مردم خدمت‌رسانی کنند و باید بازگشایی، همراه با رعایت کلیه اصول بهداشتی در این بخش‌ها صورت گیرد، اما برخی بازگشایی‌ها مثل مراکز فرهنگی و سینما‌ها یا تالار‌های عروسی با شرط ۵۰ درصد هیچ توجیهی ندارد.»

گام بلند ایران در تولید واکسن کرونا

سعید نمکی، وزیر بهداشت در میان تمامی خبر‌های تلخ و ناامید‌کننده پیرامون کووید ۱۹ در کشور با خبری خوش در پشت تریبون رسانه‌ها قرار گرفت. وی در مراسم افتتاح نمایشگاه بین‌المللی فارمکس خاورمیانه ۲۰۲۰ گفت: «خبر خوش برای مردم آن است که خوشبختانه ما در ساخت واکسن کووید ۱۹ گام‌های مؤثری برداشتیم و امروز تعداد قابل‌توجهی از دانشمندان ما با تکیه بر دانش بومی و استفاده از تجربیات جهانی در کنار یکدیگر در ساخت واکسن کووید۱۹ گام‌های تندی را برمی‌دارند. خود نیز در چهار ماه گذشته لحظه به لحظه کنارشان بودم و موارد را دنبال کردم و البته اقدامات را خیلی هم با فریاد اعلام نکردیم. اعلام می‌کنم که در ساخت واکسن علیه کووید ۱۹ گام‌های مؤثری برداشته‌ایم و اغلب تست‌های مدل‌های حیوانی پاس شده و در آینده بسیار نزدیک برای کلینیکال ترایال (مطالعات بالینی) این واکسن در انسان وارد عمل خواهیم شد.»
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار