کد خبر: 1009735
تاریخ انتشار: ۱۸ تير ۱۳۹۹ - ۲۳:۳۱
طبق آخرین گزارشات وزارت بهداشت طی ۲۴ ساعت گذشته ۲ هزار و ۶۹۱ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شد که یک هزار و ۶۲۵ مورد بستری شدند. به این ترتیب مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به ۲۴۸ هزار و ۳۷۹ نفر رسید.
زهرا چيذری
سرویس جامعه جوان آنلاین: روز گذشته با مرگ ۱۵۳ بیمار دیگر شمار جانباختگان ویروس قاتل از ۱۲ هزار نفر فراتر رفت. حالا ۱۹ استان در وضعیت قرمز و هشدار قرار دارند. وضعیت هشدار‌آمیز شیوع کرونا در پایتخت اعضای ستاد مقابله با کرونا را به جلسه اضطراری کشاند. کاهش ظرفیت استفاده از ناوگان حمل و نقل عمومی، لغو طرح ترافیک، تقلیل ساعت کاری یا استفاده از ۵۰ درصد نیروی انسانی ادارات واستفاده از ظرفیت‌های دورکاری و افزایش اختیارات ستاد ملی مبارزه با کرونا در پایتخت پیشنهادات مشخص فرمانده این ستاد است. دولت در برابر این درخواست‌ها عکس العمل خاصی نداشته و رئیس‌جمهور همچنان بر توصیه‌های بهداشتی نظیر استفاده از ماسک و تعطیلی مراسم‌های عروسی و عزا تأکید دارد. تفویض اختیار به ستاد‌های استانی مقابله با کرونا برای اجرای برخی محدودیت‌ها هم خبر تازه‌ای است که روحانی درباره تدابیر دولت برای مهار کرونا اعلام کرد. از سوی دیگر با وجود آنکه شلوغی وسایل حمل و نقل عمومی یکی از کانون‌های اصلی انتقال و شیوع کروناست و به‌رغم درخواست‌های مکرر وزارت بهداشت، شهرداری حاضر نیست از اجرای طرح ترافیک چشم‌پوشی کند. روز گذشته هم رئیس شورای شهر تهران با ارتباط دادن آلودگی هوا و کاهش ایمنی بدن، برداشتن طرح ترافیک را عاملی برای حادتر شدن مشکل بیماران کرونایی دانست! وی در عین حال در پاسخی دیپلماتیک گفت: «مجموعه مدیریت شهری تابع تصمیمات ستاد ملی مقابله با کرونا است.»

طبق آخرین گزارشات وزارت بهداشت طی ۲۴ ساعت گذشته ۲ هزار و ۶۹۱ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شد که یک هزار و ۶۲۵ مورد بستری شدند. به این ترتیب مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به ۲۴۸ هزار و ۳۷۹ نفر رسید.

همچنین در طول ۲۴ ساعت گذشته با مرگ ۱۵۳ بیمار کووید۱۹ دیگر، مجموع جانباختگان این بیماری به ۱۲ هزار و ۸۴ نفر رسید. تا کنون ۲۰۹ هزار و ۴۶۳ نفر از بیماران، بهبود یافته یا از بیمارستان‌ها ترخیص شده‌اند.

آمار بیماران در وضعیت شدید بیماری هم افزایش داشته و ۳ هزارو ۳۰۹ نفر از بیماران مبتلا به کووید۱۹ در وضعیت شدید این بیماری تحت مراقبت قرار دارند. استان‌های خوزستان، هرمزگان، بوشهر، کرمانشاه، کردستان، ایلام، آذربایجان‌های غربی و شرقی و خراسان رضوی در وضعیت قرمز و استان‌های تهران، اصفهان، مازندران، گلستان، البرز، کرمان، یزد، سیستان و بلوچستان، همدان و اردبیل در وضعیت هشدار قرار دارند. سیما سادات لاری، سخنگوی وزارت بهداشت ضمن ارائه این گزارش‌ها از مردم خواست جداً از سفر‌های غیرضروری و به ویژه سفر به استان‌های خراسان رضوی و مازندران خودداری کنند.

کمتر از ۳۰ درصد بودجه کرونا به وزارت بهداشت رسید!

وزیر بهداشت هم که این روز‌ها کمتر در برابر رسانه‌ها ظاهر شده‌بود، در جلسه اضطراری ستاد فرماندهی کرونا در تهران، حرف‌های نگفته این روز‌ها را بر زبان آورد. وی با اشاره به اینکه ایران جزو اولین کشور‌ها در مهار ویروس کرونا بود افزود: «ما اولین کشور جهان بودیم که پرواز‌ها را قطع کردیم و با برنامه‌ریزی آبرو خریدیم.»

نمکی با اشاره به هزینه‌های میلیاردی کشور‌های دیگر برای بخش سلامت و همچنین هزینه‌هایی که برای بخش معیشت مردم صورت گرفت، خاطر نشان کرد: «از یک میلیارد یورویی که با موافقت مقام معظم رهبری برای مقابله با کرونا اختصاص داده‌شد تا امروز من توانسته‌ام کمتر از ۳۰ درصد آن را دریافت کنم.» وزیر بهداشت با اشاره به دوگانه معیشت و سلامت تأکید کرد: «در شرایطی که ما باید به فکر سلامت مردم باشیم، ناگزیر هستیم برای اقتصاد و معیشت پروتکل بنویسیم.» نمکی با تقدیر از تلاش‌های کادر درمان تصریح کرد: «ما می‌دانستیم که بازگشایی‌ها و سیستم حمل و نقلی که توان انتقال یک‌سوم جمعیت کنونی را ندارد می‌تواند موجب افزایش شیوع شود، اما اگر ما در برابر کرونا دچار شکست شدیم به واسطه ضعف ما در برابر اقتصادی بود که به‌خاطر تحریم‌ها بیشتر از این پتانسیل نداشت.» وی در عین حال از همراهی سایر دستگاه‌ها و به خصوص روحانیت با وزارت بهداشت برای تعطیلی اماکن متبرکه و مساجد تقدیر کرد.

گله فرمانده از تعارض و نفی مصوبات استانی پایتخت در عرصه ستاد ملی

فرمانده عملیات مدیریت بیماری کرونا در کلانشهر تهران با اشاره به اینکه در روز‌های اخیر در تهران در وضعیت هشدار بوده‌ایم و وضعیت بسیار شکننده‌ای در این شهر حاکم است، افزود: «ظرف ۴۸ ساعت گذشته آمار مراجعه‌کنندگان با علائم بیماری کووید ۱۹ به مراکز بهداشتی و درمانی تهران به بالاترین رقم خود رسیده به طوری که ابتلا و بستری در بخش‌ها و همچنین بستری در آی سی یو همچنان در حال افزایش و ترخیص بیماران در حال تقلیل است.» وی عمده فوتی‌های کرونا در تهران را مربوط به مناطق ۴، ۲، ۱۴ و ۱۵ اعلام کرد، زیرا بالاترین تراکم جمعیتی در منطقه ۲ و ۴ است.

فرمانده ستاد مقابله با کرونا در پایتخت درباره مشکلات، نگرانی‌ها و درخواست‌های ستاد کرونا پایتخت از وزیر بهداشت و ستاد ملی گفت: «از فرمانده مبارزه با کرونا در عرصه ملی می‌خواهیم هر آنچه می‌توانید در افزایش اختیارات موسع ستادی استان تهران با توجه به پیچیدگی‌ها، ابرام بورزید؛ چراکه در تهران شرایط متفاوت داریم و تهران گرانیگاه کشور است. استاندار تهران و مسئولان ستاد تهران باید با فراغ بال، آزادی عمل، چابکی و چالاکی بیشتری بتوانند مصوبات را اجرایی کنند.» بنا به تأکید وی در طول مدت اخیر، مهم‌ترین آسیب‌شناسی، تعارض و بعضاً نفی بسیاری از مصوبات استان تهران در عرصه ستاد ملی بوده است و این موضوع گلایه مشترک اعضای ستاد فرماندهی استان تهران است. زالی تصریح کرد: «اگر قرار است مدیریت این بیماری در تهران به دست دوستان ما انجام شود، حتماً به اختیارات موسع‌تر از قبل نیاز داریم. از طرفی هم در روز‌های اخیر به شدت تعارض حضوردستگاه‌های ملی و استانی را حس کردیم.» وی با اشاره به خستگی کادر درمان افزود: «تا کنون۴ هزارو۴۰۰ نفر از پرسنل بهداشتی درمانی دانشگاه‌ها در تهران مبتلا شده‌اند.»

وی با تأکید بر ضرورت بازنگری در اعمال محدودیت‌ها و ایجاد فرآیند‌های مقابله با کرونا، تقلیل ساعت کاری و استفاده از ظرفیت ۵۰ درصدی کارمندان را مورد توجه قرار داد و استمرار این ساز و کار را تا پایان ریشه‌کنی کرونا خواستار شد. به گفته زالی اگر محدودیت‌ها تا هفته دیگر جواب ندهد، تهران را باید یک هفته لاک داون و قرنطینه کرد.

تأکید وزارت بهداشت بر ضرورت لغو طرح ترافیک

ساختار حمل و نقل عمومی یکی از پاشنه آشیل‌هایی است که شیوع افسارگسیخته کرونا را در کلانشهر‌هایی همچون تهران موجب‌شده و بار‌ها وزارت بهداشت صراحتاً مخالفت خود را با اجرای این طرح اعلام کرده‌است، اما این درخواست‌ها به در بسته شهرداری خورده‌است. روز گذشته هم سخنگوی وزارت بهداشت در خصوص اجرای طرح ترافیک در تهران و تأثیر آن بر کاهش فاصله گذاری اجتماعی گفت: «با توجه به افزایش موارد ابتلا، بستری و فوتی به علت ویروس کرونا در استان‌های تهران و البرز، وزارت بهداشت موضوع لغو طرح ترافیک را بار‌ها مطرح کرده است.» به گفته وی وزارت بهداشت همچنان اصرار دارد که طرح ترافیک لغو شود تا مردم بیشتر از خودرو‌های شخصی استفاده کرده و تراکم زیادی در وسایل نقلیه عمومی ایجاد نشود. نظر وزیر بهداشت نیز همچنان بر لغو طرح ترافیک است.

انوشیروان محسنی بندپی، استاندار تهران هم استفاده از ناوگان حمل و نقل عمومی و تجمعات را بیشترین عامل شیوع کرونا ذکر کرد و افزود: «اگر چنانچه وضعیت تهران به بحران برسد، کنترل آن بسیار دشوار خواهد شد.» کاهش ظرفیت استفاده از ناوگان حمل و نقل عمومی، لغو طرح ترافیک، تقلیل ساعت کاری یا استفاده از ۵۰ درصد نیروی انسانی ادارات، استفاده از ظرفیت‌های دورکاری و اجرایی شدن غربالگری توسط دستگاه‌های مختلف پیشنهادات آقای استانداردر جلسه اضطراری ستاد ملی کرونا در پایتخت بود.

هاشمی: لغو طرح ترافیک ایمنی بدن را کاهش می‌دهد!

در برابر تأکیدات وزارت بهداشت و استانداری تهران برای برداشته شدن طرح ترافیک، محسن هاشمی رئیس شورای شهر تهران اینگونه واکنش نشان داد: «اصولاً زمانی که تردد خودرو‌ها در سطح شهر افزایش یابد آلودگی هوا بروز می‌کند که این آلودگی ایمنی بدن را کاهش می‌دهد و این مسئله به ویژه در کسانی که دچار بیماری هستند، حادتر است.»

وی با اشاره به اینکه وزارت بهداشت باید این موضوع را بررسی و نتیجه لغو طرح ترافیک بر سلامت انسان را هم اعلام کند، گفت: «با توجه به اینکه در حال حاضر همه فعالیت‌ها در پایتخت در حال انجام است و کسب و کار‌ها فعالند باید دقیق بررسی شود که آیا برداشتن طرح به نفع یا ضرر مردم است و آیا مسافران حمل و نقل عمومی با لغو طرح کاهش چشمگیر خواهند داشت؟» به گفته هاشمی ستاد ملی مقابله با کرونا می‌تواند هر تصمیمی را درباره طرح ترافیک اتخاذ کند، شهرداری نیز ملزم به اجرای آن است، ولی بهتر است که اگر تصمیمی در مورد لغو طرح ترافیک وجود دارد آن را با شورای شهر مطرح کنند تا مسئله به صورت قانونی صورت گیرد؛ چراکه بر اساس قانون لغو طرح ترافیک باید مصوبه شورای شهر هم داشته باشد.

رئیس شورای شهر در نهایت موضع مدیریت شهری را اینگونه بیان کرد: «مجموعه مدیریت شهری تابع تصمیمات ستاد ملی مقابله با کرونا است.»
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار