کد خبر: 1009937
تاریخ انتشار: ۲۱ تير ۱۳۹۹ - ۰۵:۰۰
ضربه سنگین ترکیه به صادرات هندوانه ایران
اخیراً خبری تلخ مبنی بر امحای هندوانه‌های صادر شده ایرانی توسط دولت ترکیه به میزان ۶ هزار و ۵۰۰ تن منتشر شد. این اتفاق به دلیل افزایش شبانه تعرفه واردات هندوانه از ۷۵ به ۳۰۰دلار به این کشور روی داد و برای امحای هر تن آن ۶ هزار لیر از صادرکننده اخذ شد و ضرر مادی فراوانی به صادرکننده رسید.
سرویس اقتصادی جوان آنلاین: همه ساله از نیمه دوم اسفند تا اوایل خرداد، صادرات هندوانه داخلی به کشور همسایه یعنی ترکیه از طریق مرز بازرگان انجام می‌شد ولی امسال به دلیل شیوع بیماری کرونا بسته شده و از طریق مرز ریلی به کشور ترکیه ارسال می‌شود. پس از حمل این مقدار هندوانه، وزارت امور خارجه این کشور به صورت شبانه و در یک اقدام عجیب و غیرقانونی، تعرفه واردات این کشور را از ۷۵ به ۳۰۰ دلار افزایش داد. همین خود سبب شد تا صادرکنندگان کشورمان دچار ضرر و زیان مالی شده و هزینه‌های گزاف حمل توسط لوکوموتیو به مبلغ ۶۰ یورو به ازای هر واگن را متضرر شدند.

هیچ مسئول استانی و کشوری از صادرکننده حمایت واقعی نمی‌کند

یکی از صادرکنندگان هندوانه که اخیراً در مسئله صادرات به ترکیه دچار ضرر مالی شد، با اشاره به اینکه بیش از ۹۰ درصد صادرات میوه و تره‌بار ارومیه از سوی اصناف میوه انجام می‌شود، اظهار داشت: متأسفانه در مسئله صادرات هندوانه به ترکیه، این کشور افزایش تعرفه را به اطلاع جمهوری اسلامی ایران نرسانده بود. «عبدالله احمدی» در ادامه افزود: متأسفانه ۶ هزار و ۵۰۰ تن هندوانه صادراتی ایران در شهر وان و دیاربکر ترکیه به دلیل افزایش شبانه تعرفه گمرکی از ۷۵ به ۳۰۰ دلار در مقصد فاسد و برای امحای هر تن آن ۶ هزار لیر از صادرکننده اخذ شد و ضرر مادی فراوانی به صادرکننده رسید. وی گفت: متأسفانه مسئولان آذربایجان غربی و دولت نیز هیچ کمک و حمایتی از کشاورزان انجام ندادند، در حالی که با توجه به فعالیت شبانه‌روزی میدان میوه‌و‌تره‌بار به دستور شهردار، وام‌های بلاعوض و بلندمدت می‌توانست در اختیار آنان برای جبران خسارات قرار بگیرد.

این صادرکننده اظهار داشت: پس از اینکه ترکیه به خاطر کرونا، راه آهن را به روی صادرکنندگان ایرانی باز کرد، افزایش تعرفه را در مجوز و گواهی خود قید نکرده بود. بنابراین آن‌ها با افزایش دو تا سه برابری تعرفه هندوانه که به صورت شبانه انجام شد، قانون تجارت جهانی را زیرپا گذاشتند. وی تصریح کرد: از سوی دیگر کرایه لوکوموتیو به مبلغ ۶۰ یورو به ازای هر واگن و در مجموع به مبلغ یک میلیارد تومان، اصناف میدان میوه و تره بار آذربایجان غربی را به شدت متضرر کرد.

دولت ترکیه به صورت شبانه اقدام به افزایش تعرفه هندوانه کرد

نایب رئیس اتحادیه میوه و تره‌بار شهرداری ارومیه با ابراز تأسف از اینکه در قضیه هندوانه از سوی هیچ‌یک از مسئولان استانی و کشوری حمایت نشدند، بیان کرد: پس از اینکه دولت ترکیه به صورت شبانه اقدام به افزایش تعرفه هندوانه کرد، دست به دامان مسئولان استانی همچون استانداری، فرمانداری و اتاق بازرگانی برای حل مشکل شدیم، اما صرفاً نامه‌نگاری انجام و جلسات بی‌نتیجه برای این موضوع برگزار شد و نتیجه و سودی برای صادرکننده نداشت. رحمت تقی‌زاده تصریح کرد: ترکیه برای محموله هندوانه برای هر تن، ۳۰۰ دلار هزینه گمرکی طلب کرد و پس از دپوی بار هندوانه ایران، این تعرفه گمرکی را وضع کرد، در حالی که صادرکنندگان و تاجران ایرانی توان پرداخت این مبلغ را نداشتند. تقی‌زاده با اظهار تأسف از اینکه کشور ترکیه برای امحای هندوانه‌های انبار شده در گمرک آن کشور مبلغ ۶ هزار لیر برای هر واگن از صادرکننده ایرانی دریافت کرد، گفت: صادرکنندگان ایرانی مجبور شدند این مبلغ را صرفاً برای باطل نشدن مجوز واردات و صادرات پرداخت کنند.

بازرگانان سردرگم هستند

نماینده مردم ارومیه در مجلس شورای اسلامی نیز بیان کرد: اخیراً چند هزار تن هندوانه از ارومیه به سمت وان ترکیه صادر شد، اما واگن‌ها باز نشده و همه فاسد شدند، بنابراین حق صادرکنندگان باید به طریقی پرداخت شود. حجت‌الاسلام سیدسلمان ذاکر افزود: در قضیه صادرات هندوانه، برخی صادرکنندگان هزینه میلیاردی گذاشتند و متضرر شدند، بنابراین دیپلماسی اقتصادی نباید غیرفعال باشد، چون کشاورز و صادرکننده که نمی‌تواند به صورت مستقیم با وزیر امور خارجه ترکیه وارد مذاکره و گفتگو شود، لذا دولت باید پیگیر حق و حقوق مردم باشد.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار